Moras racunat sa tim da je Banjaluka sama po sebi selo sklono trendovima....nemamo dovoljno publike za bilo sta pa tako ni za hokej koji bi bio zanimljiv prvih 2-3 mjeseca ali onda bi to splasnulo...napravis marketing, objavis svugdje da je utakmica, da je to nesto sto se mora vidjet i siguran sam da ce pola grada doc to da gleda...al jedan put...drugi put manje....treci put niko....ovde stvari tako ferceraju....
Koliko sam ja skontao za hokej mora da postoji odredjena tradicija ili odredjena populacija nove publike....grad od 1-2 miliona stanovnika (da ne govorim o vise) puno lakse moze da nadje 10 hiljada ljudi koji ce dolazit na utakmicu nego grad od 300-400 hiljada ljudi...a u oba su troskovi odrzavanja isti....kad je rijec o tradiciji govorim onda o zemljama gdje se hokej igra kao kod nas basket...znaci skupe se ljudi i pice hokeja jer je tako njegov stari pa njegov djed prije toga (kanada, skandinavija)....a da ne pricam da prvo nauce klizat pa onda hodat....
Ne mislim da je lose da BL ima hokejaski klub...bilo bi to super....ali mislim da je tesko izvodljivo prvenstveno zbog infrastrukture....
Citiraj:
ne pratim hokej, ali me zanimaju one tuce, kad svi puste da se dva igraca obracunaju, a onda im sudija da crveni, koliko su te tuce ceste po utakmici?
e ovo mi tek nije jasno...znam ja zasta sluze enforceri u hokeju al ne kontam zasto je to zanimljivo....koliko znam bilo gdje osim u NHL-u je to zabranjeno....