Što se tiče budućeg trenera Zvezde, dosad su posao redom odbili Kuper, Di Kanio, Muslin, Lakomb i posljednji u nizu Zakeroni... Uglavnom su odbijali zbog nemogućnosti Zvezde da ispuni njihove finansijske uslove, što će reći da sa sadašnjom finansijskom konstrukcijom, Zvezda teško može da dovede i prosječnog evropskog trenera.
Muslinovo dovođenje me ne bi obradovalo iz više razloga. Ne sporim da je Zvezda, sa njim na klupi, valjda posljednji put imala neku prepoznatljivu igru, fizionomiju, ali mi jako bode oči da je u nekoliko navrata i on omanuo u Evropi u situacijama kada nije smio. Druga stvar je njegovo dovlačenje raznih balvana sa sobom (Lerinc, Ilić, pa sin Mario itd), a treća je to njegovo zahtjevanje pozicije tim-menadžera, da on rukovodi transferima igrača. Ne valja. A ionako je "Zvezdaš Muslin" odbio "voljeni klub", pa više nema potrebe da se o njemu raspravlja...
Ono što mene brine, je da se početak priprema već ozbiljno primakao, a da novog trenera nema na vidiku. Mnogi će, istina, reći da Zvezda ima trenera, ali i dalje smatram da Đurovski nije kalibar da vodi Zvezdu, tim prije, što će naredne sezone, raspali Partizan, da se koliko - toliko konsoliduje.
Šta preostaje? Imena na berzi je sve manje, a i ono malo što preostaje, sve se više čini nedostižnim u finansijskom pogledu. Ne sumnjam da će Piksi da izvuče nekog keca iz rukava, kao što je svojevremeno izvukao Zengu, mada mi se ni on tada nije činio dobrim rješenjem, ali se pokazalo suprotno. Mada, sa onakvim timom, i još Žigićem, ne osvojiti titulu, bilo bi pravo čudo. Još uvjek ne mogu da prežalim odlazak onog Dramana, koji je u Tursku prodan za džak krompira, a na SP je bio standardan u reprezentaciji Gane...
Možda nije loša ideja da se igračka pojačanja traže među igračima kojima ističe ugovor. Ovaj Lukas je vjerovatno dobar igrač, ako ništa, Portugalac je, a to je valjda garancija, makar tehničke potkovanosti. Ekvadorci mi mirišu na mačke u vrećama i više idu na dobro iskustvo sa Kastiljom, nego što su stvarno upoznati sa kvalitetima pojedinih Ekvadorskih igrača, dok se to traganje za novim napadačem svelo na licitiranje sa svakim igračem koji je za tim postigao više od 6 golova.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|