Kasel napao Minesotu i Marka Jarića
Doskorašnji plejmejker Minesote, Sem Kasel, koji je prošle nedelje trejdovan u Los Anđeles Kliperse, prognozirao je u razgovoru za dnveni list "Mineapolis Star Tribjun" da će njegov bivši tim i naredne sezone imati puno porblema.
"Ponovo će biti na dnu," rekao je Kasel u telefonskom razgovoru sa novinarom ovog lista, dodajući da će Klipersi biti iznad Minesote na tabeli Zapadne konferencije. "Pouzdano znam da je Kevin Garnet razočaran, jer želi da ima saigrače sa kojima je spreman da krene u rat", naglasio je Kasel, a onda se okomio na igrača koji će ga zameniti u startnoj postavi Minesote:
"Ukoliko misle da je Marko Jarić zamena za mene, onda su potpuno poludeli", poručio je Kasel menadžmentu Tu-Vulvsa. "Drago mi je da je od uspeo da dobije novac, ali to nije poboljšanje za klub. Mi igrači to najbolje znamo".
Očigledno da GM Kevin Mekhejl i novi trener Dvejn Kejsi nisu imali isto mišljenje kao 35-godišnji veteran. Nekoliko razloga: Jarić je skoro devet godina mlađi, 10 centimetara viši, mnogo bolji u odbrani i ima veću želju da razigrava saigrače. Kaselov prosek u 12-godišnjoj karijeri (16,5 poena po meču) jeste gotovo duplo bolji od Jarićevog, on je sigurno bolji šuter sa poludistance i pre dve godine je bio All-Star, predvodeći Minesotu do finala Zapada, ali protekle sezone produktivnost mu je značajno opala, zbog problema sa kukom i primicačem.
Ono što je Kasela sigurno najviše zabolelo jeste da je Jarić u ovoj transakciji dobio šestogodišnji ugovor vredan 37,9 miliona dolara, a on prošlog leta nije uspeo da natera upravu Minesote da mu produže ugovor za još dve godine i oko 14,5 miliona dolara.
Skontajte kretena...

TO DIE for!!!