Caplar je napisao:
трибина Б. Зељковић je napisao:
Разумијеш,то није здрава прича и да би била здрава не треба своју трибину ширити мржњом према вјечитима већ здравом причом,маркетингом и раду са млађима. Погледај Цигане,небитно што сам ја Циган,дигли су бројност копа за 5 пута у вријеме када је Звезда клуб који силује ко стигне. Е то ти је маркетинг и здрава прича. Наравно,није то баш све идеално,подмазано и под конац,али се ради добро. Док се тако не буде радило свуда све ће бити више вјештачки,а већина ( не све ) мање групе то раде. Иако се чини да јача локалпатриотизам,тек се то може оцјенити за 10 година када ће се видјети колико тих петнаестогодишњака остане на трибини. Сада је то у моди,мало фејсбук,мало клинке,видјеће се у будућности.
Нећу више о овима,поставио је момак клип па се сви могу увјерити.
Бране,мислио сам на сва гостовања,не читаш. Дакле нисам мислио 70,80 посто већ сва јер је ИС то споменуо. Ако хоћеш написаћу ти ја на пп колико их је гдје било,није баш свуда 200
Поздрав
Ево мор'о сам да одговорим на овај пост.Све је добро написано само што си изоставио битне чињенице.
Колико ја пратим нашу навијачку сцену,која год група се дигла и почела да прави здраву причу и гдје су близанци кренули да слабе,ту су они ударили чиме су стигли.
Ево примјера,Ужице,Фридом Фајтерс из ничега настали,кренули са правом причом,све више људи је кренуло да иде на Слободу,не акцијају се цигани(имају кафић у ужицу-ваљда се тако каже) ни гробари и шта се деси-за Божић пуцано на вођу Фајтерса...
Па погледај Ниш.Мераклије који можда имају најздравију причу од навијачких група у Србији па опет их нападају чим стигну.
Цигани гурају здраву причу и маркетинг?Па цигани ни не морају имати маркетинг кад се јбни пфк и цзв врте 24/00 на ТВу,од кад је настанка та 2 клуба свака власт је њих гурала!Значи ако групе из својих градова улажу 100% себе,цигани морају неких 80% да би добили онакав сјевер.
Такође не знам која то група више диже мржњу према близанцима него љубав према свом клубу?
Предпостављам да ћеш као 1ву ставити рецимо Фирму.Ако неко треба да презире те дефекташе онда је то Фирма.Клуб који је основан 31 годину прије,један од најстаријих у Србији,стара дама фудбала,увијек господски клуб и они иду у јебени Бгд?!
Да не причам о кодексу циганских и гробарских секција у Новом Саду.Сувишно је о томе причати.
Финале купа против партизана је показало колико је Новосађана уз Вошу.Еј 5000-6000 у копу,и ви онда кажете да је град цигански или гробарски.Ма дајте!
Кад цигани или гробари окупе 500 људи на гостовању онда нешто причајте.
Морам још теби да одговорим па се повлачим дефинитивно. Ја тебе разумијем,имаш 16 година,воде те емоције,али неке ствари размисли па пиши. ФФ држе Ужице,не памтим да сам био на утакмици гдје више од 50 посто публике навија против Звезде. Дакле свака им част,супер група,али не можеш да пишеш како не нападају локалне Ц и Г,када то није тачно. Исти случај је и Нс. Ок,нису цвјећке ови,али нису ни они други. Ако су ти браћа то не значи да требаш бити нереалан. Ево ја први кажем да ме је Г 7 дубоко разочарао што су им БББ шетали по граду и може да прича ко шта хоће,то је минус велики. Исто тако,Цигане многи сматрају за број 1 у Европи,али Цигани пјевају добро сваку трећу утакмицу,а основа навијача је навијање. Дакле то је основа,а ту су најслабији од свега што раде. У праву си за Мераклије,али мораш знати да су Нишке Делије институција,дакле група у рангу најјачих БГ група. Њих зна доћи на малу утакмицу 150 чак и више ако се игра ближе Нишу. Држе град. Даље,ја не кажем да је Нс Цигански,далеко од тога,али ако њих у Суботицу дође 280,а Фирме је на гостовањима у просјеку 100 како је Нс Фирмин? Пусти ти финале купа,гдје су сви ишли џаба,то је једна утакмица. Све друго стоји,Ужице држе ФФ,Бл Лешинари,Кг Ђаволи,Суботицу сада Ужас,Земун Тб,Пг Варвари и то је то. Али како ће то бити за 10 год.остаје да се види јер снага је тренутна,величина се мјери временом. Ово за 500 на гостовањима нећу ни коментарисати,па само у Кг,Јагодини,Суботици и Смедереву је било 4000 Цигана. Ово да су за коп заслужне новине и тв ми је још смјешније,па писале су новине и 2001.још више па је у копу било 2000 људи. А Звезда је била дупло боља.
И на крају,стално истичеш стара дама,31 годину прије Бг се играо фудбал. Зашто су ретарди они који и даље иду у Бг,а нису они што су прешли на Војводину. Али дај ми конкретан одговор. Зашто је ово у реду,а ово није? Може бити дебилно и једно и друго или у реду обоје,али зашто су у праву ови што су прешли ( осим што су ти браћа ),а ови нису? Зашто Фирмаши највише мрзе Гробаре,и прије него што је онај малоумник убио Деју Лонца? Ја лично мислим да је из истог разлога што и потурчени Срби више мрзе Србе него што их муслимани мрзе

Ти вјероватно мислиш другачије,цијеним то,свако има своје разлоге.
Као што знаш,Дејо Лонац,Бог да му душу прости,као и његов крај ПК су били већином Гробари прије него су прешли на Фирмин сјевер.
Крај. Ако може неко од администратора да ми избрише налог,био бих му захвалан. Или да ме упути како се то ради. Да не падам у искушење да опет пишем. Хвала.