banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 54  Sledeća

Sampion F1 za sezonu 2008 ce biti...
Raikkonen 57%  57%  [ 38 ]
Hamilton 36%  36%  [ 24 ]
Alonso 7%  7%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 67
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2008
PostPoslato: 12 Okt 2008, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Postena kazna za Burdea, ugrozio je Masu prilikom izlaska iz boxa, ali prenos je bio katastrofa. Kad pustis lokalne TV kuce da rade prenos, gledas samo japanske timove i vozace, nisam video prvi krug i zasto je Hamilton pao na sedmo mesto na pocetku, bas su levati

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Sebastien Bourdais vjeruje da je Felipe Massa u potpunosti kriv za njihov jučerašnji incident na Fujiju, iako su suci na kraju odlučili kazniti njega.

Bourdaisovo je vrijeme utrke tako terećeno s dodatnih 25 sekundi, što ga je deplasiralo na deseto mjesto. Što pak znači da je Massa pomaknut sa osmog na sedmo mjesto te da njegov zaostatak za Hamiltonom u vozačkom prvenstvu više nije sedam, nego pet bodova.

"Meni je ona situacija bila vrlo čista. Da, ja sam bio taj koji je izišao iz boksa i ja sam bio taj koji je trebao biti oprezan. I bio sam. Ostao sam na unutrašnjoj liniji i nisam ga ja izgurao niti sam promašio zavoj."

"Napravio sam sve što sam mogao da ne udarim u njega, a on me je samo pritisnuo, skrenuo u zavoj i cijelo se vrijeme ponašao kao da ja niti ne postojim, kao da me nema. Što sam ja trebao učiniti?" zapitao se Francuz.

"U ovakvoj sam poziciji do sada bio nebrojeno mnogo puta i nikad nisam imao incident. Radi se sam o malo poštovanja, o tome da jedan drugome oslobodite malo prostora i da sve protekne u redu. Ali, ako u to niste sigurni onda će se incident dogoditi."

Bourdais je rekao da bi se on drugačije ponašao prema Massi, a da se pritom sam bori za naslov prvaka.

"U ovoj sam poziciji bio mnogo puta, posebno u poziciji u kojoj je on sad kada se bori za prvenstvo. Tada je poduzimate nepotrebna riskiranja poput ovoga."

"Možete izgubiti sve, a dobiti ništa. On je tri kruga nakon toga išao u boks, ja sam bio ispred njega i on je utrku ionako trebao završiti iza nas. Zašto bi uopće i pomislili o nečemu onakvome? Ja jednostavno ne razumijem."

Iako ne dijeli mišljenje sa sucima, Bourdaisa njihova odluka nije iznenadila.

"Ni najmanje. Jer, svaki put kad me pozovu u sobu za sastanke imaju nešto protiv mene."

"Ne znam zašto, ne znam što sam pogrešno uradio. Mislim da sam sve napravio ispravno. Ovakve vam stvari upropaštavaju vikend, oduzmu vam tri boda koje ste zaradili za momčad, a Felipeu dodaju još jedan bod. Moram reći da sam vrlo sretan zbog njega."

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve je moguće.
SVE
Citiraj:
Tehnički direktor BMW Sauber F1 tima, Willy Rampf, izjavio je kako će BMW Sauber dati sve od sebe kako bi pomogao Robertu Kubici osvojiti ovogodišnji naslov svjetskog prvaka.

Kubica je uoči prethodne utrke, održane u Japanu, za vodećim Lewisom Hamiltonom zaostajao čak 20 bodova, ali uz malo sreće i dobar nastup na Fujiju, Poljak je taj zaostatak gotovo prepolovio, te sada zaostaje za ukupno 12 bodova.

"Dokle god postoji teoretska šansa za osvajanje prvenstva, mi nećemo spavati," rekao je Rampf. "Pokušat ćemo sve što je moguće u ovom kratkom vremenskom razdoblju."

Do kraja sezone ostale su još samo dvije utrke, V.N. Kine i V.N. Brazila, a službena ovosezonska testiranja već su zaključena, što znači da momčadi na utrke neće dolaziti sa značajnim unaprjeđenjima na svojim aero paketima i drugim dijelovima bolida.

"Pokušat ćemo se koncentrirati na svaki detalj pripreme za ove utrke," objasnio je Rampf. "Velikih unaprjeđenja neće biti, ali možemo napraviti manje promjene i možemo pokušati iskoristiti potencijal guma na savršeniji način."

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 10:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
BMW je imao ove sezone sansu da pobijede. Kako su bili poceli da budu konstanti a ostali vodeci da se raspaju sa bodovima, mogli su ladno da uzmu titulu. A sad ce biti problema, a iskreno bi volio vidjeti da Kubica osvoji titulu.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eh kad bi bar uzeo titulu, jer onda dva mulca nisu ni priblizno zasluzili to priznanje, ne zna se ko je gori od njih dvojice

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Eh kad bi bar uzeo titulu, jer onda dva mulca nisu ni priblizno zasluzili to priznanje, ne zna se ko je gori od njih dvojice

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Mladen Jergovic je napisao:
Dozvolite mi, za početak, da citiram mog prijatelja Petera Windsora iz maila koji je od njega iz Japana stigao dva dana nakon utrke u Fujiju:

"Dakle, Lewis sada ima pred sobom prilično jasnu listu. Od sada pa nadalje bit će kažnjen ukoliko učini bilo što od ovoga:
1. ako zablokira gume pri kočenju,
2. ako pokuša prestići Ferrari,
3. ako se okoristi činjenicom da je auto ispred njega ilegalan
4. ako njegova prednost ispred bilo kojeg vozača Ferrarija prijeđe 5 bodova,
5. ako se previše približi mogućnosti da osvoji svjetsko prvenstvo.
Nakon što je prihvatio ovih pet točaka, on može nastaviti sa svojim utrkama."

Nije, naravno, uopće slučajno što Peter i ja mislimo slično. Budući da je nešto stariji od mene, Formulu 1 prati opsesivno od 1968., a profesionalno od 1971. (ja je opsesivno pratim od 1968., profesionalno od 1978.). Kad kažem opsesivno, onda to stvarno mislim. Peter je jedini čovjek na svijetu za kojeg pouzdano znam da o ovom sportu zna sve. Bio je na preko 600 GP utrka. Nije u Formuli 1 bio samo novinar, bio je i glavni menadžer ekipe Williams u njezinim možda najzlatnijim godinama, od 1990. do 1993., bio je menadžer nekoliko vozača, uključujući Carlosa Reutemanna i Nigela Mansella. Također, Peter će, po svoj prilici, uskoro opet biti glavni čovjek menadžmenta jedne posve nove F1 ekipe. U usporedbi s njim, ja sam sa svojih dvjestotinjak GP utrka mala beba. Ali, Peter i ja smo vrlo bliski, premda smo za Formula One Managementu zajedno radili tek vrlo kratko 2002. godine. Zašto smo bliski? Zato jer beskrajno volimo ovaj čudan sport, i zato jer obojica neskromno mislimo da o njemu znamo ponešto i da možemo procijeniti određene stvari objektivno, bez navijačke strasti, znajući mnogo toga "iznutra".

Dio tih procjena, naravno, odnosi se i na individualne vozačke sposobnosti svakog vozača u Formuli 1, nekad i sad. O ovome diskutiramo stalno, i, opet, dijelimo mnogo podjednakih mišljenja. O nekim stvarima, naravno, mislimo i različito. Recimo, Peter smatra da je Felipe Massa dobar dečko i jako dobar vozač koji se nije sramio za svaku sitnicu pitati Michaela Schumachera, u vrijeme kad je to bilo kritično za poboljšanje njegovog vozačkog umijeća. Ja o Massi imam ponešto lošije mišljenje, prvenstveno zato jer mi nije jasno kako nekome u njegovoj poziciji u ovom trenutku nije neugodno prihvatiti sve te poklone od strane struktura koje vladaju Formulom 1. Za mene je to (dakle, debelokožno odsustvo samokritičnosti) osobina koja podosta zasjenjuje sve njegove, objektivno, briljantne vožnje ove sezone.

U jednoj se stvari, međutim, Peter i ja slažemo: Massa neće biti zasluženi svjetski prvak. Da mu nije poklonjena utrka u Belgiji, nakon incidenta s kojim nije imao nikakve veze, i da mu nije poklonjen bod u Japanu, nakon dodira na stazi sa Sebastienom Bourdaisom, dodira za kojeg niti jedan od ta dva vozača, u nekim normalnijim vremenima, ne bi niti u ludilu bio kažnjen, sada bi razlika u prvenstvu između Masse i Hamiltona bila 12 bodova, ne pet. Pribrojimo li ovdje i farsu s napuštanjem boksova u Valenciji, koja je tamo (posve opravdano, po mojem mišljenju) ostala nekažnjena, ali je Massa za identičnu stvar (posve neopravdano, kao jeftinom kompenzacijom) kažnjen u Singapuru, dolazimo do interesantne situacije: Hamilton je, u nekim normalnijim okolnostima, već trebao postati svjetskim prvakom.

Ah, već čujem halabuku i galamu svih vas koji, eto, ne volite prvog vozača McLarena, i mislite da ja (uz Peter Windsora) navijam za ovog vozača. Naravno, ne radi se o tome. Ja uistinu mislim da je Hamilton imao dva posve nekorektna vozačka poteza u Monzi, i uistinu mislim da je prvi zavoj u Japanu trebao provesti mudrije i elegantnije. Ali, čovjek je, jednostavno, pravi trkač, kojeg je vrlo teško prestići i koji će, čim vidi i najmanju priliku, pokušati prestići svakog ispred sebe. Isključite ovo iz normalnog ponašanja vozača Formule 1 i ubili ste Formulu 1.
FIA to upravo i radi. Lewis Hamilton kažnjen je ove sezone 5 (pet) puta. Samo je jedna od tih kazni, ono pretjecanje Sebastiana Vettela u Francuskoj rezanjem šikane, zaslužila eventualno podizanje obrve. I za kraj, moje malo pitanje, koje je i Peter upotrijebio pri pisanju izvještaja iz Japana za jedan britanski magazin: što mislite kako bi Ayrton Senna proživio peterostruko kažnjavanje u toku jedne jedine sezone?

Peter i ja slažemo se u još jednoj stvari: naslov prvaka svijeta ove sezone, međutim, najviše zaslužuje Robert Kubica. Ne nužno zato jer je brži vozač od Hamiltona (što i nije nemoguće) ili od Masse (što je sigurno), već jednostavno zato jer je napravio smiješno malo pogrešaka ove sezone, briljantno vozeći auto kakav mu je bio na raspolaganju.

Evo, nesto za DELLBOY-evu i moju dusu :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mogao sam i da pretpostavim da je ovo tekst M. Jergovica, covek jednostavno svrsava na pomen Hamiltona tako da me ovako jadan tekst i ne cudi, jednostavno je svaki put tako. Sto se tice boldovanog dela i ja se slazem u tome osim:

Citiraj:
Ne nužno zato jer je brži vozač od Hamiltona (što i nije nemoguće)

Taj covek ne moze priznati da je neko kompletniji vozac od njegovo ljubimca i posto Kubicu ne mrzi kao doticne vozace Ferrarija on tu pohvalu mora napisati sa dodatkom u zagradi kojim on izrazava svoj "cenjeni" stav da je Hamilton "ipak" brzi bolji i kompletniji vozac od Kubice, dok Masu istim tim fazonom ponizava.
Citiraj:
ili od Masse (što je sigurno)
Jedan "ekspert" u F1 kao sto je on morao bi imati malo objektivnije misljenje. Jadno u svakom slucaju

Da je Hamilton dobar vozac-jeste, brz-jeste, ali da je najbolji vozac u F1 trenutno-nije. Navescu nekoliko vozaca za koje smatram da su po mom misljenju daleko bolji i kompletniji vozaci od njega:

Alonso- Ne volim ga, ali covek jednostavno zna sta radi kada sedne za volan. Ima daleko najbolju komunikaciju sa timom tokom trke i tom coveku se nema sta zameriti osim na njegovom ponasanju

Kubica-Covek koji je uvek bio bolji od Hamiltona, to je pokazao i u ovoj sezoni i kao sto i sam Jergovic kaze pravio je i pravi najmanje gresaka, a sa bolidom koji ima radi i vise od maximuma. Steta sto je BMW odustao, u neku ruku, od ove sezone nakon one pobede i sto su se prebacili za razvoj bolida za sl. godinu, jer bi (mada jos uvek postoje sanse) sigurno bio i vise nego konkurentan za titulu.

Vettel-Mlad i pametan vozac ima sve vrline kao i Hamilton, samo svoju agresivnost usmerava na pravi naci i ne pravi greske tokom trke. Kuje zanat u losem timu i uci da ga drugi mogu prestici tokom trke, pa ne pravi pocetnicke greske kao Hamilton, kada se nadje u situaciji da ga je prestiglo nekoliko vozaca, i onda kao izbezumljen nize gresku za greskom, sto ga kosta bodova.

U ovu grupu mogu svrstati i Rosberga i Sutila, ali prva trojica su daleko kompletniji vozaci od Hamiltona, bar po meni

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 08:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
V@nja je napisao:
Mladen Jergovic je napisao:
Dozvolite mi, za početak, da citiram mog prijatelja Petera Windsora iz maila koji je od njega iz Japana stigao dva dana nakon utrke u Fujiju:

"Dakle, Lewis sada ima pred sobom prilično jasnu listu. Od sada pa nadalje bit će kažnjen ukoliko učini bilo što od ovoga:
1. ako zablokira gume pri kočenju,
2. ako pokuša prestići Ferrari,
3. ako se okoristi činjenicom da je auto ispred njega ilegalan
4. ako njegova prednost ispred bilo kojeg vozača Ferrarija prijeđe 5 bodova,
5. ako se previše približi mogućnosti da osvoji svjetsko prvenstvo.
Nakon što je prihvatio ovih pet točaka, on može nastaviti sa svojim utrkama."

Fakat ispade tako nekako...
Mene je zbog toga i strah gledati Šangaj. Ko zna kakvih će tamo budalaština biti...

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
evo ga moj ljubimac i kralj oktana tata voznje za sve osim Kimija u ovom cirkusu Feeernandoooo la Furija kam bek a ??? :lol: :lol: :lol:
kralj ce jos titula da osvaja samo langsam..... :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog
u dvije stvari mogu da se složim sa tobom

Kubica i Alonso (za klasu ispred) su sigurno bolji vozači od Hamiltona. Naročito Alonso.
Vettel ima jednu jedinu pobjedu i ništa osim nje nije ostvario. Tako da on još treba da jede pure i da se usavršava.
Roberg i Piquet :roll: :roll: osim imena (pardon prezimena) nemaju ništa drugo.
Suttil isto kao i navedena dvojica.
Coluthard i Fisichella su brate za penzije.

Massa koji ima duplo više odveženih utrka nikad nije ni pokušao da bude nešto. Uvjek je bio u zapećku drugih.
Čak i sad kad ima više nego samo teoretske šanse da osvoji prvenstvo on se ponaša isto kao i čamugić (koji je ''vice'' rookie - prošlogodišnji rookie u F1)

Kimmi- :roll: :roll: :roll: :roll: o njemu ne želim da pričam da se V@nja ne bi uvredio iako mu je dobro poznat moj stav o ovom ''vozaču''.

Ostalo još mnogo mnogo pure treba da jedu i da uče.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vettel ima daleko losiji bolid od Hamiltona i to je jedini razlog zbog kog se razlikuju njihovi rezultati. Uveren sam da bi pokazao iste rezultate kao i Hamilton da ima jaci bolid. Ta njegova pobeda je nebitna jer je dosla sticajem okolnosti, ali naravno i odlicnom voznjom i podesenoscu bolida, ali je i dosla u pravom trenutku da ga malo ojaca i da mu podigne samopouzdanje.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 15:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kimmi-o njemu ne želim da pričam da se V@nja ne bi uvredio iako mu je dobro poznat moj stav o ovom ''vozaču''.

Ne vrijedjam se ja, samo se ovde ne slazemo i to je to. :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hamilton je bio najbrzi na prva dva treninga, Massa je tu uz njega, a Reno nastavlja sa dobrom formom. Videcemo sta ce sutra ujutro da bude

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 08:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bolje nego sto sam ocekivao... McM je bolji celi vikend i u Q su redovno bolji od Ferrarija tako da je ovo odlican rezultat. Pogotovo jer je Kova podbacio i tek je 5. Samo mislim da je Ferrari moao ici sa nesto laksim bolidom, ali dobro. Neka Massa zavrsi drugi, iza Hamiltona, opet ima sanse da na domacoj stazi uz pomoc Kimija odradi dobar posao i uzme titulu

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
E, tako...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:angry3:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
V@nja je napisao:
:angry3:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pih, opet situacija kao prosle godine, ali ovog puta ako Hamilton ne uzme titulu onda cu razlog moze biti samo da ju je prodao, ali bice to pravedna podela, McM vozacku, a Ferrari konstruktorsku titulu.

p.s. Ali kineski kvalitet je vrhunski, sto otpade Hamiltonu dno od pehara, ona ploca gde je znak F1, Made in China, vrhunski :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 10:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
:occasion5:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]