Pozdrav, novi sam na forumu, tj novi clan, a kao gost redovno i aktivno vec dugo vremena posmatram aktivnosti na ovom forumu. Tako da nisam totalni stranger. Naime, imam jedan mali problem. Pa bi dobro dosla pomoc ako je neko imao slicna iskustva. Nisam nasao nijedan topic vezan za sportske povrede pa cu pisati ovdje.
Aktivno idem u teretanu vec mjesec dana i svakodnevno trcim na onoj traci, na pocetku sam trcao 15-20 minuta (bez odmora na razini 10-12 km/h), sada mi je norma 40-60 min aktivnog trcanja. To je zaista odlicna stvar za paljenje kalorija i topljenje masnoce, i jedini nacin da dodjete do neke fizicke definicije bez upotrebe suplemenata i hemije. Prvo radim trening snage 60-90 min, onda kardio 40-60 min. Trening snage radim 3 puta sedmicno, a kardio 5 puta sedmicno.
Zaista sam postao hard core sto se tice trcanja i ne mogu zamisliti dan bez istog, preslo mi je u zavisnost.
No, prije 3 dana nakon 30 min trcanja mi se prvo poceo javljati lagani bol u lijevom koljenu (unutrasnji deo), koji je postao sve jaci i jaci, da bi nakon 10 min bio nepodnosljiv i natjerao me da prekinem sa trcanjem. Jedva sam izasao iz teretane, svaka me stepenica ubijala, bol je bio nepodnosljiv, nisam mogao stisnuti kvacilo dok sam vozio auto. Bol u lijevom koljenu nije prestajao naredna 2 sata.. Nisam hteo da pijem aspirin, nego sam legao i bol je utrnuo. Sutradan kad sam ustao, odlucio sam da taj dan odmorim od treninga kako bi naredni dan opet mogao trcati bez bolova.
Danas mi se desilo isto. Bol se pojavio nakon 20min trcanja i sve se isto ponovilo kao i 2 dana prije. Ne znam sta da radim? Dal da idem ljekaru, i kako i na koji nacin da se otarasim tog uzasnog bola, ili da ga bar smanjim do nekog nivoa podnosljivosti?
Boli me kad trcim, kad idem uz/niz stepenice, kad pomjeram donji deo noge gore-dole. Zna li neko kako se lijeciti, ne namjeravam prestati sa trcanjem, makar crko od bolova.