banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 10:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Apr 2006, 08:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Avg 2002, 16:27
Banjolučani ispali iz elite
U duelu direktnih rivala u borbi za opstanak u košarkaškoj "FDS ligi do 8" BiH više znanja i umješnosti imali su Trebinjci. Leotar je boljom igrom u većem dijelu utakmice nadvisio Banjalučku pivaru i pobjedom 78:69 "gurnuo" ih u niži rang takmičenja.

Po završetku utakmice, vidno razočaran, Drago Karalić, trener Banjalučke pivare, rekao je: "Sami smo krivi" i u toj rečenici treba tražiti razloge katastrofalne sezone "pivara".

Da su Banjolučani tokom cijele sezone igrali kao u utorak u Trebinju bili bi u vrhu tabele. Prekasno su se trgnuli, ali i to je bilo nedovoljno protiv izuzetno motivisanih domaćina. Leotar je od početka održavao prednost, a gosti su bili u igri odličnim šutem za tri poena. Ipak, Trebinjci krajem prvog poluvremena daju "puni gas" i dolaze do prednosti od šest poena. Početkom treće četvrtine, Banjalučka pivara prelazi u vođstvo. No, tada na scenu stupa odlični Branko Zotović, koji "pogađa" tri trojke i Trebinjci rutinski dolaze do trijumfa.

Leotar 78
20:15, 20;19, 11:15, 27:20
Banjalučka pivara 69

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 10:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...hm ha ispade...vec godinama klub koji je nekada nosio slavno ime ostvaruje katastrofalne rezultate...pa dokle vishe 'vako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 10:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Prosle godine FK Borac, ove godine kosarkasi... valjda koliko para toliko i muzike...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 10:55 
Početnik
Početnik

Ma sramota, para ima (grad dao za par 4 miliona a nema za klub barem 200 000) ali izgleda da problem u relaciji uprava kluba i gradskih vlasti nisu isti tabor. Sramota je to stvarno da Grude budu ispred BL.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Nema gradska uprava nista sa tim... Kosarkaski klub je prakticno vlasnistvo pivare i ona ima punu kontrolu... Bilo bi glupo da se trazi novac od gradske uprave za klub koji ima generalnog sponzora koji ga finasira u onolikoj mjeri koliko je bilo dovoljno da se ostane u premijer ligi... Sto se vodia pogresna klupska politika to je vec nesto drugo... Eresic je vec podnio ostavku i sam priznao da je politka kluba bila totalno pogresna... Konkretno u ovoj sezoni ama bas nista nije ucinjeno. Da su katastrofalni rezultati opravdani cinjenicom da je data sansa mladim igracima da steknu iskustvo ili da se afirmisu, i da je neko od tih igraca iskocio u prvi plan, onda bi se moglo govoriti o nekom opravdanju... Ovako nista nje napravljeno, a i kako bi kad se kod nas perspektivnim smatra igrac koji ima 23 godine i koji u tim godinama dobije sansu 3-4 minute po utakmici...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 12:03 
Početnik
Početnik

Ma slazem se samo sto je sramota za grad! Ovi su dali sanse mladjima nebi li ko isplivao pa da ga prodaju ko i sve sto je valjalo. Nema bez igraca sa strane mislim iz drugih klubova. Ako zelis napraviti sta mora tu biti igraca sa iskustvom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 12:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Ko će ove godine biti prvak lige RS, da nije Nektar možda pa da se fuzionišu sa njim i na taj način administrativno ostanu u ligi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 15:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2005, 15:12
Ne pratim kosarku osim preko novina i samo se mogu sloziti da je sramota za Banja Luku da se KK Borcu ovako nesto desilo, bilo to zbog politike kluba, pivare, grada...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Ne pratim kosarku osim preko novina i samo se mogu sloziti da je sramota za Banja Luku da se KK Borcu ovako nesto desilo, bilo to zbog politike kluba, pivare, grada...

Ma da,ista prica kao i sa fudbalskim klubom.Sad opet grad treba da ulesi s kojih stotinjak hiljada maraka i da zakrpa rupe.Ne kazem da ne treba ali...
Frka se digne samo kad se tako nesto desi sa fudbalom ili kosarkom,na ostale sportove(osim mozda rukometom,koji,da budemo iskreni,za razliku od ova dva sporta,u Banja Luci ima neke uspjehe)niko ni ne obraca paznju.
Nikog nije bilo briga sto plivaci nisu imali rijeseno pitanje bazena, a sad su jos dalje od rjesenja, kad se treniralo samo ljeti, a sad se placa zakup koji je najskuplji u Evropi i okruzenju,a topla voda vec postoji(sto je inace najveci izdatak), a imaju mnogo bolje rezultate od oba pomenuta sporta. I niko nije digao frku zbog toga.I ostali,tzv. mali sportovi, ali izgleda mali samo po izdacima, ali veci od pomenutih po rezultatima, muku muce sa osnovnim uslovima za rad,a da ne pominjemo plate, koje niko i ne ocekuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
mala bara -puno krokodila....ne mere

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 23:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

...laoce...treba napraviti razliku izmedju "masovnih" i "deficitarnih" sportova...samim svojim istorijskim razvojem isplivali su sportovi koji privlace vece mase ljudi...slazem se da treba pomagati razvoj sporta uopste, ali po meni primat treba da imaju sportovi za koje su potrebni minimumi uslova za bavljenje njima...npr. za plivanje mi trteba bazen,bazena nigdje, zaa tenis mi je potreban adekvatan teren i oprema, njih nigdje, itd dok za fudbalicu treba lopta, kakva bilo i komad livade ili betona i shou...dobro sam upucen u tona koji nacin grad finansira sport i kulturu...gdje se ne vidi licna korist od pomoci nista...na zalost istinito...ali drzi me stara navijacka BBBBBBIIIIICCCCCEEEEEE Bolje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 08:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2004, 00:48
napokon da se to desi..... bolje je i da nema kluba nego da se zove BL pivara i da ga drze oni lopovi,u praznom Boriku....mozda se sad situacija preokrene

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 09:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2005, 15:12
Marcus, slozio bih se sa tobom kada je u pitanju kvalifikacija sportova na "velike" i "male". Mislim da u ovom trenutku nije samo stvar u tome koji sportovi donose bolje rezultate, vec i koliko ljudi (djece, omladine) se bavi tim sportom i kolikoka je popularnost tog odredjenog sporta. A ako je po rezultatima, onda bi karatasi, kick boxeri i drugi morali imati primat cak i nad plivacima.

Laoce, nadam se da nece biti isti slucaj kao i sa FK Borac jer ono kako u Borcu danas rade nije ni blizu onome kako bi trebalo. Ne znam na koji nacin se FK Borac planira odrzati u Premier ligi, od sadasnjih igraca mozda dvojca mogu biti u prvih 16, znaci ostale treba dovesti, uigrati... Vidjecemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
treba napraviti razliku izmedju "masovnih" i "deficitarnih" sportova.

Ne znam sta podrazumijevas pod" deficitarnim" sportovima?Mozda one koji ne donose profit? Ako cemo da gledamo na taj nacin,onda su kod nas i fudbal i kosarrka i te kako deficitarni.Koliko Borac i BL Pivara zarade od prodaje ulaznica?Nista,odnosno ,jako malo.A da ne pricam o prodaji reklamne opreme, koje, mislim i da nema. A koliko kosta odrzavanje stadiona ili zakup dvorane?
Ili mozda mislis da su deficitarni oni sportovi koji imaju malu posjecenost?
Ako cemo tako,plivanje je imalo jako veliku posjecenost na obe olimpijade, za finala nisi mogao da nadjes kartu iako su tribine, za plivanje , bile jako velike(preko 10 000 ljudi), a ulaznice su bile jako skupe.
Ili su ,mozda, deficitarni sportovi oni, za koje ne postoji velika zainteresovanost?Opet cu ja o plivanju.Ni sam ne znam koliko stotina djece, ako ne i hiljad , smo morali da odbijemo, jer ,jednostavno, nema mjesta za treniranje,znaci,interes je ogroman,ali nisu obezbijedjeni uslovi.

Citiraj:
A ako je po rezultatima, onda bi karatasi, kick boxeri i drugi morali imati primat cak i nad plivacima.

Svaka cast,oni mogu da treniraju u svakoj sali i ne treba ima mnogo para za to.Samo, plivanje je bazicni sport,a sramota je da nema jednog vrlo vaznog bazicnog sporta u BL, gimnastike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 14:54 
Početnik
Početnik

Tacno gimnastika je bila prije rata jako rasprostranjena pogotovo po skolama. Svake godine je bilo takmičenje u Partizanu. A partizan je bio klub sa tradicijom. Sada nemam pojma da li je Partizan jos u funkciji ili ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 16:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 16:58
Sta se desava sa banjalucki klubovi ?
Svi padaju ... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 10:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Mislim da je bilo samo pitanje kada ce se nesto slicno desiti jer je godinama u Upravi kluba sjedio sve sami olos na celu sa Bozicem i Cubrilom.Ta dvojica lesinara su napunili svoje dzepove dok je Pivara davala milione u Borac,a sad citam u novinama da se nijedan mjesecima ne pojavljuje u klubu.Sta radi finansijska policija, pa sto ne upadno u to leglo lopovluka pa ne prodju kroz knjige.

Dok je lopova poput Bozica i Cubrila, ne pise se dobro klubu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 16:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

...laoce, podjelu na "masovne" i " deficitarne" sportove pravim na osnovu broja ljudi koji se njima bave...ako fudbal na ovaj ili onaj nacin igraju ljudi shirom planete onda je to masovni sport, a ako se plivanjem bavi par stotina (govorim zaz nasu drzazvu) onda je to deficitaran sport...sto se tice love koja se u sportu obrce dovoljno govori podatak da se godisnje u sportu "obrne" vise love nego u naftnoj, auto i vojnoj industriji...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U svijetu da, obrce se ogromna lova oko sporta, ali kod nas je sport definitivno gurnut na marginu. Navodis fudbal, oko kojeg se u svijetu obrcu velike pare, ali kod nas nije takav slucaj, kod nas donosi samo gubitke. Ja sam se frapirao kad sam procitao podatak da Engleski treceligasi imaju stadione po 4 do 15000 mjesta, da je mnogo tih mjesta rasprodato kao sezonske karte, a ni cijene ostalih , slobodnih karata nisu bas simbolicne. Dalje, svaki navijac ima dres , sal i sta ti ja znam vec od tog kluba, a tamo nema da se prodaje oprema na pijaci, vec idi u klupsku prodavnicu, pa tamo kupi, a cijene su ,ni malo niske.
Bas sam nedavno citao da je ,mislim Beckam, potpisao ugovor po kojem ce dobijati manje para direkt od kluba, ali ce dobijati procenat od zarade dresova s njegovim imenom,toliko je to vazna stavka u budzetu jednog kluba.Ista situacija je u svim Evropskim klubovima, a pretpostavljam i uopste u svijetu.
Istina je da se fudbalom bavi mnogo ljudi, ali u mnogim zemljam nije najpopularniji sport( npr. u Irskoj, gdje je ragbi popularniji), da ne spominjem Indiju, zemlju s preko milijardu stanovnika, gdje i nije bas popularan itd.
Ni kod nas kosarka nije bila popularna dok nije odrzano svjetsko prvenstvo u Ljubljani 60 i neke, tek tad je omasovljena. To isto vazi i za odbojku, koja kod nas tek devedesetih, nakon uspjeha nase reprezentacije postala popularan sport.
I plivanje je u BL u ratu i neposredno poslije rata procvjetalo i pocelo da donosi rezultate, koji bi bili jos mnogo bolji kad bi imali bar trecinu sredstava koju imaju npr. kosarkasi
A, ako cemo pogledati izbor najboljih sportista RS, ne sjecam se da je ikada fudbaler bio najbolji, a ni kosarkasi nisu bili bas cesto u tom izboru.
Tako da je " deficitarno" relativan pojam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 17:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

...sirom Evrope nizerazredni klubovi imaju vise aktivnih navijaca od velikih prvoligasa, treba praviti razliku izmedju fudbala kao igre i takmicenja i fudbala kao nacina da se zgrne lova...npr Juve ima najvise "navijaca" u Italiji, ali im je "Dele-Alpi" redovno prazan, a jedan je od najbogatijih klubova trenutno u svijetu...reklama cini cuda...Real je Bekamov transfer otplatio nakon sat i po samo od prodaje dresova sa njegovim imenom...slazem se da fudbal nije jednako popularan u svim zemljama...Indija i Pakistan-kriket, Australija i N.Z.-ragbi, SAD i Kuba-bejzbol, Japan-sumo, Mongolija-tradicionalne trke konja, BiH-zgvosh...ali svi ovi sportovi zajedno nemaju vise fanova zajedno od fudbala...opet ponavljam podjelu sam pravio po broju ljudi koji se bave nekim sportom...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]