pratio sam intenzivno ova pretkola,trudio se da pohvatam sto vise ovih utakmica koje me zanimaju,i evo mog utiska...najvise inace pratim bh premijer ligu,jsl i hnl,pa je logicno da sam i sada pratio te klubove,jer jednostavno me ne zanimaju briz,maribor,udineze ili rapid....
iz ovoga sto sam vidio,po meni postoje tri grupe klubova...
1-dinamo i partizan
definitivno prave ekipe,imaju glavu i rep,i od njih ocekujem da igraju evropu do nove godine i isto tako da bez ikakvih problema ubjedljivo odbrane titule u svojim ligama...jedino sto ih razlikuje je to sto je dinamo imao neuporedivo laksi zrijeb,jer ni serif ni oni luksemburzani nemaju blage veze...
2-zvezda i hajduk...
klubovi od kojih su ostala samo imena,stadion i navijaci...hajduk je bar u prednosti sto se opredjelio na stvaranje jeftinog tima sa svojim golobradim mladicima od kojih niko nije cuo ni za jednog...zvezda i dalje ima tim preskup,a jalov do bola..jedan cernomorec igra koliko mu treba,ne zamara se
3-rijeka i vojvodina
klubovi u naletu,najprijatnija iznenadjenja...pametna poslovna politika,ulaganja i domacinski odnos prema novcu mi stvaraju utisak da je doslo vrijeme da u svojim zemljama preteknu zvezdu i hajduk i osvoje druga mjesta...ne znam koga je rijeka izvukla,ali od vose ocekujem da samelje ovaj serif jer je bolja deset puta od njih...
kao KRMACE ovih pretkola,istakao bih trenere zvezde i sarajeva,stojanovica i husrefa musemica....nemam rijeci da objasnim koliko mi je pickasto sto (nakon skandiranja sa dva sjevera) izvode minut nakon promasenih penala alena melunovica i milijasa

...to je tako sramotno,uvlakacki,nepedagoski,da ja to nikad u zivotu nigdje nisam vidio

..dok god ulica bude vodila zvezdu i sarajevo,gledace u ledja partizanu i zeljeznicaru!
ajd milijas je bar samo izvizdan,ali melunu su isto vece horde zapalile auto i decko je odmah sutradan napustio granice bih,musemicu,sram te bilo!!
kao JUNAKE bih istakao trenera i golmana vojvodine,nikolica i delaca!
godinama vojvodina fino igra evropu,ali ispada u sudijskoj nadoknadi,od austrije memfis prima gol u 93 minuti,pa od vaduza u produzetku,lani od rapida u novom sadu u 96.,a u revansu dva gola u 92 i 95!!
izgleda da su bas golman i trener bili karika koja je nedostajala,jer vojvodina ni tada nije imala nista slabije igrace nego sad..dovoljno mi da se sjetim onog supica,i muka mi!
i jos na kraju da kazem da mi se od svih igraca daleko najvise svidio ninkovic,ali ne milos vec nikola...impresioniran sam kako decko od 18,5 godina igra i ocekujem da obori sve rekorde kad su u pitanju transferi igraca sa ovih prostora!
eto,toliko o mom vidjenju ovih kvalifikacija...
ps bosanski klubovi su odron,pa se u ovoj analizi nisam ni zamarao sa njima...i tako ce biti sve dok liga bude brojala 16 klubova a amar osim pocinjao prvenstvo sa 15 bodova prednosti...