Realno ono od preksinoć je bruka i sramota, kako jednih, tako i drugih, ali uprijeti prstom u sudije, nakon što izvedeš ekipu sa terena na desetominutni odmor, pa za to dobiješ samo tehničku, u utakmici u kojoj je bilo previda, ali ne nekih kapitalnih ili skandaloznih, stvarno nema smisla. Nelson je idiotski reagovao na ono sačekivanje u bloku, pa se bespotrebno kačio sa Milutinovim i kazne za njih dvojicu kao vinovnike incidenta, apsolutno su zaslužene, kao i za Pavlovića i Tejića. Saša je za preiskusnog igrača, sa par respektabilnih NBA sezona iza sebe, reagovao kao debilni klinac na basketu iza škole, koji hoće da demonstritra silu... Tejić, sa duge strane, jeste klinac koji još mora da uči, kako se ponaša na terenu. Koliko sam ja vidio, dobar dio ostalih igrača je pokušao da smiri situaciju, ali krkljanac je uglavnom takav da se teško razdvaja ko koga napada, a ko koga brani...
Vujošević je posebna sorta ljudi, koja vječito traži tenziju, jer tako podiže motivaciju i agresivnost svoje ekipe, a iz te tradicionalne agresivnosti, prolazi i prilagodba sudijskog kriterijuma toj makljaži na terenu. Sad sa druge strane ima sličnog protivnika i odmah stvari nisu kako treba, pa se prizivaju više sile, politički vrh, moćnici, a unaprijed se priprema alibi scenario, sa pričama o nacionalnom blagu (u kojem igraju tri Francuza, Letonac i doskora Amerikanac), nemanju budžeta i borbi po principu "sami protiv svih". Čovjek je opasno zabrazdio u svom širenju paranoje, do te mjere da hvatanje svog igrača za vrat, na sred terena, definiše kao normalnu vaspitnu mjeru, pri čemu onda ne treba da čudi da je njemu psovanje mrtvih majki i svega drugog, normalan vid konverzacije. Na stranu njegovo trenersko znanje koje sam uvijek poštovao, ali kao čovjek je teška nula...
Moji... Čović se bespotrebno valja po blatu, onim medijskim nadjebavanjem, pa tako i dobijamo ovo što dobijamo. Finalna serija puna tenzija, morala je da eskalira, pogotovo kad su i jedni i drugi, ostali bez prvog zacrtanog cilja za ovu sezonu, plasmana u EL. Jednostavno je ovo finale u stvari samo moralna satisfakcija, pogotovo za Partizan, nakon 12 uzastopnih sezona igranja EL, da ostanu bez iste, zbog čega se sredstva baš i ne biraju.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|