Evo intervju sa Milosem Pavlovicem, uz dodatnu info da ce izgleda padati kisa u Brazilu, tako da mozemo ocekivati zanimljivu trku... 2008. smo tamo izgubili titulu u poslednjim metrima upravo zbog kise... Valjda se nece ponoviti
Citiraj:
Ako ste se pitali šta je sa Milošem, zašto nije nastupao ove sezone i kakvi su mu planovi za budućnost, pročitajte u ovom kratkom intervjuu!
Bilo bi dobro da za početak rekapituliramo tvoj nastup u F2 u sezoni 2009. S obzirom na večiti problem sa finansijama, verovatno jedino moguće rešenje prošle godine za tebe bilo je da nastupaš u tada ponovo pokrenutoj Formuli 2. To je niskobudžetni šampionat u kome bi bar na papiru svi automobili trebalo da su izjednačeni, ali da li je to zaista bilo tako i koliko je taj izbor predstavljao srećno i pravo rešenje?
S obzirom na moje već poznate finansiske probleme, Formula 2 bila je za mene jedino realno rešenje u 2009. godini. Ovaj šampionat obećavao je puno, pre svega što je FIA stajala iza celokupnog projekta. S obzirom na ovo, smatrao sam da će koncept “ravnopravnosti” i “ujednačenosti” barem prve godine biti suština Formule 2, gde bi razliku trebalo da pravi samo vozač. Moj izbor i mišljenje ubrzo su se pokazali kao pogrešni. Ravnopravnosti nije bilo, naprotiv…
Ako uz ovo dodamo, da sam baš ja, imao ubedljivo najviše tehnickih kvarova tokom sezone, možete sami da zaključite šta mislim o ovom takmičenju.
Mada su današnji jednosedi bezbedniji nego ikad, u 2009. smo bili svedoci tragičnog događaja u F2 šampionatu, kada je Henri Sartis izgubio život i sličnom incidentu u F1, koji se srećno završio po Felipea Masu. Kakav je to uticaj imalo na tebe?
Autosport je opasan sport. Svi mi koji se njim bavimo svesni smo svakodnevnog rizika, ali istovremeno pokušavamo da o tome ne razmišljamo. Tragedija u Brend Heču sigurno će ostaviti traga na svima nama koji smo u toj trci učestvovali, posebno ako se uzme u obzir apsurdnost samog incidenta, to što se desilo Henriju, moglo je da se desi bilo kome od nas.
Po okončanju sezone koja je bila relativno uspešna, tebi kao da se gubi svaki trag. Nije bilo nikakvih vesti, a i cela ova sezona je prošla bez tebe! Šta se dešavalo u pauzi između sezona 2009/10 i gde si pokušavao da pronađeš angažman, a samim tim i novac? Šta se desilo sa podrškom Vlade Srbije?
Posle učešća u šampionatu Formule 2, sve moje snage usmerio sam ka Formuli 1. S obzirom da nisam raspolagao sa ozbiljnijm finansijskim sredstvima koja bi mi obezbedila mesto u nekom od postojećih timova F1, moja jedina mogućnost bio je novi i nesigurni tim USF1. Pokušao sam.
Da imam podršku Vlade Srbije bio bih već odavno u Formuli 1.
Da li si imao neke kontakte sa F1 timovima od propasti USF1 i možeš li reći sa kojim timom je bilo najkonkretnijih razgovora?
Nisam, kada nemaš iza sebe adekvatnog sponzora za Formulu 1, iluzorno je kontaktirati bilo koga.
Kakvi su ti planovi za narednu sezonu i generalno nastavak karijere?
Radim puno na 2011. godini, i dok ne budem imao obezbeđeno sedište ne želim javno da pričam o svojim planovima.
Čime si se bavio tokom protekle sezone s obzirom da se nisi takmičio?
Da, ovo je prva sezona da ja ne vozim. Glavni razlog za ovo, bilo je kasno saznanje (u martu prošle godine), da USF1 neće učestvovati u šampionatu F1. Posle ovoga, bilo je kasno da se nađe nešto vredno u drugim kategorijama. Nisam želeo da učestvujem u šampionatima u koje ne verujem, ne želim da ponovim iskustvo Formule 2. S obziirom na sve ovo, odlučio sam da stanem, sagledam situaciju i odlučim na miru šta i kako dalje…
Da li i dalje sarađuješ sa gospodinom Jergovićem i kakvi su bili vaši odnosi?
Ja i gospodin Jergović uložili smo puno truda i snage kako bi se projekat USF1 realizovao. Ne znam da li ćemo sarađivati u budućnosti.
Smatraš li da će F1 ostati nedosanjani san ili veruješ da ćeš ipak pronaći način da se oprobaš u ovom šampionatu o kome sanjaju svi trkači?
Ja čvrsto tvrdim da posedujem sve neohodne kvalitete da bih uspešno učestvovao u šampionatu Formula 1. Kada se pomislim ko je sve uspeo da dođe do ove kategorije pitam se kako je moguće da ja nisam…?!? Baš iz ovog razloga o Formuli 1 više ne sanjam. Ipak, ako se okolnosti budu pogodile, biće mi drago da učestvujem u ovom takmičenju.
Kakvi su izgledi da startuješ u nekom drugom zvučnom šampionatu, kao što su Le Mans, WTCC, DTM i slično, i da li uopšte imaš takve ambicije?
Ja kao trkač, imam veliku potrebu da budem na stazi. Uradiću sve što je moguće kako bih nastavio svoju karijeru, naravno, po mogućstvu u jednosedima.