Flavoure-Flave je napisao:
Prvo:
Niko nije ovdje rekao da NIJE BILO zlocina u Srebrenici. Na osnovu tvojih (pisanih) reakcija bi covjek mogao protumaciti da si tako shvatila vecinu postova koji su ovdje napisani.
ok, i dobro je da je tako.
Drugo:
Ne gledaj sve kroz crno-bijele naocale. Sa jedne strane si svjesna da "ima gamadi na svim stranama" a sa druge strane si zgrozena stavovima nekih forumasa o Ratku Mladicu konkretno. Znaci unaprijed si osudila Ratka Mladica. NIJE sve tako CRNO BIJELO sto se tice Srebrenice i svega sto se oko nje desilo.
ja samo pokusavam da shvatim otkud tolika podrska njemu koji je naredio zlocin, za koji smo se slozili da se desio.
Ako iko pominje (u bilo kakvom kontekstu Ratka Mladica) NE SMIJE da zaobidje Nasera Orica i Atifa Dudakovica (minimalno) a o ostalim starjesinama ABiH se moze otvoriti jos dosta tema. A ti to upravo cinis.Ako spominjes reakciju, ne zaboravljaj akciju i obrnuto.
ok, svjesna sam toga, i zato uvijek napominjem da govorim o obe strane iako nisam navodila pojedince.
I da...najlakse je pokazati prstom na nekoga i reci da je nacionalista. Ko god se ne uklapa u neki "proevropski" klise, odmah je "nacionalista","fasista"...i sl. Svakakvog sljama ima medju nacionalistima, ali je tzv. liberalni sljam mnogo gori. To isto treba da shvatis. Samo treba dobro da otvoris oci.
ne govorim ja uopste iz nekakve proevropske pozicije, vec iz cisto jedne obicne ljudske. muka mi je od zloupotrebe nacionalnog i tendencioznog pravljenja vjestackih razlika medju ljudskim bicima. jbt, ko da su ono u Srebrenici bili nekakvi pacovi, tako se neki ponasaju opravdavajuci njihova ubistva.