Znači, po meni definitivno najjači lik u univerzumu. Nema čoveka na svetu koji nije čuo za njega. Drugi je na Forbsovoj listi najuticajnijih poznatih ličnosti, odmah iz Oprah, a verovatno nam je svima poznato da je prvi sportista u istoriji koji je za godinu dana zaradio preko 100M USD.
Ponavljam, verovatno svi znaju za njega, i svi znaju da je mnogo dobar.. Ali ja sam tek nedavno saznao koliko je tačno dobar. Proveo je ukupno 456 sedmica na vrhu oficijelne liste golfera, na koji je trenutno zaseo po 10. put i drži već 114 sedmica prvu poziciju.
Tiger je nedavno proslavio 31. rođendan. Ovo napominjem jer želim istaknuti da je prosečna dob Top10 (koji zadnjih meseci doživljavaju veliku turbulenciju) oko 40 godina. Znači veliki golferi vrhunac karijere dostižu oko četrdesete godine, a narednih 7-8 godina uspevaju da održe tu formu (Nicklaus, Hagen, Player, Palmer..) pre nekog laganog povlačenja u penziju oko pedesetih godina. Poenta priče je da bi Tiger još bar desetak godina trebao napredovati u sportu u kome snaga ne igra neku pretaranu ulogu, nego samo koncentracija i "životno traženje jedinstvenog udarca," kako je to opisao Veliki Jack.
Trenutno je drugi igrač po broju osvojenih MC (Major Chapionship), sa njih 13, dok ih Nicklaus ima 16. Napomenuću da je nedavno osvojio PGA, a pre toga je propustio sve MC ove sezone zbog smrti oca koji mu je bio trener/mentor/uzor. Po nekoj mojoj slobodnoj proceni, ako bi on igrao još dvadesetak godina, što bi van svake sumnje trebao i ako bi svake sezone osvajao po bar jedan MC, iako mu je prosek 1.5 (a napreduje!) može ladno osvojiti još bar dvadesetak MC-a.
Dodaću još za kraj jednu fotografiju koja obara s nogu.. toliko o Tigeru :)