Grad Banja Luka dobio je domaćinstvo turnira Treće grupe Evroafričke zone Dejvis kupa za tenisere. Juče je na adresu organizatora turnira Teniskog saveza Bosne i Hercegovine stigla zvanična potvrda iz Međunarodne teniske federacije.
"Ranije smo nezvanično saznali da je Banjoj Luci dodijeljena organizacija Dejvis kupa, ali sve do pristizanja zvaničnog dokumenta nismo bili u mogućnosti da potvrdimo takvu informaciju.
Sada su stvari jasne i ovo je velika stvar za bosanskohercegovački tenis. Iako je tenis na ovim prostorima popularan, ovo će još više doprinijeti razvoju ovog sporta, a ujedno će biti odlična sportska reklama gradu i državi.
Nadamo se da će ovo veliko međunarodno takmičenje privući mnogo sponzora, bez čije finansijske podrške nijedan sport, pa ni tenis, ne može napredovati.
Ovakva prilika se rijetko dobija i mi je nećemo propustiti. S druge strane, naša reprezentacija će imati prednost domaćeg terena i vjerujem da uz pomoć mnogobrojne publike može ostvariti plasman u Drugu grupu u kojoj su atraktivniji protivnici, a samim tim i veća finansijska dobit", rekao je Zlatko Šoše, vršilac dužnosti izvršnog direktora Teniskog saveza BiH.
U Trećoj grupi Evroafričke zone kvalifikacija takmiči se 16 reprezentacija, koje će biti podijeljene u dvije grupe, pa će se u narednom periodu obaviti žrijeb nakon kojeg će biti poznato kojih će sedam reprezentacija uz domaćina BiH nastupiti u gradu na Vrbasu. Početak turnira zakazan je za 17. juli.
Ovo je jako ljepa stvar za nas gard. Neka se i god nas nesto ljepo desava.
_________________ Uvijek hrabra, vesela, svakom majka utjeha, jedina. Pišeš naše stranice, moja nježna kraljice, sudbine. Rodila, te rijeka duboka, u svakom viru Vrbas nosi tajnu, nosi istinu.
Ovo je moj grad...
"
|