banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 20:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12929 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416 ... 647  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jul 2016, 09:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
shakal je napisao:
Ja koliko primjećujem, samo ti i možda još 2-3 pojedinca serete redovno ko je iz Zvezde a ko iz Partizana i prepucavate se klubaštvom kad reprezentacija igra. Taj nivo bolesti treba proučavati u kontrolisanim uslovima u zatvorenoj prostoriji.

Pa sjedi kod kuce i proucavaj,niko ti ne drma kavez

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Pa i ovi brane bobija zbog klupskih boja, sad će doći krenuti priča kako nam treba ovo-ono, od njega, da se bez njega ne može i slično.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 09:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
i da se razumijemo rezultati su mjerilo svega..

Nakon onog srebra Djordjevic ima kredibilitet da radi sta zeli jer on i odgovara za rezultate

Ne branim Bobija sto je igrao za Zvezdu vec zato sto je istina malo drugacija od one koje se predstavlja.
Mogu i ja da kazem da ga grobari napadaju iz istog razloga
Branio sam Krleta kad je iz slicnog razloga proglasen za ''izdajnika'' a vidi on nije igrao za Zvezdu

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Kad je Krle proglašen za izdajnika?

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Ja sam za Novicu Veličkovića rekao isto što i za Bobija kad je odbio poziv.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 09:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Kad je jedini put preskocio nastup u reprezentaciji jer je ganjao ugovor u NBA ...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Cemu sad ovolika polemika? Sale je presjekao, idemo dalje.
Niko nije lud da misli da je Bobi sam kriv, znamo njegov a znamo i Djordjevicev temperament. Sa druge strane opet ko zeli da shvati kako funkcionse NBA, shvatice. Razumijem da Sale sada kada je vidio da odlicno sve to funkcionise ne zeli da pravi nove akcije i gradi novu igru za Bobija.
To je njegova odluka kao i mnoge druge i on je zaduzen za to, neka radi kako misli da ce biti najbolje. Bobi ce nam nedostajati u skoku, nasem najvecem minusu ali pretpostavljam da Sale ima neke druge ideje kako to rijesiti, vidjecemo.
Na OI se ide na titulu, ne na medalju nego na titulu, nebitno sto je SAD tu. Ja bih bio zadovoljan bronzom, srebro bi bilo veliki uspjeh a zlato fantazija. Vidjecemo.

Da jos samo pohvalim Bobija i da zavrsim sa tim. Svaka mu cast sto ne izlazi sa nekim stvarima radi mira u reprezentaciji, a imao bi sta reci na ovu temu. Ali ocekivano je to, Bobi nikad nikom nije pravio probleme. Ima vremena za njega, bice jos prvenstava.

Jedan citat Djordjevica
Citiraj:
"Marjanović je odličan momak i čestitam mu na ugovoru koji je potpisao. On nesumnjivo, kao i ostali igrači, ima želju da igra na Olimpijskim igrama u Riju. Međutim, sve je to ostalo samo na rečima, jer je otkazao učešće 12 sati pre prvog treninga. Mnogo puta, ako ne i uvek, 12 izabranih nisu skup 12 najboljih, nego skup 12 koji najbolje igraju zajedno. Reprezentacija koju trenutno vodim jeste najbolja reprezentacija Srbije", rekao je Đorđević.

To je to, srecno momcima!

Mislim da ce sad biti neki turnir u Argentini za koji dan.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 12:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Djordjevic
Posle dugog razmišljanja, odlučio sam da se obratim javnosti putem ovog saopštenja.
Nadam se da vas neću zamarati ni stoti deo od onoga koliko se poslednjih dana sportska javnost zamara bespotrebnim polemikama, kojima nije mesto u štampi nego na klupicama u školskim dvorištima. Ali, da počnem…
Osnovni zadatak selektora seniorske košarkaške reprezentacije Srbije je da izabere najbolje igrače i najprimernije osobe, koje imaju kvalitet i potrebnu formu za predstojeće takmičenje (koje god to bilo), a koji ujedno žele da se stave na raspolaganje timu i da bezrezervno prihvate odluke o sastavu tima. U košarci, od početnog spiska od 24 igrača , spisak se prvo smanji na 16 košarkaša koji započinju pripreme i bore se za ulazak u tim od 12.
Mnogo puta, u stvari skoro uvek, 12 izabranih nisu skup NAJBOLJIH, nego skup 12 koji NAJBOLJE IGRAJU ZAJEDNO.
Kao selektor, već DVE godine želim da igrač Marjanović igra za reprezentaciju i pokušavam da ga uključim u rad sa Ekipom i svaki put ne mogu da ostvarim tu svoju nameru i veliku želju.
Posle osvojenog srebra na SP 2014, logično je bilo da igrače Krstića (oprostio se od reprezentacije) i Katića (igrao u istom klubu i dobio prednost u odnosu na Marjanovića), zamenimo Bobanom i napravimo jednu plansku, prirodnu smenu generacija na toj poziciji, potrebnu za kontinuitet rezultata.
Da se konačno razumemo - Marjanović je MOJ i samo MOJ izbor, jer do mog angažovanja kao selektora on nije bio stalni kandidat\reprezentativac već povremeni, igrajući vrlo promenljivo za svoje klubove dugi niz godina.
Do danas je bio član seniorske reprezentacije na samo jednom velikom takmičenju, 2011. na EP u Litvaniji kada je Srbija zauzela 8. mesto (ukupno 25 nastupa uključujući i pripremne mečeve), sa malom minutažom i ulogom u timu kod selektora Ivkovića, koji je za velika takmičenja od 2008. do 2013. na toj poziciji birao druge igrače.
Marjanović je odličan momak i igrač koji je poslednju sezonu u Crvenoj zvezdi odigrao jako dobro i čije su karakteristike, kako ljudske tako i igračke, nama potrebne, a između ostalog su i nedostajale na prošlom EP 2015, gde je itekako mogao da pokaže svoj kvalitet i pomogne Ekipi i svojim saigračima u ostvarenju još boljeg rezultata.
Nažalost, njega nije bilo.
Svi znamo da je započeo pripreme, trenirao punom snagom bez ikakve povrede 10 dana, a onda posle vrlo čudne odluke, otputovao u Ameriku gde su mu dijagnostikovali samo i jedino karakterističnu bolest svih sportista -''mogućnost da se povredi".
Za sve igrače, trenere, medicinske i košarkaške radnike, a verujem i navijače, bilo je to poražavajuće saznanje jer vređa ljudsku inteligenciju, etiku sporta i takmičenja, a nas je kao Ekipu direktno oslabilo. Naše razočaranje je bilo nemerljivo jer smo se osetili bez ikakve mogućnosti da se branimo i odbranimo od toga da nam drugi kroje kapu, mantil pa čak i borbeno odelo.
Ove godine, Marjanović je prihvatio moj poziv i u direktnom razgovoru 20-ak dana pre početka priprema i sedam dana pre objavljivanja spiska od 16, uverio me je da je spreman, voljan, motivisan i željan da počne pripreme i izbori se za mesto u timu. Istakao je da ima, kao uostalom i svi igrači, želju da igra i ide na Olimpijske igre. Međutim, sve je to ostalo samo na praznim rečima jer je, defakto, otkazao učešće SAMO DAN pre okupljanja tima i prvog treninga.
Obaveza igrača je da obavesti KSS i trenera o eventualnom otkazu PRE objavljivanja spiska od 16 imena (nešto slično se desilo 2014. sa igračem Veličkovićem koji je takođe otkazao POSLE objavljivanja spiska od 16).
Telefonom obrazlažući svoj otkaz, veče pre okupljanja, strahom od povrede i potrebom da potpiše ugovor (na kojem mu čestitam), a da se tek onda stavi na raspolaganaje Ekipi, Marjanović je izneo svoj stav da ne može da dođe ni na ovogodišnje pripreme jer ,kako je rekao, ima veliki strah od povrede.
Kada sportista i reprezentativac ima bilo kakav strah, nemoguće je da izađe na teren i bude neustrašivi takmičar koji želi da pobedi ulažući 100% napora, zajedno sa saigračima. Kada igrač ne želi, ili ne može zbog straha da igra za reprezentaciju, to shvatam - ali ne podržavam i ne volim. Međutim, moram to da prihvatim. Svaki razlog otkaza je potpuno legitiman. Potrebno je da dođe na pravi način i u pravo vreme, uz maksimalan respekt institucije koja se zove Reprezentacija.
Iskreno se nadam da ga je taj strah prošao i da će, kao što mi je i obećao prilikom tog telefonskog razgovora, konačno prihvatiti poziv 2017. godine i da će pokušati da se izbori za mesto u reprezentaciji za sledeće takmičenje.
Na kraju, da završim i obećavam da više neću reći ni reč o ovoj temi.
Potpuno pogrešnim putem, preko medija se “gura” igrač u Ekipu koja ga je zvala, želela, otvorila mu sva vrata i pružila mogućnost da bude deo Olimpijskog tima Srbije, u Ekipu koju vodi trener koji veruje u igrača. U tu Ekipu se ulazi samo preko terena, igrom i ponašanjem. Ekipa ne laže, kao što ni teren ne laže. U Ekipu se ne ulazi medijskim saopštenjima, anketama, twitterom i isforsiranim intervjuima, a pogotovo ne preko menadžera. Ekipa je, kao što je poznato, uz srebro na Svetskom i četvrto mesto na Evropskom prvenstvu, izborila učešće na Olimpijskim igrama u Riu i nastavlja sa daljim radom. U Ekipi, kao što je svima poznato, imamo od početka priprema 6 - 7 igrača bez ugovora, koji daju sve od sebe, baš kao i oni sa ugovorom. Ekipu je napustio igrač Zagorac, svojom odlukom, posle finala sa Portorikom. U Ekipi postoje pravila koja niko ne sme niti može da dovede u pitanje. U Ekipi vlada jedinstvo u svakom stavu i odluci. U Ekipi se mesto zaslužuje. Ekipa ne poklanja ništa i ne traži poklone. Mi smo TA Ekipa!

Selektor muške seniorske reprezentacije Srbije,
Aleksandar Đorđević

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto mu je ovo trebalo :( Nebitno....

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
skeva je napisao:

Citiraj:
"Stoka celava nek ti igra centra macvan konjina glodarska jer tada ce da budes sretan klovnu od trenera"

Možda zbog ovakvih komentara...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Таман тако, сере по њему данима ко стигне и сада када је изашао са саопштењем - "шта сада хоће?"

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 13:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

enc0re je napisao:
skeva je napisao:

Citiraj:
"Stoka celava nek ti igra centra macvan konjina glodarska jer tada ce da budes sretan klovnu od trenera"

Možda zbog ovakvih komentara...

Zasto citas komentare retardirane djece?

Klajv_Biksbi je napisao:
Таман тако, сере по њему данима ко стигне и сада када је изашао са саопштењем - "шта сада хоће?"

Problem je sto je SLAGAO u ovom saopstenju, i sto 80% Srbije zna da je slagao, zato mu to nije trebalo. Niko nikad nije imao 100% podrsku, tako je ni on nece imati, ovako se samo dodatno ukopava. Ali nebitno

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Тотално безвезе што је ово објавио. Жао ми је јер видим да у ствари уопште није 100% сигуран у своју одлуку и још горе, није у својој глави завршио причу и окренуо се даљем раду, тј. није се дистанцирао од новинара и будала и њихових коментара. Мени је ово као неко правдање, а тотално беспотребно. Сви нормални су ово знали и мислили прије него што је то написао. Његова је задња, направио је тим, ауторитет је његов, он управља. Имам осјећај да се и Боби и Сале морају правдати будалама свима осталима, као по наређењу...

Идемо у Рио по медаљу, ми се питамо, ми то можемо, САЛЕ то може!

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 13:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Aleksandar Đorđević je napisao:
U Ekipu se ne ulazi medijskim saopštenjima, anketama, twitterom i isforsiranim intervjuima, a pogotovo ne preko menadžera.

Jao, Sale :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Celava picka......neprimjereno gospodo....
Ta picka je trpala rusima i amerima i litvancima ......nema kome nije.....poslije Ivkovica je digla repku i uzela medalju...znaci da je pokazao i dokazao da zna i umije da vodi repku....prema tome SAMO je na Djordjevicu da izabere igrace i napravi taktiku i igru za Rio......Bobi poslije otkaza pred turnir je trebao da cuti i ne pali vatru kao i pojedini novinari.....
Podrska Selektoru i izabranom KOLEKTIVU ......Sretno im na oi

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Свака част Салету. Све речено. Маскота ће уживати у кешу.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 14:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne kontam ljude ovdje niko ne pljuje po Djordjevicu kao igracu , vec je stvar principa ...

Evo pet igraca je doslo kasno iz provoda samo jedan je kaznjen, zasto...

POnavljam Sale je selektor njegovo je pravo da bira i on odgovara i srecno mu sa tim nadam se da ce nas obradovati...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 14:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
skeva je napisao:

Problem je sto je SLAGAO u ovom saopstenju, i sto 80% Srbije zna da je slagao,

A oni to znaju jer su dobili insajderski info direktno od Marjanovića?

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Brigate BL je napisao:
Ne kontam ljude ovdje niko ne pljuje po Djordjevicu kao igracu , vec je stvar principa ...

Итекако се пљује, или се покушава изједначити.
Не видим заиста потребу за таквим чиме. Је ли Боби позван - јесте. Је ли имао прилику играти за репрезантацију - јесте. Је ли обећао да ће се прикључити екипи на припремама - јесте. Је ли дан прије одустао - јесте. Његова нога није битнија од Теове, његова рука од Јокићеве, глава од Јовићеве. Сам је бирао пут. Олимпијаду нек гледа преко тв-а. Ово што ради Блиц и још пар појединих Ражнатовићевих марионета је бљак.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2016, 14:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pa gledace je..On je na gubitku ali i SRbija. To je problem

A ne bih o tim tvrdnjama jer smo vec milion puta pisali...slazemo se da se ne slazemo oko toga

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12929 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416 ... 647  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]