tatamata je napisao:
Sto se tice tog prelaska ekipe iz Uzasa na Spartak,ne znam sta da vam kazem.To mozda jeste i licemjerno,i supacki,i sve ono najgore,ali realno gledajuci,sve je krenulo od Zvezde i Partizana,manje vise.Sve manje grupe su osnovane od strane ljudi koji su isli na utakmice dva navedena kluba,neki manje neki vise aktivno.Jednostavno je tako.E sad,druga je stvar sto neko sa 13 godina skonta da ima klub u svom gradu,koji treba njegovu podrsku,a nekom treba puno vise.A ima tu i drugih stvari koje uticu,kao ova situacija sa Grobarima.Bilo kako bilo,kod ljudi proradi taj lokalpatriotizam.E sad,to jeste cudno na samom pocetku,ali pozitivna strana je ta,da ako ekipa iz Uzasa stvarno ostane uz Spartak,i ako nastave gurati tu pricu,mladje generacije ce se njima pridruzivati,i doci ces u situaciju da ce Marinci sve vise rasti i rasti,siriti se kao grupa,za 10 godina postati nesto jako ozbiljno.A onda se nece pitati,ko je kako sve zapoceo,i na koji nacin.
Moje misljenje.
Ниси у праву,ево и зашто. Замисли да су Бл Цигани или Гробари јачи од Лешинара,малтретирају их,избоду пар пута,јаки су а имају и дебела леђа типа старци су им инспектори и сл. И сада одједном ти исти дођу на твоју трибину и преузму је. Ти би ишао и даље са њима,а изболи ти другара са трибине недавно? И пази,нису то дјеца,то су људи од 25 година,какве црне пубертетлије и локалпатриотизам. Као сада им то дошло у главу,ма дај. Разумијеш,то није здрава прича и да би била здрава не треба своју трибину ширити мржњом према вјечитима већ здравом причом,маркетингом и раду са млађима. Погледај Цигане,небитно што сам ја Циган,дигли су бројност копа за 5 пута у вријеме када је Звезда клуб који силује ко стигне. Е то ти је маркетинг и здрава прича. Наравно,није то баш све идеално,подмазано и под конац,али се ради добро. Док се тако не буде радило свуда све ће бити више вјештачки,а већина ( не све ) мање групе то раде. Иако се чини да јача локалпатриотизам,тек се то може оцјенити за 10 година када ће се видјети колико тих петнаестогодишњака остане на трибини. Сада је то у моди,мало фејсбук,мало клинке,видјеће се у будућности. Па Чете Чачак или Машинерија,небитно, постоје само зато што мрзе Цигане из Чачка,а не зато што воле свој клуб.
Нећу више о овима,поставио је момак клип па се сви могу увјерити.
Бране,мислио сам на сва гостовања,не читаш. Дакле нисам мислио 70,80 посто већ сва јер је ИС то споменуо. Ако хоћеш написаћу ти ја на пп колико их је гдје било,није баш свуда 200
Поздрав