banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 17:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1076 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 54  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Definitivno nemas vise od tlinest godina

:) nisi bio sposoban sam da smislis ni neku licnu provokaciju, nego moras da posudjujes od drugih :) :)

@te-nay
ja nisam tvrdio da su hrvati najgora reprezentacija u evropi. naravno da odredjeni kvalitet postoji. ustvari (osim sto, naravno, najiskrenije navijam protiv njih na svakoj utakmici), uopste se ne bi zamarao pricom o toj prosjecnoj evropskoj reprezentaciji da pojedinci ovde nisu poceli da pricaju da ce da 'uzivaju' gledajuci hrvatske utakmice, jer nasa reprezentacija smece, jer su nasi igraci nepatriotska govna koja se ne zalazu na terenu, trener je smece, taktika je smece, sve je smece...pa sam se samo, sasvim opravdano, zapitao sta je to tacno u igri hrvatske reprezentacije u cemu se uziva? pobjede od 1:0, bez igre? visak nacionalnog ponosa? borbenost i agresivnost? pobogu, ako neko uziva u tome, nek nadje negdje snimke sa hrta iz rata (tamo ima mnogo vise nacionalnog ponosa) ili neka gleda boks (tamo ima mnogo vise borbenosti i agresivnosti)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Treba nama vise Srba iz dijaspore da igra za reprezentaciju, to su hrvati provalili pa im pola reprezentacije dijaspora, a pola mladi nabrijani igraci. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
@nitro. pogledaj malo izjavu maestra stankovica na b92. ja mu na tome skidam kapu. samo veliki covjek moze tako nesto da izjavi. otprilike, rekao je
'od mene u reprezentaciji traze vise nego sto mogu da dam. u klubu znaju sta mogu da igram i nikad niko od mene nije trazio nesto spektakularno'.

Strašno me pogodila ta izjava. Od njega niko nije tražio čuda, ali dovoljno je valjda tražiti da odigra makar pristojno, kao igrač sa najvećim rejtingom među našim reprezentativcima. Oslobodi me te priče o patriotizmu naših igrača. Sad svi treba da mu skinemo kapu, zato što je javno pokazao da je svjestan sopstvenih kvaliteta. Daj osvijesti se čovječe... I te priče o Hrvatskoj mi je puna ona stvar. Mogu imati 20 najgorih igrača u istoriji fudbala, ali imaju tim, igru rezultate i kontinuitet plasmana na velika takmičenja, a mi to nemamo. To je neka norma reprezentacija koje ne pripadaju samom vrhu, gdje su recimo Italija, Francuska, pa i šugava Engleska. Mi imamo igrače, ali nemamo tim. Nemamo prepoznatljivu igru, koje bi se držali svih 90 minuta. Nemamo čak ni adekvatno rješenje na selektorskom mjestu, jer mi Klementeovo dovođenje, sve više izgleda, kao da je neko pokušao, da unaprijed opravda sebe za loš rezultat u kvalifikacijama, po principu, "eto doveli smo eminentno trenersko ime, šta bi više". Ciklus formiranja reprezentacije, trebalo je početi sa mladim i perspektivnim selektorom, sa garantovanim ugovorom na nekoliko godina, koji će praviti jezgro reprezentacije od igrača koji su sada u najboljim godinama - Žigić, Stanković, Vidić, sa postepenim uvođenjem mladih (Smiljanić, Janković, Krasić, Ivanović itd), ali bez imperativa rezultata. Ovako smo jedan ciklus kvalifikacija, maltene uludo potrošili, a Klemente će da digne sidro, pa će da dođe novi "eminentan" stručnjak sa svojom vizijom, pa sve ispočetka

Reprezentacije poput Hrvatske i Srbije, pripadaju da tako kažem srednjoj klasi i dovoljan je uspjeh to što se plasiraju na velika takmičenja. Mi nemamo nikakvu osnovu da držimo pridike Hrvatima, jer koliko god da su oni navodno slabi, mi smo još gori. Ako oni Estoniju pobijede dva puta po 1:0, mi Kazahstan i Jermeniju, ne možemo ni sa toliko, pa gdje nas onda to stavlja. Može biti da su Hrvati i imali sreće, ali ne treba zaboraviti da i sreću u sportu treba zaslužiti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 14:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2007, 22:45
Milanko

A koja to reprezentacija igra lijep fudbal? Eno, juce sam gledo Skotska-Italija, strahota. Argentina, po meni, jedino igra za oci. A sad je vrijeme kad je rezultat najbitniji, kad se dosta love okrece u i oko fudbala, i pogledaj Grke bog te, igrali su antifudbal na Evropskom pa ga osvojise. To ce da stoji u knjigama istorije, i to je, sto se na kraju krajeva, i gleda. Jebo ti igrati odlicno a zijaniti od, recimo, Malte ili Kazakstana. Hrvati su od samostalnosti, ucestvovali na sve i jednom EP i SP, osim onoga u Belgiji i Holandiji, pa ti sad vidi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 15:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2007, 10:35
Ma ljudi ignorišite ovog pubertetliju, lik kao prvo NEMA POJMA o fudbalu, a kao drugo svaka druga rečenica mu je prepuna nacionalističkih sranja. Kada balavac vidi da ga više niko ne doživljava, dosadit će mu ...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dok ovakvi igraci budu izvan reprezentacije nema nama uspeha u fudbalu:

http://santos.globo.com/futebol_jogador.php?cod=958

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@escon : ajd potrudi se i uposli tu jednu mozdanu celiju koju imas, pa probaj da napises jednu recenicu koja ima veze sa bilo cim na svijetu. zelim ti mnogo uspjeha

@te-nay : u pravu si, danas nema leprsavog fudbala. meni je zasmetalo sto se na temi o reprezentaciji srbije mnogo vise pise o tome kako hrvatska igra odlicno, hrvatska se plasirala, hrvatskoj svaka cast, hrvatski igraci su ljudine itd. kao sto sam prije rekao, ako treba na nekog da se ugledamo, ima mnogo boljih reprezentacija od hrvatske. bas me briga sto su oni ucestvovali na skoro svim velikim takmicenjima, ima jos mnoooogo reprezentacija za koje to isto moze da se kaze.

@ nitro : potpuno se slazem sa tobom. dakle, sto se mene tice, mozemo da zakljucimo. cestitamo hrvatskoj, idu na ep, i tacka. samo nemojte vise da pricate o nekoj njihovoj velikoj igri, ko boga vas molim.
a sto se dekija tice, da li bas mi od njega trazimo samo da odigra pristojno? dali su mu da nosi dres sa brojem 10 (a zna se koji su sve igraci prije njega nosili taj dres), postavili ga za kapitena. u bitnjim utakmicama, svi daju lopte njemu i sakrivaju se po terenu i ocekuju od njega da nekim briljantnim potezom nesto rijesi. on jednostavno nije takav igrac, i to je javno priznao. rijetko ces cuti da neko da realnu izjavu o svojim kvalitetima, i da ne trazi opravdanja u saigracima, taktikama i ostalom. znamo da je igrao najbolje za reprezentaciju kada je pored sebe imao piksija, ispred sebe pedju, a iza sebe sinisu.
po meni je mnogo veca nevolja sto ne vidjamo nista od krasica. ja sam vjerovao, a i jos uvijek vjerujem, da je on igrac koji moze da bude glavna kreativna snaga nase reprezentacije. a on se, kako se meni cini, mnogo vise krije po terenu od dekija.
sto se klementea tice, ni meni se nimalo ne svidja ideja da nam selektor bude neko ko se jednom mjesecno smiluje da dodje u srbiju, koji ne gleda utakmice klubova u kojima igraju nasi igraci itd. apsolutno sam za to da stranac bude trener reprezentacije, ali jedino pod uslovom da bude stalno u srbiji. ne vjerujem da je to tako nemoguce postici i da se bas nema para za to. cini mi se da je klemente najmanje odlucivao o sastavu nase reprezentacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 15:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2007, 22:45
Milanko

Ima dosta reprezentacija, to jest, ali vecinom su to reprezentacije poput Italije, Francuske, Spanije itd itd. Hrvatska je mala i mlada reprezentacija sto se toga tice, i samim time je i uspijeh jos veci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Milanko Djeric je napisao:
licno sam za to da klemente ostane

Glumis nekog velikog patriotu a voleo bih da ti Spanac vodi reprezentaciju :D i cime je on to zasluzio da nas vodi?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Glumis nekog velikog patriotu a voleo bih da ti Spanac vodi reprezentaciju. i cime je on to zasluzio da nas vodi?

kakva je ovo glupost? prvo, ja ne glumim nikakvog velikog patriotu, jer se i ne smatram takvim. drugo, cak i da je tako, sta je nepatriotsko u tome da stranac bude selektor srbije. hipoteticki, ako je stranac bolji strucnjak od svih dostupnih domacih, i ako dovedu takvog na klupu reprezentacije, to moze biti samo dobro za reprezentaciju. no, ti svakako ne izgledas kao neko ko bas mnogo zna o cemu govori...
nije klemente nesto previse zasluzio da ostane selektor, ali je vise dosta mijenjanja selektora poslije svakog ciklusa i onda stvaranja ekipe od samog pocetka. ispada da smo mi uvijek na nekom pocetku. za to sam da se klementeu ponudi novi ugovor, ali samo pod uslovom da se mnogo vise angazuje oko reprezentacije. sto bi znacilo da se doseli u srbiju i mnogo vise angazuje oko srpskog fudbala. ipak mislim da sa njim mozemo da izgradimo neki oblik igre koji odgovara nasoj reprezentaciji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 03:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
hoce, bas ce doci da zivi u Srbiju!
Malo morgen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
Fudbalski stručnjaci o rezultatu „orlova“ u kvalifikacijama
Neuspeh prikrivaju pričom o podmlađivanju
Autor: A. Anđelić | 19.11.2007

Za neodlazak Srbije na Evro 2008, koji je sada već izvestan, ne postoji opravdanje, a gubitak za naš fudbal biće nemerljiv - kaže za „Blic“ nekadašnji trener reprezentacije Srbije i Crne Gore, Goran Stevanović.

Prvi saradnik bivšeg selektora Ilije Petkovića smatra da izgovori o podmlađivanju reprezentacije ne stoje.
- Razumem kada klub odluči da podmladi ekipu, ali kada je u pitanju reprezentacija, onda nema podmlađivanja. Da smo uspeli da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, pa da je pozvano desetak mlađih igrača to bih još i pozdravio, jer bi to delovalo kao priprema za naredne kvalifikacije. Ovako, priča o podmlađivanju deluje samo kao izgovor za neuspeh.
Prema Stevanoviću ova eliminacija ne predstavlja samo finansijski gubitak.
- Koliko znači plasman na veliko takmičenje govore činjenice. Kada vidite imena klubova koja su stajala kraj imena igrača pre, a koja posle kvalifikacija za Mondijal, kao na primer Spartak - Mančester, Standard - Sevilja, Krila Sovjetov - Portsmut, onda je sve jasno. Gubitak je veliki i za samu državu, jer velika je stvar da se ime Srbije pojavi na jednoj tako velikoj smotri, da se svira naša himna i da se priča o našoj zemlji. Ova eliminacija samo će dodatno uticati da publika i dalje ne dolazi na naše stadione. Ne treba, međutim, sada samo kritikovati i likovati nad ovim neuspehom, već svi treba da gledamo kako da što lakše prebrodimo ovu situaciju - dodao je Stevanović.
Nekadašnji trener reprezentacije Jugoslavije, a sada selektor Crne Gore, Zoran Filipović smatra da je šansa za odlazak na Evro propuštena protiv Kazahstana i Jermenije.
- Mentalni sklop igrača je uticao da u utakmicama protiv „malih“ ekipa pristup ne bude odgovarajući. Zatajio je takmičarski duh. I Portugalci i Poljaci su pravili kikseve, ali su pobeđivali onda kada je to bilo potrebno. Na to je svakako uticalo i to što je stvoren potpuno novi tim i što je u selekciji Srbije bilo mnogo više mladosti nego iskustva - kaže Filipović.
Talenat nije sporan, ali je, prema Filipovićevom mišljenju bitno da se pojedinačni kvaliteti stave u službu kolektivnih potreba.
- Što se tiče budućnosti reprezentacije Srbije, ne bi trebalo da bude brige, ali je u celoj priči najvažnije da se pozivaju igrači koji će dati svoj maksimum, ne samo u igračkom, već i u karakternom smislu. Selektor, u našem slučaju Klemente, jeste taj koji treba da proceni koga treba zvati, a koga izostaviti. Sadašnja generacija može da pobedi svakoga na svetu, ali je neophodno prevazići mentalitet koji donosi poraze od Azerbejdžana ili Kazahstana - dodao je Filipović.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uvek ista prica posle neuspeha, a fudbal tone sve dublje i dublje. Plasman na velika takmicenja nam je postao luksuz, a i kada odemo odigramo ocajno kao na zadnjem svetskom prvenstvu. Stvarno ne znam do kada ce ovo trajati. Kvalitet igraca je odlican, ali ne shvatam vise u cemu je problem pa ne mozemo da pobedjujemo i da igramo onako kako se ocekuje. Nismo svetska elita, ali brate mili nismo ni ovde gde se sada nalazi nas reprezentativni fudbal. Ovo je katastrofa, svake kvalifikacije nam male ekipe uzimaju bodove, to je sramota i dok god se to desava, nama ce odlazak na velika takmicenja biti upitan. Pa dokle vise da strepimo dok gledamo utakmice protiv Kazahstana, Azerbejdzana i ostalih. Uvek odu po sigurna tri boda, a vrate se sa pricom o ``nesretnom`` kiksu.Tuga braco moja :( :( :( :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 22:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
BLIC:

Citiraj:
Portugal bez Almeide na Finsku
Autor: Blic online | 19.11.2007 - 21:34
Napadač Portugala i strelac jedinog pogotka u pobedi nad Jermenijom Ugo Almeida neće igrati na odlučujućem meču sa Finskom u sredu, zbog povrede.

On je protiv Jermenije zadobio povredu butine, a umesto njega zaigraće golgeter Benfike Nunjo Gomeš. Za plasman na EURO 2008 drugoplasiranom Portugalu je dovoljan i nerešen rezultat.

A Srbiji, da Finska pobjedi, da Srbija pobjedi u obe utakmice, sve to je sada samo teorija, jos jedno Evropsko bez Srbije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 14:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2007, 10:35
Citiraj:
STIMULACIJA NA ČETIRI KOTAČA
Mečka za Bilićeve igrače

Slika

Za trijumf nad Englezima predsjednik Spartaka će četvoricu najboljih hrvatskih igrača nagraditi Mercedesom. Jedan je obećao vrataru kluba iz Moskve Stipi Pletikosi, no tri još traže vlasnika.

Vlasnik ruskog viceprvaka Spartaka iz Moskve Leonid Fedun izjavio je da će pokloniti četiri Mercedesa najboljim Bilićevim igračima ukoliko u srijedu na Wembleyju hrvatska reprezentacija svlada Englesku, te tako omogući Rusiji plasman na EURO 2008. u Austriji i Švicarskoj.

Gazda moskovskog kluba obećao je Mercedes hrvatskom vrataru Stipi Pletikosi, koji inače brani u njegovom Spartaku, te trojici najboljih hrvatskih igrača u polju, a svoju je ponudu opravdao riječima:

"Ovo činim isključivo kao navijač. Želio bih ovom ponudom podići moral hrvatskih igrača. Ukoliko postoji i najmanja šansa da Rusija prođe moramo je pokušati iskoristiti", izjavio je vlasnik Spartaka.

Fedunova ponuda je odgovor na istu takvu jednog engleskog biznismena, koji je Omeru Golanu, strijelcu pobjedničkog pogotka za Izrael u subotnjem dvoboju protiv Rusije, obećao kupiti Mercedes. No, Izraelac ne smije prihvatiti taj poklon jer to "prelazi sportske granice".

Net.hr|Hina
19.11.2007.

Počeli su Rusi da podmičuju :drinking: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 23:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
escon je napisao:
STIMULACIJA NA ČETIRI KOTAČA
Mečka za Bilićeve igrače

Počeli su Rusi da podmičuju :drinking: :lol:

Rusi se samo time i bave. Kad su igrali protiv Engleza kući, u onoj ružnoj utakmici, podloga je bila vještačka trava i vidi se čak i preko TVa da lopta nekako divlje odskače. Englezi se nisu mogli adaptirati. Ne branim Engleze, igraju vrlo loše, ali mislim da ipak imaju dosta više fudbalskog znanja od Rusa. Mada mislim da je moguće svašta sutra na utakmici, šteta što se već rasplela većina stvari i Hrvatska nema veći motiv. Oni najavljuju da će igrati pošteno, ali ipak je to sasvim drugačija situacija. Mada će ovi Mercevi biti dobra stimulacija, fudbaleri vole skupa kola.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 08:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
fantomacan je napisao:
Rusi se samo time i bave. Kad su igrali protiv Engleza kući, u onoj ružnoj utakmici, podloga je bila vještačka trava i vidi se čak i preko TVa da lopta nekako divlje odskače. Englezi se nisu mogli adaptirati. Ne branim Engleze, igraju vrlo loše, ali mislim da ipak imaju dosta više fudbalskog znanja od Rusa..

Na tom stadionu je uvijek vještačka trava. Englezi su dobrih 7 dana trenirali na vještačkoj travi prije te utakmice, ne igraju ni Rusi stalno na takvim terenima pa da su oni bolje adaptirani. To "divlje" odskakanje lopte, koje spominješ, je bilo iz razloga što je kiša nenormalno padala cijelo vrijeme. Da nije bila vještačka trava bio bi vaterpolo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Iskreno ljudi Srbija ima jacu reprezentaciju od Hrvatske,ali to vazi samo kada bi gledali individualno po igracima.
Hrvatski najbolji igraci Da Sliva(Arsenal-strogo klupa) Raktic(klupa u Shalkeu),Olic(jedan od standardnih u HSV),Krajencar(uglavnom klupa u Portsmuth).

Dok igraci Srbije svi igraju standardno u klubovima,(Vidic,Stankovic)su nosioci igre velikoga Mancehestera,i Intera. Lazovic je standardan u PSV,onaj mali iz Sevile je takode standardan itd.

Meudutim daleko najbolji igrac Hrvatske je Bilic. On je uspio da uklopi sve igrace u jednu jaku cjelinu. I danas su jedna od jacih reprezentacija u Evropi.
Srbiju su kostale te male utakmice,dok su protiv jacih odigrali sasvim solidno.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Šta mislite hoće li Hrvatska pustiti Engleze?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Ne obra se bostan dok šljive ne popadaju... :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1076 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]