Citiraj:
@nitro. pogledaj malo izjavu maestra stankovica na b92. ja mu na tome skidam kapu. samo veliki covjek moze tako nesto da izjavi. otprilike, rekao je
'od mene u reprezentaciji traze vise nego sto mogu da dam. u klubu znaju sta mogu da igram i nikad niko od mene nije trazio nesto spektakularno'.
Strašno me pogodila ta izjava. Od njega niko nije tražio čuda, ali dovoljno je valjda tražiti da odigra makar pristojno, kao igrač sa najvećim rejtingom među našim reprezentativcima. Oslobodi me te priče o patriotizmu naših igrača. Sad svi treba da mu skinemo kapu, zato što je javno pokazao da je svjestan sopstvenih kvaliteta. Daj osvijesti se čovječe... I te priče o Hrvatskoj mi je puna ona stvar. Mogu imati 20 najgorih igrača u istoriji fudbala, ali imaju tim, igru rezultate i kontinuitet plasmana na velika takmičenja, a mi to nemamo. To je neka norma reprezentacija koje ne pripadaju samom vrhu, gdje su recimo Italija, Francuska, pa i šugava Engleska. Mi imamo igrače, ali nemamo tim. Nemamo prepoznatljivu igru, koje bi se držali svih 90 minuta. Nemamo čak ni adekvatno rješenje na selektorskom mjestu, jer mi Klementeovo dovođenje, sve više izgleda, kao da je neko pokušao, da unaprijed opravda sebe za loš rezultat u kvalifikacijama, po principu, "eto doveli smo eminentno trenersko ime, šta bi više". Ciklus formiranja reprezentacije, trebalo je početi sa mladim i perspektivnim selektorom, sa garantovanim ugovorom na nekoliko godina, koji će praviti jezgro reprezentacije od igrača koji su sada u najboljim godinama - Žigić, Stanković, Vidić, sa postepenim uvođenjem mladih (Smiljanić, Janković, Krasić, Ivanović itd), ali bez imperativa rezultata. Ovako smo jedan ciklus kvalifikacija, maltene uludo potrošili, a Klemente će da digne sidro, pa će da dođe novi "eminentan" stručnjak sa svojom vizijom, pa sve ispočetka
Reprezentacije poput Hrvatske i Srbije, pripadaju da tako kažem srednjoj klasi i dovoljan je uspjeh to što se plasiraju na velika takmičenja. Mi nemamo nikakvu osnovu da držimo pridike Hrvatima, jer koliko god da su oni navodno slabi, mi smo još gori. Ako oni Estoniju pobijede dva puta po 1:0, mi Kazahstan i Jermeniju, ne možemo ni sa toliko, pa gdje nas onda to stavlja. Može biti da su Hrvati i imali sreće, ali ne treba zaboraviti da i sreću u sportu treba zaslužiti...