Čekam sad ono klasično grobarsko sudija, namješteno, visoka trava, izduvana lopta, a evo Đukić je već počeo da izjavama dostiže svog prethodnika govoreći da je penal bio sumnjiv.
A derbi tek nešto bolji od prethodnih, valjda zato što su bar dio utakmice i jedni i drugi pokušavali da igraju. Doduše negdje od 70. minute su svi odreda poumirali na terenu, pa se vidjelo da jedva čekaju kraj, jer više nemaju snage ni da hodaju. Dotada je bilo onako solidne igre, Partizan napadao Zvezda sačekala priliku da razbije presing kontrom, onda dočekala, a Asprogenis poklonio gol. Nakon toga je trebalo dotući grogiranog protivnika, ali Trajković nije imao muda da šutne u onoj prilici, pa se Partizan vratio u igru. Opet Partizan napao u nastavku, ali moram primjetiti da im je odbrana kriminalna, počev od golmana. Penal bio, nema se šta raspravljati. Penal nad Maletićem, možda bio, da je bilo vidjeti iz drugog ugla, mada mi se čini da je bilo kontakta, ali i da mu je lopta pobjegla. Partizan nekonkretan, sve nešto razvlače igru, a Zvezda opet previše srlja prema naprijed bez pravog građenja igre. Ili im igrač čuva loptu dok je ne izgubi ili je guraju prema naprijed.
Koroman igrao na mahove, ali se vidi da je klasa za ovu ligu, kad je potpuno spreman. Purović zagubljen, iako je solidan napadač, nema on taj golgeterski nerv, što se vidjelo u situaciji kad je oči u oči sa golmanom pokušao da doturi loptu do Burzanovića. Đokić još gori, taj je promašio još čistiju priliku. Ne znam šta mu bi protiv Bežanije da postigne dva gola. Basta solidan do prebacivanja na lijevu stranu, Gaj standardan, a Tutorić me prijatno iznenađuje. Ostali kako tako. Ni dobri ni loši. Burzanović isto igra na mahove. Vidi se da je kreativan, da ima odlične karaktertistike, ali na njemu treba još da se radi. A u Partizanu jedino onaj mali Obradović zaslužuje pohvale, uz još Lazića. Maletić se ponašao kao sivonja. Lazetić? Kakav je to promašaj Partizana. Doveden kao veliko pojačanje, a postigao jedan gol za cijelu polusezonu. Jovetić već sad pokazuje karakteristike Simona Vukčevića i siluje loptu. Onaj je silovao driblinge, ovaj siluje šut. Rukavina je solidan isto, a ostali kao kod Zvezde, nit' smrde, nit' mirišu.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|