Poređenje radi Zvezda ove godine ništa nije lošije branila pick sa Cribesom i Štimcem, i imala manji broj boj skokova nego kad je tu Bobi bio, a daleko od tog da su švabo i pogotovo štime dobri skakači i u odbrani od picka.
Kad je Bobi u igri teško da bi se mogla odbrania igrati kako se sad igra, morali bi se drugi principi odbrane igrati, uže pomaganje sa bliže strane od lopte, jer bobi svaki pik zonira, Raduljica će to iskakanjem pokušati usporiti, jebiga, gabaritan je, nekad će proći, nekad ne. Raduljica ima dosta i kurocbolje u odbrani, nije baš da ne može igrati odbranu kao što se to predstavlja. Štimac je takođe imao solidnu sezonu u Zvezdi, znam ja da on nije kalibar za reprezentaciju, ali daće 100% od sebe, nekom borbenošću nešto izmajstorisati. Od njega se zna koliko može i šta može.
I da opet ponovim, Bobi je imao samo jednu jedinu krštenu sezonu u evropi, ko nam garantuje da bi on bio na nivou ko u Zvezdi te godine?
Slažem se ja da bi on pomogao u nekim stvarima, ali nemojte pisati bajke oko njega, kao da bi on toliko uticao na igre reprezetnacije.
OPŠTA KATASTROFA JE ŠTO BJELICA NE IGRA, taj gubitak je maltene nenadnokadiv. Bekovi će morati igrati odlično u napadu, ako hoćemo medalju da izvučemo. Dakle svi će morati na 100% biti, maltene cijelo prvenstvo.
Birčević je atletski jak, malo je i ojačao, od njega očekujem da solidno odigra, pogotovo jer može pogađati šuteve, raširiti, a cijenim da će ga protivnici potcjeniti.
Okosnica će biti Bogdan, Teo, Jokić + Raduljica. Oni ako potegnu kako valja, do medalje idemo. Nedović u reprezetnaciji uvijek igra dobro, Marković takođe, Jović sjajnu sezonu ima iza sebe, Simonović takođe dobra sezona, stalno je tu, neki šut za 3 poena, prodor po čeonoj liniji, neka odbrana, Kalinić uvijek dobar, borbenost, neki koš, odbrana, skok.
Mačvan može pomoći kreacijom i nekim poenima.
Ugrubo rečeno, nama neće poeni biti tolki problem, koliko odbrana, ali jebiga, igraćemo za poen više, pa šta bude.
Da ponovim, očekujem medalju i od ovog tima, neću se razočarati ako je ne bude, samo da grupu prođemo. Čujemo se 6. avgusta kad krene fešta u Riu.
|