banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 23:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Nov 2005, 09:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Žiri Izbora najboljih sportista Bosne i Hercegovine u 2005. godini na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu odredio je šire liste kandidata za osvajanje nagrada u svih 11 konkurencija.

U kategoriji za najboljeg sportistu BiH u 2005. godini konkurišu 22 osobe iz 13 sportova. Kandidati za najboljeg sportistu BiH u tekućoj godini su: Elvir Rahimić, Sergej Barbarez (fudbal), Kenan Bajramović, Damir Mršić, Siniša Kovačević, Mensura Hadžić (košarka), Enid Tahirović, Mirsad Terzić (rukomet), Jasminka Guber, Hamza Alić (atletika), Markica Dodig, Damir Brzica (boćanje), Amel Mekić (džudo), Mojca Rataj (skijanje), Olivera Jurić (dizanje tegova), Goran Pašić (kanu), Salko Zildžić, Sanja Samardžić (kik-boks), Arnela Odžaković, Adnan Hadžić (karate), Srđan Miličević (stoni tenis) i Borki Predojević (šah).

"Odlukom žirija, iz jednog sporta vrednovana su najviše tri najbolja rezultata u muškoj ili ženskoj konkurenciji u ovoj godini, a liste će moći biti i proširene ukoliko neko od bh. sportista ostvari zadovoljavajući rezultat do naše naredne sjednice. Sve odluke donijeli smo jednoglasno i na osnovu Pravilnika o Izboru najboljih sportista BiH, a jedini kriterij bili su ostvareni rezultati naših sportista u 2005. godini. U žiriju su istaknuti sportski radnici, proslavljeni sportisti i urednici najuticajnijih bh. medija, tako da će i odluke o konačnim pobjednicima u svim konkurencijama, uvijeren sam, biti i najbolje moguće", rekao je Muhamed Ibrahimbegović, predsjednik žirija i nekadašnji proslavljeni bh. fudbaler.

Na manifestaciji 14. decembra u sarajevskom hotelu "Holidej in", koju organizuju "Nezavisne novine" i suorganizator Javni radio-televizijski servis BiH, a koja će biti održana pod pokroviteljstvom Predsjedništva naše zemlje, biće proglašeno deset najuspješnijih sportista od kojih će prva tri, pored pehara i plaketa, dobiti i novčane nagrade (2.000 KM, 1.000 KM i 500 KM).

"Čast mi je da kao dopredsjednik učestvujem u radu žirija Izbora naših najboljih športaša. Ipak, imat ćemo izuzetno težak zadatak, jer ova godina nije bila posebno uspješna za mnoge naše športaše, a od utvrđenih vrednijih rezultata morat ćemo dobro procijeniti tko je najbolji. Međutim, ovaj žiri ima znanja i informiranosti da odabere doista najbolje", kaže Nevenko Herceg, dopredsjednik žirija.

Naredna sjednica žirija na kojoj će biti skraćene liste kandidata u svim konkurencijama biće održana 22. novembra u Mostaru.

Sergej Barbarez ce vjerovatno biti proglasen sportistom god,,,Vceras na BHT 1 u 20.00,je emisija o kralju,,,,,
:)

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 11:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2002, 20:30
Behar zna kad Barbarez sere!!! :lol:
Bas se pitam ko mu je idol?Sta vi mislite?Otvoricemo temu:"Koga najvise voli behar?"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:
:"Koga najvise voli behar?"

Najvise volim Borac i Banjaluku,,,zubic :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 14:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Feb 2005, 16:46
Freak znas sta ti je ciniti kljuc na temu....!!!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
ovo je smijesno, pa ko stavi sinisu kovacevica tamo ??? :)
A rk borac BL je nominovan za najbolji klub !!! ??? !!! ovo mi zaista djeluje misjesno ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]