banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 12:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1050 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 53  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Maj 2009, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
joj, komedije, ismijo sam se kao malo puta u zivotu...

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=361604

elem, vladan lukic, kandidat za predsjednika sa ponosom je predstavio svoj program oporavka zvezde, uokviren u lijepu crvenu fasciklu koji obuhvata...18 stranica! :lol: :lol: :lol: dakle, detaljan plan vodjenja ozbiljnog fudbalskog kluba staje na 18 stranica. tugo, nesreco. no, dobro, za nekoga ko u zivotu vjerovatno nije procitao nista vise od slikovnice, i to je mnogo.
onda, bulazni nesto o prodaji 13000-23000 pretplatnih karata po sezoni (!!). bice da je malo pomijesao crvenu zvezdu i manchester united. ali ne bojte se - kad se ove karte razgrabe, svi oni koji ne dodju do njih bice na listi cekanja!
ja se pitam jel taj covjek uopste normalan.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Па јел ти имаш појма шта се износи на конференцију за новинаре јели можда требао исфурати лаптоп и неколико хиљада страна о рјешењу проблема, па да натенане исприча све за неких 7 до 15 дана?!

Што се тиче Лекића, њему ништа не вјерујем зато што је прије неких 20-ак дана рекао да нипошто не жели да се кандидује за предсједника Звезде. Емисија стање нације, У92 чини ми се.
А ни овај Лекић није златан, поготово што је водио трећелигаша а и у политици је са неком непознатом странком а чини ми се да је људима из политике забрањена кандидатура за мјесто предсјеника бар је тако било са Бингулцем.
Очекивао сам неког врло јаког човјека на овој позицији ал опет ако бирам бираћу Лукића барем је бивши играч.
Не очекујем ништа бајковити само да се растјерају ови "бауштелци" а активирају млади Звездини јуниори.

Citiraj:
Razlika u prezimenima Vladana Lukića i Dragoljuba Lekića je u samo jednom slovu, a obojica imaju nameru da sednu u fotelju prvog čoveka Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Dragoljub Lekić, generalni direktor Vitro grupe, zastupnika "sitroena" za Srbiju, biće protivkandidat bivšem fudbaleru Vladanu Lukiću na izbornoj Skupštini Zvezde, u utorak 26. maja.

Privremena uprava u ostavci kandidovala je Lekića za svog kandidata za novog predsednika Zvezde, odnosno naslednika Dobrivoja Tanasijevića koji je podneo ostavku krajem aprila.

Tačnije, njega je predložilo pet članova skupštine kluba, ali se u saopštenju Zvezde ne navode njihova imena.

Lekić je rođen 21. marta 1957. godine u Bitolju, a po struci je pravnik. Oženjen je i otac četvoro dece.

Tako će prvi put u istoriji Crvene zvezde delegati najvišeg klupskog tela imati mogućnost da biraju između dva kandidata.

Ono što bi mogla da bude Lekićeva prednost u odnosu na Lukića je to što ima značajne veze u svetu biznisa i bankarstva, a novac je ono što je Crvenoj zvezdi najpotrebnije. Sa druge strane, to što je bio u dosadašnjoj upravi mogao bi da mu bude "teg oko vrata", a i nema dovoljno iskustva u rukovođenju klubom, što je doduše mana i njegovog protivkandidata.

Извор: Мондо

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Оног момента кад (ако) Лукић дозволи да оду Паркер, Исах и Шишић (Клеа рачунам да је отишао), потписао је своју оставку у клубу и може да се поздрави са каквом-таквом репутацијом коју има међу Звездашима. Јер такве играче и такве "златне руднике" неће наћи нигдје у Србији, а поготово у омладинској школи ФК Црвена Звезда, тренутно. Ако се то деси, само је питање времена када ће то СВИ схватити. Некима је то већ сада јасно. Урадити то био би јасан знак да је сујетан, искомплексиран и глуп.
Ја се искрено надам да је то обећао само да би добио наклоност неких ветерана и да ће пустити само оне који нису задовољили. Нека клинци добију шансу, али у конкуренцији са горепоменутима. Па ако су бољи, нека играју.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 08:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
[url=http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=135411]
Rusi spasavaju Zvezdu
[/url]

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ja se recimo po ovom pitanju slažem sa Milankom i čini mi se da Zvezda ponovo dolazi u situaciju da ide sa konja na magarca.

Jedina pozitivna stvar oko eventualnog Lukićevog dolaska jeste to da postoji realna mogućnost da Dujković bude novi trener. Sve ostalo što je pobrojao Lukić, jeste pričanje priča i klasična predizborna demagogija. Ponudio je rješenje problema i plan na 18 stranica, što je prosječna dužina seminarskog rada na fakultetu, a stavke koje je naveo nemaju nijednu konkretnu i razrađenu ideju, već bi sve stalo u tri rečenice. Treba obezbjediti sponzore, ponovo uspostaviti rad sa mladima i vratiti navijaće na stadion. Nigdje konkretnih prijedloga kako to da se uradi... Smiješno...

Lukić će morati da ispoštuje štošta i da pojede dosta govana, ako misli da može da bude na čelu Zvezde. Kao prvo, progurali su ga poluzlapjeli veterani, poput Duleta Savića, Šekija i Krivokuće, kod kojih je nerazumna ksenofobija poprimila gigantske razmjere, tako da je za očekivati da se iz Zvezde razjuri sve stranaca što ima, jer "uzimaju mjesta domaćoj talentovanoj djeci". Gdje su ta djeca? Ne može se zaći po ulici nakupiti talentovanih klinaca i ugurati ih u prvi tim...
Druga stvar je što Lukić trenutno nema plan sponzorisanja i upliva sredstava u klub, već bi on da uspostavi način funkcionisanja kao u velikim evropskim klubovima i prodaju pretplatnih karata. Kako oni zamišlja da proda 10000 pretplatnih karata godišnje, živo me zanima? Na derbi dolazi 20000 - 25000 ljudi, a on misli da polovina od toga, stalno bude na utakmicama. Izgradnja sopstvenog sportskog centra, u situaciji kad klub ima blokirane gotovo sve račune? Nigdje nema konkretnih prijedloga, imena sponzora, makar grube cifre koja je potrebna za funkcionisanja na godišnjem nivou, načina otplate duga, ma nema ničega u tom njegovom planu. Ovo sam mogao i ja da napišem i to detaljnije...

Zvezdi u ovom trenutku treba omanje čudo, odnosno sposobna privrednik, sa jasnom strategijom oporavka i razvoja, a ne poredsenik opštine Sopot i nekog trećeligaškog kluba. Možda on i ispadne dobor rješenje, ali šta ako to ne bude slučaj. Dići će sidro i otići, i reći kako nije moga da radi u tim uslovima, a Zvezda će da zaglibi još dublje. U ovom trenutku potreban je čovjek, koji iza sebe ima iskustvo u oporavku firmi ili korporacija, koji sa jasnim planom može da da bar neke garancije. Lukić u prvi plan, ističe kako je veliki Zvezdaš i kako će kucati na sva moguća vrata da pomogne Zvezdi. Ti direktno implicira da on trenutno nema baš previše sponzora spremnih da ulože, već da će pokušati da ih nađe...

Princip funkcionisanja Zvezde, ne razlikuje se previše od funkcionisnja velikih firmi i zamislite sad da u jednu od tih firmi, opterećenu problemima, dođe neki njen bivši radnik iz nekog postrojenja i kaže: "Ja volim ovu firmu, dajte meni da je vodim, ja mogu da je izvučem iz govana". Sumanuta situacija...
Zvezda trenutno vrijedi, i sa svim problemima i dugovanjima, sigurno oko 150 miliona evra, ali neriješena imovinsko pravna pitanja, nejasni odnosi i hijerarhija u klubu, odbiće svakoga ko bi i pomislio da može nešto da uradi.

Ne znam zašto se ne otvori neki konkurs, kojim bi se tražilo adekvatno rješenje za oporavak. Toliko je stručnjaka, ekonomista, menadžera i marketinških eksperata, tako da vjerujem da bi neka grupa bila u stanju da napravi plan oporavka sa realnim osnovama, ali samo kada bi se takav konkurs otvorio...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 22:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Maj 2008, 17:38
Joj, ovih stranih polovnjaka, muka mi je više od njih... Gdje bi bili da se umjesto iz "afričkih plemena" traže ovakvi umjetnici poput Tutore po majčici Srbiji. :lol:

http://www.sportal.rs/video.php?video_id=502

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 15:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Al Naser nudi bogatstvo za Milijaša

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sutra izbori u zvezdi...kandidati lukic i lekic.
a tek sad vidim da navijaci imaju 20 predstavnika u skupstini. dakle, cetvrtina ukupnog broja svih glasova dolazi od navijaca! tugo, nesreco. oni koji bi vecinom, da je pravne drzave, bili u zatvorima, sad ce da odlucuju ko ce da vodi najveci srpski fudbalski klub. samo jos treba da urosu misicu daju pravo glasa iz zatvora, ili jos bolje da njega navijaci kandiduju za predsjednika.
ovo je sramota

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
sutra izbori u zvezdi...kandidati lukic i lekic.
a tek sad vidim da navijaci imaju 20 predstavnika u skupstini. dakle, cetvrtina ukupnog broja svih glasova dolazi od navijaca! tugo, nesreco. oni koji bi vecinom, da je pravne drzave, bili u zatvorima, sad ce da odlucuju ko ce da vodi najveci srpski fudbalski klub. samo jos treba da urosu misicu daju pravo glasa iz zatvora, ili jos bolje da njega navijaci kandiduju za predsjednika.
ovo je sramota

Као и обично, Миланко правилно размишља, али без познавања чињеница. :wink:
Мало или много, опет ће бити уздржани, као и увијек до сада. Пошто ни овај кандидат није дао никакве прецизне идеје и планове, поготово са аспекта финансија.
А то што би их ти, лично, волио видјети иза решетака, без неких ваљаних аргумената, то је друга ствар. :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@bigman, nije uopste to poenta. to sto su oni uvijek uzdrzani, to mene, licno, ne interesuje.
interesuje me po kojem osnovu se navijacima daje za pravo da ucestvuju u odlucivanju ko ce da bude novi predsjednik zvezde? inace sam alergican na to da "profesionalni" navijaci odlucuju o ozbiljnim stvarima. jer, da se ne lazemo, svi znamo da vodje navijaca nisu bas neke visoko intelektualne face. sebe, licno, uopste ne smatram kompetentnim da bi mogao da odlucujem ko ce da bude predsjednik zvezde, jer o ekonomiji i menadzmentu ne znam nista, tako da ne znam sta je potrebno da bi se vodio klub. a pogotovo to ne znaju navijaci.
dakle, toliki broj glasova im se sigurno nije dao zato sto oni mogu da prepoznaju sta je potrebno za vodjenje kluba. drugi razlog koji bi mogao da bude opravdanje toga sto su njima dati glasovi je taj da oni donose veliki dio profita klubu. sto je opet besmislica. razumio bi da navijaci celtica, koji godisnje kupe 60 000 godisnjih karata i tako klubu donesu cirka 12 000 000 funti imaju pravo glasa. ali navijaci u zvezdi, zbog raznih svojih trofeja tipa razvaljenih stolica i ubacenih baklji, finansijski samo odmazu klubu. dakle, ni to ne moze biti razlog.
jedino sto mi onda pada na pamet je da su njih postavili tu jer su pretpostavili da je sa njima izuzetno lako manipulisati. sto je, kako se meni cini, lukic i pokusao. samo, posto i on sam po prirodi ocigledno nije bas pametan, malo se prevario, jer je smatrao da su navijaci potpuno mentalno retardirani, pa da ce ih "kupiti" svojim krilaticama kako je on "veliki zvezdas" i kako je "veliko zvezdasko srce i dosad pobjedjivalo". valjda je smatrao da ce svi da padnu u trans kad on izjavi da mu je "zvezda svetinja", da ce odmah da mu daju glasove, pa da ne mora da ima ni makar pokusaj cestitog programa, a ne onu smijuriju na 18 stranica.
sve u svemu, ne cini mi se da se zvezdi ista dobro pise. sve mi se cini da ovde svako pokusava da usicari neke svoje sitne interese, pa je zbog toga i ova sjednica sazvana ovako navrat-nanos.
btw, lukic nesto bulazni o tome kako ce moskovska banka da ih sponzorise?! jbt, banke u svijetu jedva kraj sa krajem sastavljaju u ovim vremenima, i sigurno neka banka nema pametnijeg posla nego da daje pare zvezdi. mora da se radi o jos jednom kreditu koji lukic ne misli vracati, nego ostaviti u amanet onima koji dodju poslije njega.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 19:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
Zar nije logično da o upravi odlučuju baš oni koji su stalno na stadionu, na gostovanjima. Oni koji su upućeni u dešavanja u klubu?

Ko treba da odlučuje o upravnom odboru? Neko ko je tu kad se igra evropska utakmica (i to ne kvalifikacije), eventualno derbi, neko ko iz kluba izvlači i zadnju paru lihvarskim kamatama na svoje pozajmice? Neko kome je u interesu da ista ta Zvezda što više propadne, da bi je jeftinije kupio i napravio supermarket?

Kad (i ako) dođe privatizacija, zna se, odlučuje skupština akcionara. Većinu u skupštini će imati ljudi koji ulože najviše para i tačka. Dotad je najnormalnije da je skupština skupština svih navijača kluba, svih koji imaju neki dokaz, recimo člansku kartu, kao što su navijači zvezde i predložili, pa neka svako ima jedan glas i kraj priče.

Problem je u komunističkom načinu razmišljanja, `aj da ja napravim komisiju po svojoj mjeri, ta komisija će izabrati delegate skupštine po mojoj mjeri i ja sam siguran pobjednik. Toga više nema, nema više CK, SK i ostalih *K*.

Nije mi jasno kako nekome smeta to što ljudi imaju pravo glasa? Pa i narod je gluplji od stada ovaca, pa svi imaju pravo glasa na izborima.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
По први пут ајде рецимо да ћу се сложити са Миланком, додуше само из неких разлога... :wink:
Шта се сада дешава, навијачи посједују скоро четвртину гласова али, још једном али они су уздржани! Зашто? Очигледно се ограђују од евентуалног неуспјеха које се морамо признати очекује него неки успјех или позитивна нула.
Тај неуспјех се односи на одабир Лукића као предјесника које би евентуално направио горе срање него што је сада тренутно у клубу.
Лукић као Лукић је марионета јер тип сам по себи нема довољно капацитета да се понуди као кандидат, дакле њега гура неко виши, нагађања су Мишковић млађи али отом потом, видјећемо...

Да сумирам не подржавам одлуку навијача да буду уздржани јер њихов задатак је био да пронађу ваљаног кандидата али они то нису урадили из ког разлога не знам.
Стога не подржавам 19 њихових представника у скупштини јер су са дупло мање могли бити суздржани исто се пика...
Сад ће неки рећи овако они имају моћ да некога не изаберу за предсједника што је истина али је то кукавички поготово кад је ова ситуација у питању.
Одавно сам заговорник идеје да клуб треба да води магнат попут Мишковића који како год узмемо има тај проклети новац који је данас одговоран за све.
Само тако је могуће да клуб буде успјешан, све остале варијанте немају шансе у времену које долази!

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Milanko, видиш, ја овако мислим. Ниједан члан скупштине не треба да директно доноси новац, нити да му се по томе одређује компетенција. Из простог разлога што он (члан скупштине) нема материјалне користи из те саме функције. Бар у оваквом економском поретку спортских друштава. Не прима плату, не доноси директне одлуке о пословању, већ му је једина функција да критички посматра (и о њима се изјашњава) мотиве, способности и компетенције кандидата за предсједника, управни одбор и слично.
Профит клубу доносе играчи, спонзори, управни одбор, предсједник. Скупштина ријетко, скоро никад. Осим навијача, у скупштини има оних који се резумију у економију и менаџмент. Мора се имати на уму да, још увијек, СД Црвена звезда није профитна организација, нити предузеће.
По мом мишњењу, навијачи су једини који могу да "тестирају" ово:
kako je on "veliki zvezdas" i kako je "veliko zvezdasko srce i dosad pobjedjivalo"
, што је ипак, веома битна ствар, колико год то дјеловало излизано. Могу да оцјењују још неколико ствари као и ми "обични" људи и то је то. Дакле, рецимо да се слажем са тобом што се тиче остатка њихових критичких способности. Још да додам да не постоји већа група људи која толико воли Звезду, и непрестано је уз њу, а да од тога нема никакве користи (материјалне, наравно). Ово што си навео за бакље, скандале и остало, није ништа што не раде сви навијачи на свијету, уз чињеницу да је то и код нас опало драстично, поготово на европским утакмицама. Да се разумијемо, нећу да испадам дежурни адвокат Делија, јер има доста ствари са којима се не слажем и које не подржавам, али ово није једна од њих. А ово је суштина:
Citiraj:
„Nijedan kandidat nije sposoban, ne verujemo u plan Lukića i njegove ljude. Oštro se protivimo lošem planu Lukića. Ne dopuštamo Lekiću da se kandiduje, a Lukiću ne damo podršku“, izjavio je Šurbatović.

Такође, рецимо да бих и ја смањио број од 19 (колико имају гласова) на 15. Иако то битно ништа не мијења. Али не смије се заборавити да су навијачи дали Звезди више и од неких играча, зар не? Реално, у Звезди је скупштина најмањи проблем, и по мени је сасвим добро састављена. Проблем су кандидати, са штурим и шупљим предлозима, идејама, визијама.
Е зато се могу сложити и са
sve u svemu, ne cini mi se da se zvezdi ista dobro pise.

уз услов ако ПОД ХИТНО не дода 19 страну у којој ће писати да ће ЦРЋИ покушавајући да задржи и задржати ово пар квалитетних странаца, макар да се на њима заради нешто, јер се може и на 20-ту написати да ће растјерати менаџере и "финансијере", а довести спонзоре.
Он ушићарити неће, нити може. Поготово у оваквом стању. Сједница се морала сазвати овако рано, да не би каснили са припремама, и макар одржали шансу са сљедећу сезону.

П.С. - Извињавам се ако је пост конфузан, умор ме неки стигао, сад са рекреације... :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@bigman : to sudjenje "ko je veci zvezdas" me neodoljivo podsjeca na ono poredjenje "ko je veci srbin", pa se nadju neki koji imaju ugradjen srbomjer i smatraju se bogom danim da odredjuju ko je veliki a ko mali srbin.

a da su navijaci nesto mnogo dali zvezdi, pa bas i nisu. to koliko navijaju za zvezdu iz ljubavi se vidi u slucaju basketa. kad ih klub ne placa za njihovo navijanje, onda se bojkotuje. pare za koreografije i ostalo se zaradjuju prodavanjem zvezdinih rekvizita (salova i ostalog). a i sami su priznali da pola njih na utakmice ulazi pomocu propusnica (po 5 ljudi na jednu propusnicu). dakle, nemojmo prica o njihovoj ogromnoj ljubavi i velikom zvezdaskom srcu.

po mom misljenju, ishitrenim izborom uprave ce zvezda imati mnogo vise stete nego koristi. bolje bi im bilo i zrtvovati jednu sezonu, ali da se stvari srede i da se dobije uprava koja ima viziju i kapital. ne znam sta se ovako dobilo. postavljen je jedan minoran bivsi igrac na celo kluba, cija je jedina deviza u "predizbornoj kampanji" bila "ja sam veliki zvezdas" (kao ono SDSovo pred izbore, "srpsko srce"), bez ikakve vizije i plana. a znamo kako je sve bilo kad je neuporedivo vece igracko ime (piksi) bilo na celu kluba.

a razlog sto mene sve toliko nervira, kao navijaca partizana, je sto sve sto se danas desava sa zvezdom sutra moze da se desi i sa partizanom, jer ja nisam glup kao neki drugi da tripujem da je partizan klub iz neke druge drzave ili planete, pa da im se sve ovo ne moze desiti.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 08:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Milanko,
Citiraj:
a da su navijaci nesto mnogo dali zvezdi, pa bas i nisu. to koliko navijaju za zvezdu iz ljubavi se vidi u slucaju basketa. kad ih klub ne placa za njihovo navijanje, onda se bojkotuje. pare za koreografije i ostalo se zaradjuju prodavanjem zvezdinih rekvizita (salova i ostalog).

Не знам стварно одакле ти то, али никад се навијање није плаћало. Ни у каквом облику, ни на који начин. Молим те, зарад објективне дискусије, распитај се мало, упути се. То кад сам рекао да су дали Звезди, најмање сам мислио на улазнице. Навијање, као навијање је непроцјењиво и они су најбољи у томе на овим просторима, без премца. Ако клуб некад да за кореографије (што је ријеткост толика, да се може назвати случајношћу), то, опет, није ништа што се свуда не дешава. Даље, на другом мјесту сам ти објаснио разлоге бојкота кошарке (са којима се ни ја не слажем) и не знам како да схватим, и даље, твоје тенденциозно изјашњавање у том смјеру. Једноставно, није тако. Нећу поново то објашњавати јер видим да имаш неки велики проблем са Делијама, због којег ниси у стању да будеш објективан.
Још да додам да је тачно да је ово исхитрено, али се бојим да би иста ситуација по питању "понуде" кандитата и квалитета њихових програма само поновила, односно пресликала из мјесеца маја у мјесец, јун, јул... Такође, ја не вјерујем да је Лукић добио изоре на причу о звездаштву, већ из просте чињенице да је једини. Нажалост.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@bigman : tacno je da ja nikad nikog licno nisam vidio da dobija pare zato sto navija za zvezdu, ali sam citao na raznim forumima izjave raznih simpatizera zvezde, koji kazu da su jos od vremena dzajica, vodje navijaca zvezde primale platu od kluba i imali besplatan ulaz. a isto sam citao i za navijace partizana, tj. da razlog cuvenog bojkota zecevica i bjekovica nije bila "zabrana unosenja zastava na stadion", ni "pranje para preko kluba", nego jednostavna cinjenica da je vodjama navijaca, kao sto su cegi i sima srbija, ukinuto placanje. isti ti simpatizeri tvrde da je razlog bojkota basketa to sto vodjama niko ne placa da navijaju. jer zvanicni razlozi koji se navode za bojkot su vrlo suplji. cuj, molim te, smeta im elmedin kikanovic, a nije im smeto zmago sagadin prije dvije godine, kad je bio bog i batina u klubu, kad se pricalo da igracima u tajm autu psuje majku srpsku.
sad, naravno, ti ces reci da je sve to glupost, da vodje navijaca navijaju iz ciste ljubavi, bojkotuju sve uprave kluba u svim sportovima iz cistih ideala, ali pravu istinu ne znamo ni ja ni ti. mozemo samo da vjerujemo u jedno ili drugo. ja, recimo, vjerujem da je razlog cisto finansijski.
moj veliki problem sa delijama, kao i sa grobarima, je taj sto ne znaju gdje je njihovo mjesto u klubu, i generalno u drustvu. mada, doduse, nije problem u njima, problem je u drzavi i klubovima koji im dopustaju da se pitaju oko izbora rukovodstava, oko toga kolika zatvorska kazna je pravedna za koga itd.
u onom trenutku kada na utakmice zvezde i partizana bude dolazilo po 40 000 ljudi, od kojih je 30 000 onih koji su papreno platili godisnje karte, kada bude zabranjeno unosenje baklji, kada se bilo kakav huliganizam bude kaznjavao zatvorom bez razgovora, i kada grupa policajaca bude mogla da udje u centar navijacke tribine bez da iko od navijaca smije i da pisne, onda cu povjerovati u pricu da i jedni i drugi dolaze na utakmice i navijaju samo zbog toga sto vole i zvezdu i partizan, a ne zato sto nemaju sta pametnije da rade u zivotu, pa im je do malo cirkusa sa koreografijama i bakljama, i malo do iskaljivanja svojih frustracija na drugima. al to je vec neka druga tema.

tacno je da bi mozda situacija bila ista i u junu i julu sto se tice kandidata. a mozda i ne bi. mozda bi neko pomislio, da je ostavljen duzi rok za prijave kandidata, da je cilj da se stvarno nadje sposobno rukovodstvo sa planom, a ne da se bilo ko postavi na mjesto predsjednika. jer, ovako ni dobrivoje nije ni moro da ide.
jer, kakav je ovo cirkus? prije dvije sedmice "veteranima" zvezde padne na pamet da ce da pomognu klubu, sedam dana kasnije vec imaju kandidata za predsjednika, a jos sedam dana kasnije vec imaju predsjednika kluba? dakle, potrebno je dvije sedmice otkako se neko probudi sa idejom da bi da ucestvuje u radu u klubu, do toga da bude predsjednik kluba. tako se radi u seljackim klubovima, a ne onima koji pretenduju da budu veliki. i ko je od tih velikih zvezdaskih imena dosao da bude u rukovodstvu? jedan dobar trener, koji je pred penzijom (dujkovic), da bude sef skole, jedan ispodprosjecan igrac (adzic) da bude sportski direktor, i pizon za kojeg se 7-8 godina nista nije culo.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не навијају вође, већ 5-6 хиљада "обичних" људи. И увијек су уз клуб, и навијају САМО и ИСКЉУЧИВО зато што им је клуб изнад свега и немају никаквих других интреса. Нпр, кад год могу, одем на Сјевер, испјевам се, навијам за свој клуб. Ништа од тога материјално немам, а осјећај је непроцјењив. Слажем се да ове двије групе навијаче у Србији губе интегритет полако и постају марионете, али не можеш постовјећивати категорије навијача и вођа. Ево, сада на финалну серију кошарке су дошли скоро сви навијачи са Сјевера, али не организовано и не са вођама. Неозбиљан рад и НЕСТВАРАЊЕ система у КК Црвена звезда су прави разлози бојкота. (за шта их уопште не могу кривити, до ове сезоне) Навео сам ти то. Не Елмедин. Искрено сам убјеђен да ће останком Пешића и новим озбиљним инвестицијама у играчки кадар, прекинути овај бојкот.
Молим те, не маргинализуј право, безусловно, непрестано и организовано НАВИЈАЊЕ, поготово кад си већ упућен у дешавања и утакмице ККП у ЕЛ. Што је више него очит примјер огромне заслуге навијача.

Не знам како ти доживљаваш просјечног навијача Звезде, Партизана или Војводине, али он ЈЕСТЕ ово:
Citiraj:
i jedni i drugi dolaze na utakmice i navijaju samo zbog toga sto vole i zvezdu i partizan

А ово
Citiraj:
u onom trenutku kada na utakmice zvezde i partizana bude dolazilo po 40 000 ljudi, od kojih je 30 000 onih koji su papreno platili godisnje karte, kada bude zabranjeno unosenje baklji, kada se bilo kakav huliganizam bude kaznjavao zatvorom bez razgovora, i kada grupa policajaca bude mogla da udje u centar navijacke tribine bez da iko od navijaca smije i da pisne

је, као што си рекао, проблем друштва, тако да нема смисла сваљивати кривицу на људе који "пливају" у таквом систему. То је оно о чему сваки нормалан човјек сања и прижељкује, али поређење ових очекивања са тренутном ситуацијом је чист софизам, тј. правилно закључивање из неправилних премиса.

Још да додам ово што си навео за мјесеце. Донекле, можда и не би било онако како сам написао. Али до прве половине јуна се морају неке "техничке" ствари ријешавати, односно, наћи тренер, уплатити плате овим људима, поготово странцима, јер ако кућама оду без плате, по Уефином правилнику (у шест мјсеци се морају исплатити минимум 2 или 3 плате) нису дужни да се врате на припреме и Звезда их у потпуности губи. Без обзира на све, ово се не смије дозволити. Макар их продали одмах у јулу.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
da razlog cuvenog bojkota zecevica i bjekovica nije bila "zabrana unosenja zastava na stadion", ni "pranje para preko kluba", nego jednostavna cinjenica da je vodjama navijaca, kao sto su cegi i sima srbija, ukinuto placanje. isti ti simpatizeri tvrde da je razlog bojkota basketa to sto vodjama niko ne placa da navijaju

Да се не петљам у остало рећићу ти само, лупаш без икаквих доказа и аргумената.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Lukić je naveo da je zbog finansijske situacije nerealno da kapiten Nenad Milijaš ostane u Zvezdi, i da će ekipu verovatno napustiti i većina stranaca, čak i oni koji su opravdali očekivanja, pošto su njihovi ugovori "preambiciozni" za Zvezdu.

Први радни дан и, за мене, већ је завршио свој мандат.

@урбани, http://www.mtsmondo.com/gallery/index.php?id=2313
Други ред, прва слика. Успјешан бојкот? Прави мотиви? Молим те...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Да се не петљам у остало рећићу ти само, лупаш без икаквих доказа и аргумената.

ajde! koji dio svega toga nije tacan, prosvijetli me? navijaci tjeraju jedino rukovodstvo koje se u posljednjih 15 godina stisnulo da ulozi u tim koji ce igrati ligu sampiona, jedini koji nisu dovodili strance samo zato sto su bili dzaba, koji nisu rasprodali kompletan tim poslije prve dvije dobre utakmice u evropi...zasto ih tjeraju? zato sto su se, zamisli, poslije 15 godina otkako su ovi u rukovodstvu kluba, jedno jutro probudili sa spoznajom da su bjekovic i zecevic lopovi...nije nego

Citiraj:
Не навијају вође, већ 5-6 хиљада "обичних" људи. И увијек су уз клуб, и навијају САМО и ИСКЉУЧИВО зато што им је клуб изнад свега и немају никаквих других интреса. Нпр, кад год могу, одем на Сјевер, испјевам се, навијам за свој клуб. Ништа од тога материјално немам, а осјећај је непроцјењив. Слажем се да ове двије групе навијаче у Србији губе интегритет полако и постају марионете, али не можеш постовјећивати категорије навијача и вођа. Ево, сада на финалну серију кошарке су дошли скоро сви навијачи са Сјевера, али не организовано и не са вођама. Неозбиљан рад и НЕСТВАРАЊЕ система у КК Црвена звезда су прави разлози бојкота. (за шта их уопште не могу кривити, до ове сезоне) Навео сам ти то. Не Елмедин. Искрено сам убјеђен да ће останком Пешића и новим озбиљним инвестицијама у играчки кадар, прекинути овај бојкот.

naravno da navijaju obicni ljudi, ali u skupstini cz su predstavnici delija, tj. vodje navijaca, zar ne? i oni svojim glasovima ili neglasovima uticu na izbor rukovodstva, zar ne? ne utices ti, koji ides da deres svoje grlo zbog zvezde. je li mozda imaju neki sastanci gdje se svi navijaci sastaju sa vodjama, pa se onda odlucuje za sta ce se glasati
i hoce li se bojkotovati nesto ili ne? ako imaju, onda povlacim sve sto sam rekao

Citiraj:
То је оно о чему сваки нормалан човјек сања и прижељкује, али поређење ових очекивања са тренутном ситуацијом је чист софизам, тј. правилно закључивање из неправилних премиса.

znas onu staru narodnu "mala misao daje male rezultate". naravno da takvo stanje stvari u ovom trenutku izgleda veoma daleko. ali, jel to znaci da treba odustati od ambicija za bilo cim, jer su one u ovom trenutku neostvarive?

to jeste jedno veliko prokletstvo naseg naroda. ako nesto sutra ne moze da bude onako kako bi mi htjeli, ma ko ce se zamajavati sa tim. pretpostavljam da ako bi sutra dosao neki kandidat za predsjenika partizana, zvezde, vojvodine, toplicanina, nije ni bitno, i ako bi rekao nesto ovako "imam precizan i razradjen plan kako da klub postavim na zdrave noge. cilj nam je da za 5 godina udjemo u ligu sampiona i postanemo njeni stalni ucesnici, a da za 10 godina igramo cetvrtfinale lige sampiona", ljudi bi mu se ismijali i odbacili to apriori. jer ko ce cekat 5 godina? bolji je neko, kao ovi sad govnari u partizanu, koji ce da prosipa suplju pricu kako "samo treba da cirih pobijedi neki jebeks, da budu sampioni, pa da partizan bude nosilac u zrijebu u 176 pretkolu, pa da se nekako na mala vrata ugura u ligu sampiona, pa ce to da nam promijeni zivote". kao da se nije gomila klubova, ukljucujuci i sam partizan, pa helsinki, pa helsinborg, pa cluj uguravala na mala vrata u LS po jednu sezonu. pa sta je poslije bilo sa njima? nista. eno ih, trunu po sredinama tabela svojih prvenstava.
lijepo je rekao trener jednog skotskog kluba, koji je ispao u drugu ligu : "ako ulazes u tim onoliko koliko ulazu drugoligasi, onda ces i imati drugoligaski tim". tj., u nasem slucaju, ako dovodis igrace za dzaba, koji su kvalitetom samo za sbijansku ligu, onda ces imati tim za srbijansku ligu, i nista vise. tu ti ni to sto si nosilac u nekom pretkolu lige sampiona ne moze pomoci.

poenta ovog svog mog baljezganja je da mi se cini da je to ono sto se sad desava u zvezdi, a vec jako dugo i u partizanu. bolje izabrati lukica, da bi u timu ostala dva stranca (ionako upitnog kvaliteta), da bi se skrpilo nesto za sljedecu sezonu i mozda osvojila titula, nego mozda zrtvovati jednu sezonu i par igraca da bi se pojavio neko sa vizijom i da bi za 5 godina zvezda bila respektabilan evropski klub. mozda su to sve gluposti, a mozda i nisu...
ovako ostaje cinjenica da se sustinski nista nije promijenilo od piksija, toplice i dobrivoja. samo sto je lukic u tim doveo jos vece anonimuse nego njegovi prethodnici. bunjevcevic i ivic su za ivana adzica akademija nauka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1050 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 53  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]