@ Spavac i live: ne interesuju me ni Sarajlije ni Amerika ni pm, zelim da znam odgovore o Mladicu.
Blackwood je napisao:
google lazarević je napisao:
- ako je Mladic ucinio mnogo za RS, da li je to mogao da uradi bez klanja?
Nije ništa uradio gore od onoga što su radili pripadnici Armije BiH ili onaj scenario na Vozući i Mudžahedina sa zarobljenim Srbima. Za sva nedjela što su učinjeni Srbima to se samo vratilo kao bumerang Bošnjacima i njihovim vojnim liderima kao tipa Nasera Orića, gdje se procjenjuje da je u i oko Srebrenice pobio više od 3.200 Srba, a o tome naravno svjetska javnost ćuti kao zalivena, još ga Haški tribunal oslobađa svake umješanosti u ratni zločin.
Prema tome, Mladić je bio samo odgovar Bošnjacima i Hrvatima "Da VRS neće sjediti skrštenih ruku dok se kolju pripadnici srpskog naroda".
- da li cilj opravdava sredstvo?
Cilj nikako ne može da opravda sredstvo.. uostalom, zna se da u savremenom ratovanju i sukobima glavnu riječ ima politika, a ne vojska.. vojska je samo podređena političkim ciljevima i motivima. To se najbolje može vidjeti kada su Srbi zauzeli Drvar, a zatim neočekivano iz njega isparili kao da se ništa nije desilo.. što znači da je postojao politički dogovor i da je neko naredio da se srpske snage povuku.
- jel postojalo neko srecnije rjesenje?
Ne, kada se krv nečija prolije bez razloga u ratnim okolnostima, osveta je neminovna, veća, snažnija i dosta gora.
pa zar nisi rekao da cilj ne opravdava sredstvo?
drugo, takvo shvatanje o osveti konstantno dovodi do f*** ratova ovde, pa dokle vise? ima li neko drugo rjesenje osim tog divljackog??? ne znam, ali ja odbijam da smatram herojem nekog ko nema ljudskosti u sebi, ko je toliki retard da ubija iz osvete..
ne mogu da se nacudim kako olako shvatate ljudski zivot koji treba da je najveca svetinja.
i da, zar ne bi bilo bolje sada za RS da je on uradio to sto je uradio za nju bez odmazde nad neduznim narodom?