banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Nov 2024, 00:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Bol u koljenu?!
PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Feb 2014, 21:53
Pozdrav, novi sam na forumu, tj novi clan, a kao gost redovno i aktivno vec dugo vremena posmatram aktivnosti na ovom forumu. Tako da nisam totalni stranger. Naime, imam jedan mali problem. Pa bi dobro dosla pomoc ako je neko imao slicna iskustva. Nisam nasao nijedan topic vezan za sportske povrede pa cu pisati ovdje.

Aktivno idem u teretanu vec mjesec dana i svakodnevno trcim na onoj traci, na pocetku sam trcao 15-20 minuta (bez odmora na razini 10-12 km/h), sada mi je norma 40-60 min aktivnog trcanja. To je zaista odlicna stvar za paljenje kalorija i topljenje masnoce, i jedini nacin da dodjete do neke fizicke definicije bez upotrebe suplemenata i hemije. Prvo radim trening snage 60-90 min, onda kardio 40-60 min. Trening snage radim 3 puta sedmicno, a kardio 5 puta sedmicno.

Zaista sam postao hard core sto se tice trcanja i ne mogu zamisliti dan bez istog, preslo mi je u zavisnost. :)

No, prije 3 dana nakon 30 min trcanja mi se prvo poceo javljati lagani bol u lijevom koljenu (unutrasnji deo), koji je postao sve jaci i jaci, da bi nakon 10 min bio nepodnosljiv i natjerao me da prekinem sa trcanjem. Jedva sam izasao iz teretane, svaka me stepenica ubijala, bol je bio nepodnosljiv, nisam mogao stisnuti kvacilo dok sam vozio auto. Bol u lijevom koljenu nije prestajao naredna 2 sata.. Nisam hteo da pijem aspirin, nego sam legao i bol je utrnuo. Sutradan kad sam ustao, odlucio sam da taj dan odmorim od treninga kako bi naredni dan opet mogao trcati bez bolova.

Danas mi se desilo isto. Bol se pojavio nakon 20min trcanja i sve se isto ponovilo kao i 2 dana prije. Ne znam sta da radim? Dal da idem ljekaru, i kako i na koji nacin da se otarasim tog uzasnog bola, ili da ga bar smanjim do nekog nivoa podnosljivosti?

Boli me kad trcim, kad idem uz/niz stepenice, kad pomjeram donji deo noge gore-dole. Zna li neko kako se lijeciti, ne namjeravam prestati sa trcanjem, makar crko od bolova.

Poslednji put menjao baron-bl dana 11 Feb 2014, 18:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: Bol u koljenu?!
PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Btw. da se i ja pozalim da mi tinja neki bol u desnom koljenu... A mrzi me ici hecimu.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Mene danas bole oba.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:14 
Pripravnik
Pripravnik

The_new_Statesman je napisao:
Btw. da se i ja pozalim da mi tinja neki bol u desnom koljenu... A mrzi me ici hecimu.

mislis da je do fenomena zvanog "promjena vremena"

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jbg-a sad...
Konstantno je... Nisam lomio nikada nista... Doduse, kvrcne nekad nesto u desnom koljenu. U lijevom nikada.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:25 
Ko te sljivi kad neces "hemiju", ja uzeo elasti joint i kao nov sam... btw odakle ti pade na pamet da trazis savjet na forumu? Zasto nisi doktoru isao?

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Mozda bi bilo pametno da napises i sta kazu brojke na vagi
Nije nebitan faktor u tom slucaju
:D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:27 
Pripravnik
Pripravnik

Milan je napisao:
Ko te sljivi kad neces "hemiju", ja uzeo elasti joint i kao nov sam... btw odakle ti pade na pamet da trazis savjet na forumu? Zasto nisi doktoru isao?

Mrzi me, mogu na prste nabrojati koliko sam puta u zivotu bio kod doktora. Al mislim da cu sutra otici.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik

V@nja je napisao:
Mozda bi bilo pametno da napises i sta kazu brojke na vagi
Nije nebitan faktor u tom slucaju
:D

Nepusac, ne pijem alkohol, ne drogiram se, doduse probao joint jednom samo u srednjoj, zdravo se hranim, treniram i to je to.
23 godine.. 183 visina, 82 kg tezina, nikad zgodniji ni ljepsi u zivotu, tako da problem sa masnocom otpada, imam je, al vrlo malo ;)
Nesto drugo je u pitanju, hrskavica, ligamenti, il mi je neko kod nekih baba nabacio nesto. :x

Poslednji put menjao baron-bl dana 11 Feb 2014, 18:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ne bi bilo lose onda da ipak posjetis ljekara
Cisto da ne udjes u ozbiljniji problem koji bi te eventualno na duze staze onemogucio da treniras

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:32 
Pripravnik
Pripravnik

OK, Hvala na savjetu ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Zato je plivanje majkara,iz bazena izadjem u blazenom stanju:),od trcanja vazda nesto zaboli.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 18:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
baron-bl je napisao:
23 godine.. 183 visina, 82 kg tezina, nikad zgodniji ni ljepsi u zivotu, tako da problem sa masnocom otpada, imam je, al vrlo malo ;)

Цуре јавите се ! 8)

Ма може бити 1000 ствари,кољено ти је то,најбоље би било да одеш већ сутра код доктора или ако ти не дозвољавају обавезе,онда да бар престанеш са тренирањем јер може бити само горе. :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 20:09 
Pripravnik
Pripravnik

Poslusacu tvoj savjet, oticu prekosutra u ambulantu da me upute specijalisti u KC, kako bi obavio pretrage i analize, pa i slikanje koljena. Pa cu da napisem sta je problem i gdje, kako bi ako nedaj Boze neko bude imao slican problem znao.

Ali nikako necu prestati sa treningom, mogu samo smanjiti intenzitet, to mi je jednostavno omiljeni hobi.

Evo jedna zanimljiva slika u slucaju da neko razumije medicinu

Slika

Deo u kom se bol stvara je najvjerovatnije "Lateral meniscus" i "Medial meniscus" sta god to znacilo, vise INFO nakon nalaza.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Samo traži od porodičnog da te pošalje u Trapiste na pregled...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
baron-bl je napisao:
mislis da je do fenomena zvanog "promjena vremena"

Ako pitas moju porodicnu doktoricu imas 50% sanse da ti to odgovori.
Drugih 50% je ambrozija :D
Sta god da se desi, ne moram joj ni ici.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Uzmi želatin, vjerovatno ga u kuhinji imaš. :)
Želatin je prirodan, nije hemija, sadrži kolagen. Uostalom naći ćeš na netu o tome.
Bar on za razliku od hemije nije štetan.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
baron-bl je napisao:
Pozdrav, novi sam na forumu, tj novi clan, a kao gost redovno i aktivno vec dugo vremena posmatram aktivnosti na ovom forumu. Tako da nisam totalni stranger. Naime, imam jedan mali problem. Pa bi dobro dosla pomoc ako je neko imao slicna iskustva. Nisam nasao nijedan topic vezan za sportske povrede pa cu pisati ovdje.

Aktivno idem u teretanu vec mjesec dana i svakodnevno trcim na onoj traci, na pocetku sam trcao 15-20 minuta (bez odmora na razini 10-12 km/h), sada mi je norma 40-60 min aktivnog trcanja. To je zaista odlicna stvar za paljenje kalorija i topljenje masnoce, i jedini nacin da dodjete do neke fizicke definicije bez upotrebe suplemenata i hemije. Prvo radim trening snage 60-90 min, onda kardio 40-60 min. Trening snage radim 3 puta sedmicno, a kardio 5 puta sedmicno.

Zaista sam postao hard core sto se tice trcanja i ne mogu zamisliti dan bez istog, preslo mi je u zavisnost. :)

No, prije 3 dana nakon 30 min trcanja mi se prvo poceo javljati lagani bol u lijevom koljenu (unutrasnji deo), koji je postao sve jaci i jaci, da bi nakon 10 min bio nepodnosljiv i natjerao me da prekinem sa trcanjem. Jedva sam izasao iz teretane, svaka me stepenica ubijala, bol je bio nepodnosljiv, nisam mogao stisnuti kvacilo dok sam vozio auto. Bol u lijevom koljenu nije prestajao naredna 2 sata.. Nisam hteo da pijem aspirin, nego sam legao i bol je utrnuo. Sutradan kad sam ustao, odlucio sam da taj dan odmorim od treninga kako bi naredni dan opet mogao trcati bez bolova.

Danas mi se desilo isto. Bol se pojavio nakon 20min trcanja i sve se isto ponovilo kao i 2 dana prije. Ne znam sta da radim? Dal da idem ljekaru, i kako i na koji nacin da se otarasim tog uzasnog bola, ili da ga bar smanjim do nekog nivoa podnosljivosti?

Boli me kad trcim, kad idem uz/niz stepenice, kad pomjeram donji deo noge gore-dole. Zna li neko kako se lijeciti, ne namjeravam prestati sa trcanjem, makar crko od bolova.

ako je bol ispod casice unutra u koljenu...nema lijeka,otisla hrskavica...ako je sa strane i probada kao iglom javi se doktoru ne igraj se ligamentima....govorim kao iskusan u bolovima koljena jer sam oba satro trceci kao debela mrcina

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 21:10 
Pripravnik
Pripravnik

Nebi ti ga znao kolega, u cetvrtak sam zakazao pregled pa cu sve vidjeti. I meni se cini da je nesto oko ligamenata, al necu da baksuziram, sve cu saznati za koji dan. Zanimljivo je to da me uopste ne boli kad radim cucnjeve sa 90kg na ramenima, dok npr. kod noznih hiperekstenzija oci ispadaju. o.O

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2014, 21:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2007, 22:17
Evo i mene. :-)

Prvo, moje mišljnje je da je malo je neozbiljno tražiti savjete od ljudi na forumu vezano za tako nešto što je - zdravlje.

Drugo, mislim da čovjek nije dao dovoljno podataka da se mogu savjetovati makar i oni osnovni savjeti, koji se daju početnicima, a i malo naprednijim rekreativcima.

Dakle, kolika je masa tijela, kakve patike nosi, da li je pronator ili supinator ( O ili X noge), tempo trčanja (ne brzina), koliko dugo se bavi trčanjem...

Moj savjet bi bio - odmor od trčanja, što manja upotreba nogu, led na zonu upale, i obavezno kod doktora. Jer možda ova povreda nema veze sa trčanjem, možda je neka stara, koja se tek sada manifestuje, možda je... Doktor bi trebao znati.

A ako je baš frka za skidanje masti i kardio - bicikl je zakon. Mnogo manje mehaničko opterećenje zglobova, jako lako ostaješ u aerobnoj zoni, dovoljno ti je nekih 40 min bicikla da tijelo počne sa razgradnjom masti...

Ali to sam samo ja. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]