banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 17:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1076 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 54  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 12:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
The_One je napisao:
fantomacan je napisao:
Rusi se samo time i bave. Kad su igrali protiv Engleza kući, u onoj ružnoj utakmici, podloga je bila vještačka trava i vidi se čak i preko TVa da lopta nekako divlje odskače. Englezi se nisu mogli adaptirati. Ne branim Engleze, igraju vrlo loše, ali mislim da ipak imaju dosta više fudbalskog znanja od Rusa..

Na tom stadionu je uvijek vještačka trava. Englezi su dobrih 7 dana trenirali na vještačkoj travi prije te utakmice, ne igraju ni Rusi stalno na takvim terenima pa da su oni bolje adaptirani. To "divlje" odskakanje lopte, koje spominješ, je bilo iz razloga što je kiša nenormalno padala cijelo vrijeme. Da nije bila vještačka trava bio bi vaterpolo.

Sve je to dio psihološkog pritiska i igre. Englezi su uložili žalbu što se igralo na tom stadionu. Niko im nije kriv što su izgubili, ali Rusi su pokazali da nisu zaslužili plasman ništa više od Engleza jer nisu uspjeli čak ni remizirati sa Izraelom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 13:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Terzić: Klemente do 2010. godine!
Autor: Blic online | 21.11.2007 - 00:01

Havijer Klemente i dalje je prvi i jedini "pik" Zvezdana Terzića. Predsednik FSS predložiće na sednici Izvršnog odbora 6. decembra da se Špancu produži ugovor do 2010. godine!

"Da, nemam šta da krijem, to je moj lični stav, moja obaveza prema momcima iz reprezentacije, na kraju krajeva i prema Klementeu ... Imao sam potrebu da se oglasim i kažem šta mi je na duši. Iz jednostavnog razloga, počele su zakulisne, kafanske priče i lobiranja na tom nivou. Nisam sujetan, ako me članovi Izvršnog odbora, argumentovano, posle iscrpne analize, ubede da postoji bolje rešenje za Srbiju, ja ću ga, budite sigurni, prihvatiti", izjavio je Terzić za "Večernje novosti".

Predsednik FSS poručio je da sigurno neće prihvatiti da prilikom izbora selektora odlučuje samo pasoš.

"Priča da samo Srbin može da vodi Srbiju ne pije vodu. Portugal vodi Brazilac Skolari, Rusiju Holandjanin Hidink, njegov zemljak Benhaker je na čelu Poljske, Nemac Rehagel je Grke doveo do evropskog trona, Englez Hodžson trenira Finsku, Sven Goran Erikson je do juče bio na čelu Engleske i da ne nabrajam dalje...", rekao je Terzić.

Terzić je podvukao da Klemente nije došao u Srbiju zbog novca.

"Rekao je, koliko možete - daćete. On je bio u tom trenutku najbolji slobodan trener u Evropi. I vodi našu reprezentaciju za 360.000 evra godišnje, a treneri Partizana i Zvezde imaju po 300.000! Moje je da obezbedim novac, a ne da vodim reprezentaciju i ja ću ga obezbediti. Slobodno napišite: naredne godine FSS će finansijski biti potpuno obezbedjen".

U kvalifikacijama za EP “orlovima” je ostala samo tanka slamka nade zvana Finska.

"Teorija postoji, mi smo blizu odlaska na EP. Ako i ne odemo, biće to za jedan bod. I to je za poštovanje. Mi nemamo 25 igrača kao velike zemlje, pa da nam je svejedno ko igra. Imali smo mnogo pehova, mnogo utakmica su preskočili Vidić, Stanković, Žigić, Krstajić i Dragutinović. Naravno, bio bih lud kada bih pričao da je dobro što ne idemo na Evropsko prvenstvo, ali treba reći da je Klemente stvorio jezgro, ubacio mnogo mladih igrača i da je na pravom putu", naveo je Terzić.

On je podsetio da Klemente vodi Srbiju godinu i tri meseca i ocenio da je to bio prvi deo dobro zamišljenog puta.

"U Srbiji se nažalost gleda kratkoročno, ja hoću da radim na duge staze. I zato sam uveren da Španac treba da nastavi putem kojim je krenuo. Ni u onoj velikoj Jugoslaviji nismo lako i često odlazili na velika takmičenja, a danas više nemamo takve resurse. Srbija ne može da računa, na primer, na Hrvata Modrića, Makedonca Pandeva ili Crnogorce Jovetića i Vučinića, ali i sada ima sastav za respekt koji predstavlja budućnost", poručio je Terzić.

U poslednje vreme reprezentativci Srbije su glasno i jasno rekli da žele da ih Klemente i dalje vodi.

"I to govori o njegovom radu. Havijera Klementea igrači respektuju, to je očigledno. Njegov autoritet je “vidljiv” i golim okom. Ta hemija postoji, uočljiva je na terenu i van njega. Zašto bismo onda menjali ono što je, po mom mišljenju, jako dobro", smatra predsednik FSS.

Obrazlažući stav o Klementeu, Terzić priču zaključuje “ruskim primerom”.

"Gus Hidink je plaćen pet miliona dolara po godini, a Rusija neće otići na Evropsko prvenstvo. Bez obzira na taj neuspeh, Hidinku je produžen ugovor na još dve godine. Jer, svi znaju da je Holandjanin sjajan trener, da je postavio temelje nove reprezentacije i da tek treba da bere plodove svog rada", naveo je Terzić.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Sve je to dio psihološkog pritiska i igre. Englezi su uložili žalbu što se igralo na tom stadionu. Niko im nije kriv što su izgubili, ali Rusi su pokazali da nisu zaslužili plasman ništa više od Engleza jer nisu uspjeli čak ni remizirati sa Izraelom.

Englezi imaju jedno od najskupljih i po imenima najboljih reprezentacija na svijetu, a drugi ih proguravaju na prvenstvo, dok su Rusi u direktnom okršaju pobijedili tu preskupu i prenaduvanu Englesku, a ti smatraš da su Englezi zaslužili da odu na EP više od Rusa. Prepotentni i arogantni Englezi su zaslužili jedino da ih javnost u domovini dobro razapne sa sve selektorom zbog užasnih igara i poraza od selekcija koje su po rejtingu daleko daleko ispod njih. Nadam se da će ih Hrvatska poniziti na Vembliju, ne toliko da bi Rusi prošli na prvenstvo, već zato što su Englezi zaslužili da ih neko konačno spusti na zemlju. Nadam se rekoh, ali čisto sumnjam da će Hrvati da lome noge na utakmici, koja im apsolutno ništa ne znači...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Biće bezveze ako Hrvati puste Engleze.

Vidim da HRT uopšte neće prenositi utakmicu, već RTL, zanimljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 15:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Vader je napisao:

RTL prenosi sve gostujuce utakmice "vatrenih"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Vader je napisao:
Šta mislite hoće li Hrvatska pustiti Engleze?

Nece ih pustiti vec ce Englezi pobediti zato sto su bolji,slabo su igrali ove kvalifikacije ali objektivno puno odskacu od Hrvata

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 16:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2007, 10:35
Zoidberg je napisao:
Vader je napisao:

Istina. RTL ima autorska prava na gostujuce utakmice, a HRT na one kod kuce. Sa time da je RTL prodao prava i za jednu gostujucu utakmicu HRT-u - onu sa Izraelom. 8)

Bice zanimljiva danas utakmica, nadam se da ce Hrvati igrati posteno bez obzira sto su se vec plasirali, i da ce pomoci Rusima da odu na Euro :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 16:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
grof-bl je napisao:
Terzić: Klemente do 2010. godine!
Autor: Blic online | 21.11.2007 - 00:01

Havijer Klemente i dalje je prvi i jedini "pik" Zvezdana Terzića. Predsednik FSS predložiće na sednici Izvršnog odbora 6. decembra da se Špancu produži ugovor do 2010. godine!

"Da, nemam šta da krijem, to je moj lični stav, moja obaveza prema momcima iz reprezentacije, na kraju krajeva i prema Klementeu ... Imao sam potrebu da se oglasim i kažem šta mi je na duši. Iz jednostavnog razloga, počele su zakulisne, kafanske priče i lobiranja na tom nivou. Nisam sujetan, ako me članovi Izvršnog odbora, argumentovano, posle iscrpne analize, ubede da postoji bolje rešenje za Srbiju, ja ću ga, budite sigurni, prihvatiti", izjavio je Terzić za "Večernje novosti".

Predsednik FSS poručio je da sigurno neće prihvatiti da prilikom izbora selektora odlučuje samo pasoš.

"Priča da samo Srbin može da vodi Srbiju ne pije vodu. Portugal vodi Brazilac Skolari, Rusiju Holandjanin Hidink, njegov zemljak Benhaker je na čelu Poljske, Nemac Rehagel je Grke doveo do evropskog trona, Englez Hodžson trenira Finsku, Sven Goran Erikson je do juče bio na čelu Engleske i da ne nabrajam dalje...", rekao je Terzić.

Terzić je podvukao da Klemente nije došao u Srbiju zbog novca.

"Rekao je, koliko možete - daćete. On je bio u tom trenutku najbolji slobodan trener u Evropi. I vodi našu reprezentaciju za 360.000 evra godišnje, a treneri Partizana i Zvezde imaju po 300.000! Moje je da obezbedim novac, a ne da vodim reprezentaciju i ja ću ga obezbediti. Slobodno napišite: naredne godine FSS će finansijski biti potpuno obezbedjen".

U kvalifikacijama za EP “orlovima” je ostala samo tanka slamka nade zvana Finska.

"Teorija postoji, mi smo blizu odlaska na EP. Ako i ne odemo, biće to za jedan bod. I to je za poštovanje. Mi nemamo 25 igrača kao velike zemlje, pa da nam je svejedno ko igra. Imali smo mnogo pehova, mnogo utakmica su preskočili Vidić, Stanković, Žigić, Krstajić i Dragutinović. Naravno, bio bih lud kada bih pričao da je dobro što ne idemo na Evropsko prvenstvo, ali treba reći da je Klemente stvorio jezgro, ubacio mnogo mladih igrača i da je na pravom putu", naveo je Terzić.

On je podsetio da Klemente vodi Srbiju godinu i tri meseca i ocenio da je to bio prvi deo dobro zamišljenog puta.

"U Srbiji se nažalost gleda kratkoročno, ja hoću da radim na duge staze. I zato sam uveren da Španac treba da nastavi putem kojim je krenuo. Ni u onoj velikoj Jugoslaviji nismo lako i često odlazili na velika takmičenja, a danas više nemamo takve resurse. Srbija ne može da računa, na primer, na Hrvata Modrića, Makedonca Pandeva ili Crnogorce Jovetića i Vučinića, ali i sada ima sastav za respekt koji predstavlja budućnost", poručio je Terzić.

U poslednje vreme reprezentativci Srbije su glasno i jasno rekli da žele da ih Klemente i dalje vodi.

"I to govori o njegovom radu. Havijera Klementea igrači respektuju, to je očigledno. Njegov autoritet je “vidljiv” i golim okom. Ta hemija postoji, uočljiva je na terenu i van njega. Zašto bismo onda menjali ono što je, po mom mišljenju, jako dobro", smatra predsednik FSS.

Obrazlažući stav o Klementeu, Terzić priču zaključuje “ruskim primerom”.

"Gus Hidink je plaćen pet miliona dolara po godini, a Rusija neće otići na Evropsko prvenstvo. Bez obzira na taj neuspeh, Hidinku je produžen ugovor na još dve godine. Jer, svi znaju da je Holandjanin sjajan trener, da je postavio temelje nove reprezentacije i da tek treba da bere plodove svog rada", naveo je Terzić.

Ovaj Terzic mora da se sali, ovo je nevidjena kolicina gluposti izrecena u samo jednom clanku, pa sta on ocekuje, da se stara Juga opet sastavi, da se vrate Sekularac, Dzajic, Beara itd, pa da onda Srbija nesto uradi. I uvijek isto, traze se izgovori, uporedjuje se sa onima koji su gore prosli od nas, kao npr Rusija, kako se nije sjetio uporediti sa Hrvatima, koji imaju domaceg trenera, i svejedno idu dalje. U svemu tome on zaboravlja da Srbija jos jednom nije nista uradila a proci ce puno vremena, Klemente ce dobiti puno para, i opet se nista nece uraditi, nazalost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mirković napušta reprezentaciju?
Fudbalski savez Srbije ostaje bez direktora A i mlade reprezentacije Zorana Mirkovića. Definitivnu odluku o povlačenju Mirković će saopštiti početkom decembra na sednici Izvršnog odbora. Razlog je privatne prirode.

Taman kada smo pomislili da smo dobili direktora A i mlade reprezentacije na duže staze, Zoran Mirković razmišlja da se povuče sa funkcije koju obavlja tek nekoliko meseci. Vest koja bi, da imamo realne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švajcarskoj, došla u nevreme, ovako, neće uneti nemir u tabor orlova, bez obzira na poštovanje koje bivši as državnog tima ima među reprezentativcima.

„Zamolio bih vas da ništa ne komentarišem“, nije hteo da ulazi u detalje Mirković. „Imamo utakmicu sa Poljskom, možda i sa Kazahstanom. Samo je to važno.“

Definitivnu odluku o povlačenju sa mesta direktora dva najjača nacionalna tima Mirković će saopštiti početkom decembra na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. O razlozima odlaska biće prvo upoznati čelnici srpskog fudbala. Pretpostavlja se da su u pitanju privatne prirode, jer su na Terazijama 35 zadovoljni angažmanom Mirkovića.

Posle tri meseca borbe, predsednik FSS Zvezdan Terzić je doveo Mirkovića na Terazije 35.

„Svi znaju koliko ga poštujem kao čoveka, koji je za mene, svakako, više od saradnika. Nedavno smo razgovarali i ukoliko se dogodi da zaista napusti savez, onda će to biti samo iz privatnih razloga. Nema sumnje da je Bata ličnost sa atributima neophodnim za ovako odgovornu funkciju. Ima ime, karijeru, karakter, koji ne ostavljaju ravnodušnim i svakako bi njegov eventualni odlazak značio gubitak za FSS“, ističe Terzić.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 17:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2007, 22:45
escon je napisao:
Zoidberg je napisao:
Vader je napisao:

Istina. RTL ima autorska prava na gostujuce utakmice, a HRT na one kod kuce. Sa time da je RTL prodao prava i za jednu gostujucu utakmicu HRT-u - onu sa Izraelom. 8)

Bice zanimljiva danas utakmica, nadam se da ce Hrvati igrati posteno bez obzira sto su se vec plasirali, i da ce pomoci Rusima da odu na Euro :D

Koliko sam cuo hrvatima nije ova utakmica tako nevazna. Oko nekih sesira je rijec za naredne kvalifikacije, koliko se nevaram. neznam sad tacno.

Vamo gore neko rece da englezi nisu zasuzili da idu na EP jer cekaju da ih drugi vade. A i rusi cekaju da ih drugi vade kad nisu mogli Izrael dobiti, koji nije imao za sta da igra. Iskreno, vise bih volio da gledam Lamparda, Terryja ili sta ja znam nego nekog Kurzashova, Ivkova itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 18:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Sastav za Poljakinje

Avramov - Rukavina, Ivanović, Krstajić, Dragutinović - Duljaj, Kovačević, Kuzmanović, Krasić - Žigić, Jovanović

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 21:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Engleska - Hrvatska 0:2 u 15. minuti :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Srbija-Poljska 0-1 25minut

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 21:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:
Srbija-Poljska 0-1 25minut

Srbiju pobjedjuje rezervni tim Poljske, sramota.

Bilo bi mi drago da Englezi izgube isto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
hahaha nek me neko podseti zašto mi ono ne volimo hrvate? pa ovi likovi su sjajni! od sad ću da navijam za njih. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ajmoooo RUSIIIIIII, :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Povedose i Rusi :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 22:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

2-0 za Poljake vidim na livescore

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zar neko gleda Srbija - Poljska pored utakmice u Londonu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 22:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Zar neko gleda Srbija - Poljska pored utakmice u Londonu?

Ne gledam ni jednu ni drugu, pratim preko livescore-a sa posla :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1076 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]