banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2009
PostPoslato: 11 Okt 2009, 12:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Evo nacina da se u startu prepolovi broj bolida koji bi ucestvovao na trkama sledece sezone :D

F1-HR.com je napisao:
Takuma Sato je izjavio kako je fokusiran na povratak utrkivanju u 2010. i da će opcije izvan Formule 1 razmatrati tek kad iscpri sve nade za grand prix vožnju.

Japanski vozač se nije utrkivao otkad se njegova Super Aguri ekipa povukla prije Velike Nagrade Turske 2008. godine i nakon što nije uspio dobiti mjesto u Toro Rosso ekipi poslije zimskih testiranja na kojima se natjecao s Sebastienom Buemiem i Sebastienom Bourdaisom.

Sato je prisustvovao na nekoliko IndyCar utrka i pripisivali su mu mjesto vozača u budućoj ekipi Gila de Ferrana. Međutim, on je izjavio kako je prelazak na američko utrkivanje drugi izbor i da će aktivno tražiti mjesto u F1.

"Bio sam također na Indyu 500 i postoje neke mogućnosti [u IndyCaru] ali ja uvijek nastojim biti na najvišoj razini i to je cilj," rekao je Sato za Autosport.

"Za mene je F1 nedovršeni posao tako da se želim vratiti i imati kompetitivni paket za vožnju zato jer sad imam iskustva, imam brzinu. Uistinu se nadam da ja to mogu."

"Ovaj je vikend bio bolan za mene. Doći u Suzuku, gdje imam mnogo uspomena, ali ne natjecati se nije lak trenutak."

Rekao je da traži mogućnosti i sa novim ekipama koje dolaze sljedeće sezone kao i sa postojećim ekipama.

"Sada samo komuniciramo," izjavio je. "Kao što znate u F1, u poslu i u svemu, prilično je teško predviđati. Naravno nove ekipe dolaze što je za mene velika prilika, kao i postojeće ekipe."

"Tako mi samo komuniciramo sa svima pokušavajući pronaći bilo kakvu mogućnost, ne samo za F1."

Japanac je priznao da bi, ukoliko ne uspije dobiti mjesto u Formuli 1, sigurno prihvatio mjesto negdje drugdje radije nego bio po strani kao ove godine.

"Moram imati neku vrstu opcije za sljedeću godinu zato što je godina i pol van utrkivanja predugo vrijeme i za mene je to granica." izjavio je.

"Da je to bilo samo pola sezone [bez utrkivanja] tada je fokusiranje na F1 u redu. To je bio slučaj prošle godine: obavili smo zimska testiranja i prošla su savršeno, ali nije se dogodilo. To je bio jako nesretan trenutak, ali se neću nikad predat."

"Napadam svaka vrata i ako ih na taj način otvorim za sljedeću sezoni biti ću jako, jako sretan."

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Tooooooooooooooooo, samo da se Sato vrati, sa njim nikad nije dosadno :D

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

F1-HR.com je napisao:
Toyota je danas objavila kako Timo Glock neće nastupiti na predstojećoj V.N. Brazila zbog ozlijeda zadobivenih u nesreći na kvalifikacijama za V.N. Japana.

Iako se pretpostavljalo kako je Nijemac ozlijedio samo lijevu nogu, na kojoj mu je sašivena pet centimetara duga posjekotina, dodatnim liječnički pregledom Timi je pronađena ozlijeda na leđima.

"Očito je da smo svi u momčadi razočarani i da se suosjećamo s Timom," rekao je upravitelj momčadi, John Howett. "Želimo mu vrlo brz oporavak.

Temeljem prve dijagnoze, u potpunosti smo očekivali njegov povratak u Brazilu, no nažalost, pronađena je druga ozlijeda koja je to spriječila."

Umjesto Glocka, na Interlagosu će nastupiti test vozač Kamui Kobayashi, a pretpostavlja se kako će Japanac nastupiti i na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
zerocool je napisao:
Tooooooooooooooooo, samo da se Sato vrati, sa njim nikad nije dosadno :D

Ма није више ни Сато што је некад био.......... :)

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
V@nja je napisao:
Evo nacina da se u startu prepolovi broj bolida koji bi ucestvovao na trkama sledece sezone :D

F1-HR.com je napisao:
"Za mene je F1 nedovršeni posao tako da se želim vratiti i imati kompetitivni paket za vožnju zato jer sad imam iskustva, imam brzinu. Uistinu se nadam da ja to mogu."

"Napadam svaka vrata i ako ih na taj način otvorim za sljedeću sezoni biti ću jako, jako sretan."

aaaaaaaaa demolition man is back????
treba spucati još koji bolid

daće Bog :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Woohoo, back on track!!!
Slika
100 km for Felipe
Maranello, 12 October 2009

This morning Felipe Massa was finally back behind the wheel of a Formula 1 single-seater at the Fiorano race track. It wasn’t a proper test, but a way for him to regain confidence with his natural habitat: the race track. That’s why the Ferrari F1 Clienti department supplied him with a private F2007, fitted with tyres usually used exclusively in the GP2 series. Due to the rain in the morning Felipe drove around a dozen of laps, satisfied with the first impressions of the test. The thunderstorm over Maranello around 10am didn’t ruin Massa’s day at all. In the afternoon, when the track was dry and the sun came out, he went out again and drove a total of around 100 kilometres.

“The moment I got into the car it was exactly like before the accident, as if nothing had happened,” Felipe told the numerous journalists, who came to Fiorano for his comeback on the track. ”It was important to demonstrate to the people who work with me, that nothing has changed, that I can be competitive and that I can contribute to what will be the new car and to next year’s fight for the title.” After three days testing in a kart today’s test helped Felipe to gain more confidence as far as his capacities are concerned.

Furthermore it was an encouraging answer to his recovery: “I knew that everything was alright 95%, but after today I can even cancel the last 5% of doubt, I still might have had.” Asked about his participation in the Brazilian GP as a “fan” Felipe said: “It would have been great coming back to race in Interlagos, because it’s a track where I’ve always brought out the best, with two wins and three pole positions and just missing the victory in a World Championship, but I will be as happy just being there supporting my team.”

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Malo vijesti iz F1

Citiraj:
Šef ekipe Force India, Vijay Mallya se nada da će nakon utrke u Brazilu smanjiti zaostatak za BMW Sauber ekipom. Tim iz Silverstonea je u posljednjim utrkama pokazao dobre performanse i trenutno je na devetom mjestu u poretku, 11 bodova iza BMW-a.

Mallya priznaje kako njegova ekipa nema šta za izgubiti i kako će dati sve od sebe da na Interlagosu smanje zaostatak.

Citiraj:
Jean Todt, kandidat za mjesto predsjednika FIA-e u pismu poslanom klubovima članovima FIA-e kritizirao je svog rivala Aria Vatanena optužujući ga kako nema razrađenu politiku vođenja organizacije.

Sa samo 10 dana do izbora 23. listopada Todtovo pismo ponovno opisuje njegove planove za budućnost FIA-e, ali jednako tako preispituje Vatanenovu politiku.

"Pokušali smo razmijeti prijedloge naše opozicije za FIA-u, ali nismo uspijeli pronaći nikakvu detaljnu politiku," stoji u pismu koje je potpisao Todt kao i kandidati za mjesto predsjednika senata, zamjenika predsjednika mobilnosti i zamjenika predsjednika sporta Nick Craw, Brian Gibbons i Graham Stoker.

"U našoj kampanji naglašavali smo timski rad i potrebu za mobilnošću kao i potrebu da stupovi motorsporta rade zajedno."

"Nasuprot tome, negativni ton kampanje našeg oponenta riskira potkopavanje jedinstva FIA-e. Naša ekipa prepoznaje kako je mnogo više toga što ujedinjuje klubove u FIA-i nego onoga što ih razdvaja."

Citiraj:
Šef ekipe Renault, Bob Bell je izjavio kako će francuska ekipa pristupiti posljednjim utrkama sezone agresivno kako bi pokušali osigurati šesto mjesto u prvenstvenom poretku. Trenutno je Renault na sedmoj poziciji sa 26 bodova, 8.5 bodova iza Williamsa i samo dva ispred BMW Saubera.

Bell je rekao kako pristup ekipe u Brazilu i Abu Dhabiju mora biti agresivan ako žele pobijediti rivale.

"Svakoj utrci pristupamo s fokusom na pobjedu ili u najgorem slučaju ciljajući na završetak na podiju i nećemo mijenjati svoj temeljni stav tako da budemo defenzivni i pokušamo zaštiti svoju poziciju," govori Bell.

"Jedini način na koji možemo završiti iznad ove dvije ekipe je da zauzmemo agresivni stav i pokušamo maksimizirati naše završne pozicije."

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
BMW Sauber ustraje u nastojanju da dobije potrebno odobrenje kako bi postala 14. ekipa na gridu Formule 1 sljedeće sezone, iako suparnički Williams ne želi dopustiti proširenje grida. Ekipa iz Hinwila, koja će sljedeće sezone imati novog vlasnika zbog povlačenja BMW-a iz natjecanja, još uvijek nema zagarantirano mjesto sljedeće sezone.

Nade ekipe u ostanak u Formuli 1 leže u tome da jedna od novih ekipa ne uspije dovršiti projekt za sljedeću sezonu, ili ako se postigne jednoglasna odluka da se poveća dozvoljeni broj bolida na 28. Ovaj posljednji scenarij izgleda kao da otpada pošto je za vrijeme Velike Nagrade Japana Frank Williams jasno rekao kako neće podržati niti jednu inicijativu da se dozvoli natjecanje još jedne ekipe u F1.

Unatoč tom fijasku, motorsport direktor BMW-a, Mario Theissen, je otkrio u Brazilu kako razgovori oko traženja rješenja s FIA-om i Formula One Managementom još uvijek traju, i nada se kako se williamsova uloga može zaobići.

"Mi trenutno raspravljamo - mi označava budućeg vlasnika, a i Peter Sauber je uključen, sa FIA-om i FOM-om kako bi pronašli mjesto na gridu," rekao je Theissen na Interlagosu. "To je sve što sada mogu reći."

"Trenutno razgovaramo oko 14. pozicije... i pravila kažu kako je potrebna jednoglasna podrška."

Kad je upitan vjeruje li kako ekipa može uvjeriti Williamsa da poništi svoj veto na planove, Theissen je odgovorio: "Recimo da nebi razumio da Frank uistinu zadrži svoj stav kao jedini protivnik."

"Formuli 1 je potreban povratak u pravo poslovanje i svaka ekipa ponekad treba potporu od drugih ekipa, i to će također biti zaobilazni put."

Iako nema konačnog roka za rješavanje problema BMW Saubera i dodatnog mjesta na startu, Theissen je povjerio da je cijela situacija otežavala donošenje planova za budućnost.

"Nema striktnog roka, ali očito nedostatak mjesta na gridu otežava život jer ekipa mora razgovarati s vozačima, sponzorima, a bez mjesta ne možete zapravo postići dogovor," izjavio je.

"Očekujemo da ćemo biti na gridu na ovaj ili onaj način. Plan A je kao 13. ekipa a Plan B kao 14. ekipa."

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prenos kvalifikacija, mada je jako losa slika, na francuskom je i jos uvek je prekid zbog kise...
http://www.ilemi.com/channels/channel16.html
Edit: evo bolje slike i na engleskom je prenos 8) 8) 8)
http://www.hostream.net/channel-a16.html

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro je Heidfeld rekao kada su ga pitali zasto je ispao .. "zato sto slabo plivam" :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

1.Barichello
2. Webber
3.Sutil
4. Trulli
5. Raikkonen
6. Buemi

Prva tri startna reda, Button 14. Vettel 16, ali izmedju njih je Liuzzi koji se slupao, pa ako bude kazne onda ce Vettel i Dugmence biti jedan pored drugog... Mozda i najbolji moguci rasplet za sutrasnju trku, jos ako bude kise bice jos bolje... Forza Kimi

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sutil power :D

Na kojem je mjestu Kubica zavrsio?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

7. ako sam dobro upratio

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ipako na 8.:
Citiraj:
1 23 Rubens Barrichello Brawn-Mercedes 1:24.100 1:21.659 1:19.576 30
2 14 Mark Webber RBR-Renault 1:24.722 1:20.803 1:19.668 28
3 20 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:24.447 1:20.753 1:19.912 28
4 9 Jarno Trulli Toyota 1:24.621 1:20.635 1:20.097 29
5 4 Kimi Räikkönen Ferrari 1:23.047 1:21.378 1:20.168 30
6 12 Sebastien Buemi STR-Ferrari 1:24.591 1:20.701 1:20.250 35
7 16 Nico Rosberg Williams-Toyota 1:22.828 1:20.368 1:20.326 31
8 5 Robert Kubica BMW Sauber 1:23.072 1:21.147 1:20.631 30
9 17 Kazuki Nakajima Williams-Toyota 1:23.161 1:20.427 1:20.674 32
10 7 Fernando Alonso Renault 1:24.842 1:21.657 1:21.422 27
11 10 Kamui Kobayashi Toyota 1:24.335 1:21.960 22
12 11 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 1:24.773 1:22.231 25
13 8 Romain Grosjean Renault 1:24.394 1:22.477 23
14 22 Jenson Button Brawn-Mercedes 1:24.297 1:22.504 23
15 21 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 1:24.645 12
16 15 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:25.009 13
17 2 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 1:25.052 12
18 1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:25.192 11
19 6 Nick Heidfeld BMW Sauber 1:25.515 11
20 3 Giancarlo Fisichella Ferrari 1:40.703 3

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sutra .. da se mene pita .. Sutil - Kimi .. 1-2 :D

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Gleda li iko ovo?!?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Jos pitas :)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zapalise Kimija jbt :lol:

Dobra trka, interesantna. Zao mi je samo sto je Webber pobjedio .. nekako sam se nadao da ce mu nesto otkazati pa ce Kubica biti #1, mada ni ovo nije lose. Sto se Buttona tice, neka je prvak, otresao ih je sve u pocetku sezone, a i danas je vozio skroz korektno.

Kobajasi je zakon ! Koliko on samo ima kockasta muda :D

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
:lol: :lol: :lol: Palikuce

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nisam previše pratio sezonu ali jel' ovaj Baton u prvih 7 trka ima 6 pobjeda i jedno 2. mjesto? To je onda 68 bodova, odnosno 63 zbog prekida one trke. A sad ima samo 89 bodova. Nakon tih 7 trka je stalno oko 5.-6. mjesta, jednom 8., jednom nije završio trku. Objašnjenje?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]