Tri igrača su nam glavne poluge u napadu... Raduljica, Bogdan i Teo. Sinoć su ukupno šutirali 41 put na koš. Raduljica nije problem, on ima visok procenat realizacije, nisu toliki problem ni druga dvojica, iako su sinoć iz igre kombinovano šutirali 10-28, najveći problem je što su njih trojica na parketu, tri rupe u defanzivi. Nema to ko da pokriva u tolikoj mjeri... Đorđević je tu u neobranom grožđu, jer su mu oni glavna napadačka produkcija. Pitanje je zašto je Marković dobio 22 minute, Jović samo 12. I dalje mislim, ma koliko ja gotivio Markovićevu požrtvovanost, radnu etiku i profesionalizam, da je njegovo pozivanje greška, a sad je greška i to što dobija toliko više u odnosu na Jovića. Njemu je glavni kvalitet defanziva i pritisak na bekove, pri prenosu lopte. Jović može da odigra identično u defanzivi, a u napadu bi sigurno više dobili sa njim... Simonović sinoć nije dobio ni minut. Ako je bio povrijeđen, razumljiva odluka, inače potpuno nelogična. Škripi ti na sa pozicije četiri, ujedno imamo problem sa šutem. Simonović bi makar defanzivno mogao da pomogne na 4, a zašto bnije dobio prostor da šutne koju trojku, s obzirom na loš šut svih ostalih, zaista ne znam...
I za kraj, pič..sta igra... Na SP 2014. protiv Španaca, na 30 razlike minusa, grizli su kao bijesni psi. Tada sam mislio da će to biti jedna od glavnih odlika Đorđevićeve ekipe, da kidiše na svakoga, bez obzira na rezultat. Sad već drugi put na dva takmičenja, nemamo odgovor na agresivnost protivnika, već samo sporadične izlete. Sinoć su se predali na 2 minuta i dopustili Australijancima da još nabiju i razliku... To mi ne liči na ekipu od prije dvije godine.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|