banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 13:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: "Plavi" su "Crveni"
PostPoslato: 12 Avg 2006, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Fudbalska reprezentacije Srbije ubuduće će nositi crvene majice, plave gaćice i bele čarape na svim nastupima na medjunarodnoj sceni, od petka je i zvanično potvrđeno iz Fudbalskog saveza Srbije.

Prvu utakmicu u novim dresovima, sa novom himnom i pod imenom Srbija, naša reprezentacija igra u sredu, 16. avgusta, sa selekcijom Češke.

Novi dres Srbije, u bojama nacionalne zastave, specijalno je pravljen za ovaj meč. Ispod grba zlatnim koncem je izvezen datum odigravanja i učesnici utakmice.

Dres na leđima ima i krst sa četiri ocila, iznad imena igrača. Broj na dresu ispisan je fontom koji je identičan sa fontom na novčanicama Narodne banke Srbije.

Inače, Fudbalski Savez Kraljevine Jugoslavije osnovan je 19.04.1919., a član FIFA je od 1921. godine.

Prvu utakmicu pod imenom Kraljevina Jugoslavija, reprezentacija je odigrala sa Čehoslovačkom i izgubila 7:0, na Olimpijskim igrama u Belgiji 28. avgusta 1920. godine.

Prvu utakmicu posle završetka II svetskog rata selekcija FNRJ odigrala je 9.5.1946. u Pragu sa Čehoslovačkom i pobedila 2:0.

Ostaje nam da vidimo kako će proći "treći" fudbalski početak Srbije sa "istorijskim" protivnikom.

Slika
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 00:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Ajoj jest da je u bojama zastave, ali mi je totalno smecarska kombinacija crveno-plavo-bijelo (pogotovo te bijele stucne...). Ne znam kako im nije moglo pasti nesto pametnije na pamet - pa ne nose sve reprezentacije boje u svim bojama zastave...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 07:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa mi uvijek moramo biti posebni..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Od Terzića i njegovih mešetara nije ni očekivati nešto pametno. Kombinacija je očajna i izgleda kao nekakva potamnjena španska oprema ili kao jeftina kopija čeških dresova. Plavi dresovi su bili odlični i po meni nije bilo nikakvih razloga da se mijenjaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 13:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
lakisat je napisao:
Pa mi uvijek moramo biti posebni..

Da, na zadnjih par prvenstava, kako evropskih, tako i svjetskih smo primili najvise golova :) Bas posebno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Valjda ce te lose igre i otici sa onim tarim dresom...
Sa ovim novim cemo vidjeti kako ce biti....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 21:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Avg 2006, 15:07
Nitro je napisao:
Od Terzića i njegovih mešetara nije ni očekivati nešto pametno. Kombinacija je očajna i izgleda kao nekakva potamnjena španska oprema ili kao jeftina kopija čeških dresova. Plavi dresovi su bili odlični i po meni nije bilo nikakvih razloga da se mijenjaju...

Napokon smo se rijesili komunistickih dresova i mislim da su ovi 100 puta bolji! Normalno da po tebi nije bilo razloga da se mijenja kad ionako navjas za rezimski klub koji nije iz tvog grada!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 21:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
Jarane moj, Crvena Zvezda ne poznaje opštinske, kantonalne, republičke, državne ili bilo koje granice, stoga odjebi malo. A dresovi su dobri, iako će se vratiti i fudbaleri na plave poslije po preporuci sportskog saveza.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 21:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Glupostima nikad kraja bre...kakva je ovo boja...hallo pa nismo Crnogorci pa da crvenu boju rolamo sta je ovo covece...!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Napokon smo se rijesili komunistickih dresova

A koja je to boja komunistička, ako nije crvena, svega ti?

Citiraj:
Normalno da po tebi nije bilo razloga da se mijenja kad ionako navjas za rezimski klub koji nije iz tvog grada!

Kakve veze ima klupska opredjeljenost sa dresovima reprezentacije? Ne laprdaj molim te...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 01:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Prvo, mislim da je dlicna kombinacija, i da je glupo zadrzati staru boju, u trenutku kad mjenjas zastavu, grb, himnu, i sva ostala obiljezja, ma koliko bili lijepi stari dresovi.

Ako moze Stiven Dzerard nositi crveno sa zlatnim moze i Deki Stankovic, s tim da niko nije rekao da su dresovi Liverpula ruzni...
Ova boja i nije bas obicna crvena, i djeluje kraljevski, i mislim da nije lose da malo profuramo taj fazon, iako djeluje naivan.
SVI SMO MI ... :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 10:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2006, 22:10
Veoma mi se svidjaju ovi dresovi, i bas je dobro sto su ih promijenili, kao i zastavu i grb, zato sto konacno igra samo SRBIJA!!! A sa ovim plavim dresovima smo samo neuspehe dozivljavali!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 11:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Apr 2004, 06:20
Fudbaleri nisu zene, pa da moraju biti lijepi sa lijepim dresovima.

Oni moraju samo dobro da igraju fudbal, a vi sto placete za plavim dresovima morate da se pomirite sa tim
da je Jugoslavija proslost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stara boja je bila prepoznatljiva, a ova mi izgleda kao kopija tuđih dresova. Kao što rekoh kopija španske ili češke opreme.

Citiraj:
Prvo, mislim da je dlicna kombinacija, i da je glupo zadrzati staru boju, u trenutku kad mjenjas zastavu, grb, himnu, i sva ostala obiljezja, ma koliko bili lijepi stari dresovi.

Sve je to lijepo bigman, ali ne mijenja se činjenica da je Srbija nasljednik stare Jugoslavije i da preuzima sve titule i medalje, kao i rezultate koje je postigla... Znači da je mogla da naslijedi i stare dresove...

Nije u ostalom ni bitno. Razloga za promjenu nije bilo toliko osim da se postigne nešto prepoznatljivo u svijetu, tj. da oprema bude u boji zastave...
Košarkaši su mislim decidirani da ostanu pri starim bojama opreme...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Mogla je nasljediti, ali i dalje mislim da to nema smisla. I ako je nasljednik medalja, ne mora biti ni rob istih.
:wink: :wink: :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]