banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 12:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2009
PostPoslato: 03 Okt 2009, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
V@nja je napisao:
Contador, ne ulazim u to .. nego .. Button je godinama u F1 .. rijec nije rekao .. sad pobjedio koju trku pa govori kao da je neki veliki sampion :roll:

ok, ali sjeti se šumahera nakon prve osvojene titule (zahvaljujući pogibiji Sene), nisi mogao ostati živ od njega...malo su ga na zemlju spustili Hill, Vilnev, Hakinen...ali je opet nastavio po starom kad je počeo niz od 5 titula za redom...hoću da kažem: niko nije imun na pobijede, slavu, moć, status...ima još milion takvih primjera ali Šumaher se ubjedljivo isticao ispred svih.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
ima još milion takvih primjera ali Šumaher se ubjedljivo isticao ispred svih.

Zato sto je i po svemu ostalom bio ispred svih. Statisticki, on jeste najbolji F1 vozac svih vremena. A voljeti ga mozemo, a i ne moramo.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Sebastian Vettel osvojio je pole poziciju na kvalifikacija za V.N. Japana, koja je u čak tri navrata prekidane zbog velikih nesreća.

Jarno Trulli bio je jedini vozač koji je uspio pratiti letećeg Vettela, no Talijanu je naposljetku najbolja startna pozicija promakla za sitnih 60 tisućinki sekunde. Lewis Hamilton, koji se kvalificirao na treće mjesto, zaostajao je više od dvije desetinke, kao i Adrian Sutil koji se plasirao iza njega.

Iz trećeg startnog reda, sutra će krenuti Rubens Barrichello i Nick Heidfeld, nakon kojih slijede Jenson Button, Kimi Raikkonen i Heikki Kovalainen, koji je izlijetanjem u drugom Degner zavoju u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi izazvao kraći prekid.

Druga kvalifikacijska runda bila je prekidana u dva navrata. Prvi put nakon što je Jaime Alguersuari izletio u drugom Degner zavoju i udario u gumeni zid. Španjolac je kontrolu nad bolidom izgubio nakon što je zbog prevelike brzine izletio na travu.
Drugi prekid izazvao je Timo Glock velikim izlijetanjem u posljednjem zavoju. Nijemac je na samom dolasku na startno-ciljnu ravninu očito imao problema s podupravljanjem, te velikom silinom udario u gumeni zid. Toyotinog vozača je liječnička ekipa desetak minuta izvlačila iz bolida, što bi vjerojatno moglo značiti da je Glock zadobio, nadajmo se lakše, tjelesne ozlijede. U ovom trenutku, neslužbeno se spominje moguća ozlijeda noge, kao i bolovi u leđima.

Na samom kraju druge kvalifikacijske runde, na dugoj ravnini prema zavoju 130R, neugodno izlijetanje imao je Sebastien Buemi, koji je vrlo na izlasku iz 14. zavoja izletio na travu i dio puta strugao zaštitnu ogradu, te pritom relativno malo oštetio bolid, ali na vrlo opasnom dijelu staze ostavio prednji spoiler. Usprkos nesreći, Švicarac je uspio probiti u treću rundu, no nije postavio službeno vrijeme.

Posljednja mjesta pripala su Giancarlu Fisichelli, Kazukiju Nakajimi, Romainu Grosjeanu, Vitantoniju Liuzziju i Marku Webberu, koji nije nastupio na kvalifikacijama zbog oštećenja bolida na jutrošnjim slobodnim treninzima.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 16:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
contador je napisao:
V@nja je napisao:
Contador, ne ulazim u to .. nego .. Button je godinama u F1 .. rijec nije rekao .. sad pobjedio koju trku pa govori kao da je neki veliki sampion :roll:

ok, ali sjeti se šumahera nakon prve osvojene titule (zahvaljujući pogibiji Sene), nisi mogao ostati živ od njega...malo su ga na zemlju spustili Hill, Vilnev, Hakinen...ali je opet nastavio po starom kad je počeo niz od 5 titula za redom...hoću da kažem: niko nije imun na pobijede, slavu, moć, status...ima još milion takvih primjera ali Šumaher se ubjedljivo isticao ispred svih.

Samo mi objasni sto zahvaljujuci pogibiji Senne, Nemoj da pricas gluposti kada nemas pojma, te godine kada je Senna poginu Schumacher je pobedio skoro pola trka, a od kojih je odneo pobedena prve dve trke, dok Senna nije ni zavrsio iste. Senna je poginuo na trecoj trci sampionata, a glavni konkurenti za titulu su bili Hill i Schumacher, a na kraju je sa bodom vise Schumi uzeo titulu. Sezonu pre toga Senna je zavrsio iza Prosta, dok je Hill bio 3. a Schumacher 4. Tada je vec dominirao Williams-Renault tako da Senna nije ni imao konkurentan bolid i to je bila era Williamsa i Benetona...
UZ to da se vratim na temu, Schumacher je osvojio svoju prvu titulu na pocetku karijere i sa pravom je mogao da se hvali da je dobar vozac, ovaj jadnik od Dugmeta ce to uspeti da ostvari na kraju karijere i to zahvaljujuci naporima ljudi iz FIA-e da smanje dominaciju Ferrari-ja i McLarena, pa su drastricnim menjanjem pravila izmesali karte. I on posle pra trka nasao da prosipa mudrosti ko je kakav vozac i ko je sta u karijeri uradio, eto on je uzor za mlade generacije, a ne Senna, Schumacher, Mensel, Hill... :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
FIA-ini suci kaznili su čak sedam vozača nakon današnjih kvalifikacija za V.N. Japana.

Nakon što je Sebastien Buemi krajem druge kvalifikacijske runde izletio i udario u zaštitnu ogradu, te ostavio oštećene dijelove bolida na stazi, čak četvero vozača je kažnjeno zbog ignoriranja žutih zastava, odnosno vožnje velikom brzinom na ravnini prema zavoju 130R, gdje su bili rasuti dijelovi STR-ovog bolida. Kaznu deplasiranja za 5 startnih mjesta dobili su Adrian Sutil, Rubens Barrichello, Jenson Button i Fernando Alonso.

Peti kažnjeni vozač je Buemi. Švicarac je istu kaznu zaradio zbog vraćanja u boks s jako oštećenim bolidom i ometanja ostalih vozača na stazi.

Osim spomenute petorke, pet mjesta nižom startnom pozicijom kažnjeni su Vitantonio Liuzzi i Heikki Kovalainen, zbog promjene mjenjača.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kimi dodje na peto mesto sa lepom kolicinom goriva, ni kriv ni duzan, sada Barichello moze osvojiti nekoliko bodova ako bude srece da se progura napred pa da predje dugmence

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam poprilicno siguran da ce dugmence uzeti titulu :confused3:

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma i ja sam, pas mu mater ^*%$^%$## :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: *&^*&(
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
contador je napisao:
V@nja je napisao:

Samo mi objasni sto zahvaljujuci pogibiji Senne, Nemoj da pricas gluposti kada nemas pojma, te godine kada je Senna poginu Schumacher je pobedio skoro pola trka, a od kojih je odneo pobedena prve dve trke, dok Senna nije ni zavrsio iste. Senna je poginuo na trecoj trci sampionata, a glavni konkurenti za titulu su bili Hill i Schumacher, a na kraju je sa bodom vise Schumi uzeo titulu. Sezonu pre toga Senna je zavrsio iza Prosta, dok je Hill bio 3. a Schumacher 4. Tada je vec dominirao Williams-Renault tako da Senna nije ni imao konkurentan bolid i to je bila era Williamsa i Benetona...
UZ to da se vratim na temu, Schumacher je osvojio svoju prvu titulu na pocetku karijere i sa pravom je mogao da se hvali da je dobar vozac, ovaj jadnik od Dugmeta ce to uspeti da ostvari na kraju karijere i to zahvaljujuci naporima ljudi iz FIA-e da smanje dominaciju Ferrari-ja i McLarena, pa su drastricnim menjanjem pravila izmesali karte. I on posle pra trka nasao da prosipa mudrosti ko je kakav vozac i ko je sta u karijeri uradio, eto on je uzor za mlade generacije, a ne Senna, Schumacher, Mensel, Hill... :roll: :roll: :roll:

ajd ti sad lijepo pročitaj još jednom šta si napisao pa se skontaj gdje si pogriješio...a što se tiče šumahera, ponoviću još jednom: čim bi se pojavio iole dostojan konkurent on je ostajao bez titule: hil, vilnev, hakinen, alonso...a onih 5 godina dominacije neću ni pominjati kada je baričelu bukvalno bilo zabranjeno da bude ispred njega...samo kad se sjetim austrije i onog naređenja da se pusti 50 metara pre cilja...ufffff...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

2006.
1 Fernando Alonso Spanish Renault 134
2 Michael Schumacher German Ferrari 121

2005.
Ferrari nije imao konkurentan bolid zbog promena pravila cime se tezilo da se prekine dominacija Ferrarija (opet)

2004-2000.
Necemo ni pominjati

1999.
Schumacher slomio nogu i nije vozio, titulu osvojio Hakinen

1998.
1 Mika Hakkinen Finnish McLaren-Mercedes 100
2 Michael Schumacher German Ferrari 86

1997.
Schumacher diskvalifikovan zbog udesa sa Vilnevom sa 78 bodova a Vilnev 81, 3 boda razlike

1996.
1 Damon Hill British Williams-Renault 97
2 Jacques Villeneuve Canadian Williams-Renault 78
3 Michael Schumacher German Ferrari 59
Dolazi u Ferrari koji je bio u losoj formi i tada krece uspon, novi bolid, novi tim...

1995.
1 Michael Schumacher German Benetton-Renault 102
2 Damon Hill British Williams-Renault 69
Benetonom, uverljivo

1994.
1 Michael Schumacher German Benetton-Ford 92
2 Damon Hill British Williams-Renault 91

Sampion sa Benetonom...

O kojim to iole ozbiljnijim konkurentima pricas, covek je osvajao titule protiv koga god je vozio, jedino je Alonso uspeo da osvoji dve titule zaredom, s tim sto je 2005. bila u rangu ove sada sezone ako ne i gora za Ferrari, a 2006. je do pred kraj bilo zanimljivo i posle par kvarova na motoru (u trkama koje je Schumi vodio, na kraju sezone), Alonso sasvim zasluzeno osvaja titule... Kako je smesna i izlizana ta prica da covek nije imako konkurenciju... dok neko takve stvari pomene kao argument ja nemam dalje sta da raspravljam, ali eto cisto da te podsetim na njegovo delo u F1, naveo sam ti par statistickih podataka... Vozio je i te 1994 godine protiv Senne i to poprilicno uspesno, tako da je to jedino za cim fanovi F1 mogu da zale, sto nismo videli puno medjusobnih duela ova dva fenomena

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 08:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve uzbudljivo sto se moglo videti istrosilo se u kvalifikacijama :sleepy2: :sleepy2: :sleepy2: :sleepy2:

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Sve uzbudljivo sto se moglo videti istrosilo se u kvalifikacijama :sleepy2: :sleepy2: :sleepy2: :sleepy2:

a nemoj zezati.

a onaj crash alguesarija??? :lol: :lol: :lol:

a ono zamalo preticanje sutila

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 08:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I naravno ponovljeni blam Ferrari-ja No2 pri izlasku iz boksa :lol: :lol: :lol:
Da nije bilo Webbera ne bi se imali cime zabavljati :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 08:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
I naravno ponovljeni blam Ferrari-ja No2 pri izlasku iz boksa :lol: :lol: :lol:
Da nije bilo Webbera ne bi se imali cime zabavljati :lol: :lol: :lol:

Možeš misliti mehaničara u Red Bullu:
''-A koji je sad qrac.'' kad god ugledaju Webbera kako ulazi u box
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 08:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moj plan da ustanem i gledam trku je zavrsio krajnje neslavno :lol: (sat je probudio sve ukucane, izuzev mene :lol: )

Hoce li biti kakav snimak ili repriza u toku dana?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 08:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na ATV sigurno, a za HRT ne znam, ali nisi nista propustio
Edit: Imas i na HRT-u u 14.00

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
O kojim to iole ozbiljnijim konkurentima pricas, covek je osvajao titule protiv koga god je vozio, jedino je Alonso uspeo da osvoji dve titule zaredom, s tim sto je 2005. bila u rangu ove sada sezone ako ne i gora za Ferrari, a 2006. je do pred kraj bilo zanimljivo i posle par kvarova na motoru (u trkama koje je Schumi vodio, na kraju sezone), Alonso sasvim zasluzeno osvaja titule... Kako je smesna i izlizana ta prica da covek nije imako konkurenciju... dok neko takve stvari pomene kao argument ja nemam dalje sta da raspravljam, ali eto cisto da te podsetim na njegovo delo u F1, naveo sam ti par statistickih podataka... Vozio je i te 1994 godine protiv Senne i to poprilicno uspesno, tako da je to jedino za cim fanovi F1 mogu da zale, sto nismo videli puno medjusobnih duela ova dva fenomena

znači, kad ostale ekipe imaju ''nekonkurentan'' bolid to je ok, ali kad ferarri ima isti takav onda je to hendikep. dalje, da 1994. nije poginuo Senna, Šumaher sigurno ne bi bio prvak jer bi mu ovaj otkinuo koji bod do kraja prvenstva. treće: jeste on njih sve pobijeđivao ali su i oni pobjeđivali njega takođe. poenta priče je u tome da je šumaher bio veoma prgav i prljav vozač naročito na početku svoje karijere...čak ni Montoya sa svojim glupostima nije uspeo da ga skine sa tog trona. ne sporim njegove titule, ali da je najbolji svih vremena nije. najtrofejniji jeste ali najbolji nije.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da Senna bi otkinuo Schumacheru bodove, a ostalima ne bi :roll: :roll: :roll:
Ne sporim ja da ga je konkurencija pobedjivala kao i on njih, ali se sve ogleda u velicini da je i pored tolikih godina uspeo da ostane u vrhu i da osvoji za sada nedostiznih 7 titula. Za konkurentnost bolida takodje nisam nista rekao osim te dve sezone tj. ova sada i 2005. Ostale sezone je imao jaku konkurenciju i uspevao je da ih dobije skoro u pola sezona koje je bio prisutan u F1, sto samo po sebi govori kolika je vozacka velicina, dok su se drugi smenjivali u borbi za titulu on je bio tu sve vreme svoje karijere. A to sto se je bio prljav i prgav vozac moze smetati samo nekome ko voli da gleda smaracku F1 kao sto je ova danas, kada vozaci ne ulaze u rizicne situacije vec kruze po stazi i cekaju taktiku sa pit stopom da bi osvojili neko mesto... Sve zavisi sta volis da gledas, borbu do poslednje krivine ili spavanje tokom trke i budjenje za vreme zaustavljanja u boksu da bi video da li ce vozac osvojiti neko mesto kroz njega... Ocigldno ti Schumacher nije bas drag, jer pretpostavljam da je za tebe Senna najveci, ali seti se da i taj Senna nije bio cvecka, imao je i on prljavih duela, pa cak i sa svojim timskim kolegom Prostom. Verovatno se nikada necemo sloziti ko je najbolji vozac, ali mislim da se obojica slazeo da je ta stara F1 bila daleko zanimljivija od ove sada... Ako ni tu ne delis moje misljenje, onda definitivno F1 nije sport kojem ti treba da posvecujes paznju, jer ovo sada je sve samo ne uzbudljivo trkanje

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ma da, Senna ne bi ni jedan bod otkinuo Hillu ali Schumacheru bi.. Odlicna logika :) A kad se samo sjetim njegove zadnje sezone, i predzadnja trka, taman prestigao Alonsa na stazi i prestize na tabeli po bodovima, i 2-3 kruga prija kraja mu rikne motor, prvi put poslije 5-6 godina ;>

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Ma da, Senna ne bi ni jedan bod otkinuo Hillu ali Schumacheru bi.. Odlicna logika :) A kad se samo sjetim njegove zadnje sezone, i predzadnja trka, taman prestigao Alonsa na stazi i prestize na tabeli po bodovima, i 2-3 kruga prija kraja mu rikne motor, prvi put poslije 5-6 godina ;>

onda se sjeti sezone 2003, mislim da su se tada on i kimmi borili za titulu, i kimmiju svaku drugu trku otkaze motor i opet je bio konkurent do pred sam kraj...a vi odmah kukate kako je šumaheru otkazao motor nakon 5-6 godina...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]