Harvester, sve to stoji sto si rekao o podmladjivanju reprezentacije, tu se stvarno pravi sistemska greska koja je napravljena recimo u kosarci, ali IPAK NAZVATI MOMKE KOJI SU OSVOJILI SREBRNU MEDALJU NA EP retardima je ruzno, bar ja tako mislim. I taj nacin razmisljanja - danas zvijezde sutra pljuj mi nije logican...Evo kako se to radi:
http://www.blic.co.yu/sport.php?id=49182"Tadić čestitao vaterpolistima srebrnu medalju
Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je vaterpolo reprezentaciji Srbije osvajanje srebrne medalje na prvenstvu Evrope u španskom gradu Malagi, preneo je RTS. Predsednik Tadić prisustvovao je sinoć finalnoj utakmici u Malagi"
Uostalom, delfini su nas toliko puta obradovali a i na ovom prvenstvu su iza sebe ostavili i aktuelne olimpjiske i svjetske prvake...
Sto se samog prvenstva generalno tice, ne mislim da je bilo dosadno, uostalom ponudilo nam je jedno potpuno novu vaterpolo silu - Crnu Goru, reprezentaciju koju je Porobic odlicno ukomponovao, nema sta, zatim pregrst neizvjesnih utakmica, kao recimo prvi susret Crnogoraca i Hrvata, pa i drugi iako su u drugom mecu Crnogorci vec pocetkom 3/4 rastimovali barakude, pa onda sjajnu utakmicu izmedju Srbije i Madjarske, krajnje neizvjestan mec izmedju Grcke i Hrvatske, mec pun obrta izmedju Italije i Srbije i zaista sjajno finale momaka koji se izmedju sebe odlicno poznaju...Sada umjesto 3 repke koje su se izdvajale na vrhu imamo 4, a boga mi ni Italijani vise nisu za baciti...Po mom misljenju ovo je bilo krajnje neizvjesno prvenstvo u kojem su stvarno presudile nijanse...sudjenje ne bih komentarisao...
U svakom slucaju, vidjeli smo sjajan vaterpolo, a ponovo cemo ga gledati za otprilike mjesec dana na Olimpijadi...A pripreme za OI srpski vaterplisti pocinju vec u subotu...
"Posle osvajanja drugog mesta na šampionatu Evrope koji je sinoć završen u Malagi, vaterpolisti Srbije se kasno večeras vratićaju u Beograd, a selektor Dejan Udovičić zakazao je početak priprema za Olimpijske igra za subotu. Vaterpolisti će trenirati na Banjici, a planirano je da se u završnoj fazi odrade četvorodnevne pripreme u Barseloni zajedno sa reprezentacijom Španije.
Utisci posle poraza u duelu protiv Crne Gore još se sležu, a selektor Udovičić je danas rekao:
"Ne ulazeći u sve ono što je pratilo finale, mogu da kažem da smo ispunili cilj. Osvojili smo medalju u jakoj konkurenciji. Sada se okrećemo Olimpijskim igrama gde je cilj takođe plasman među prve tri ekipe", rekao je Udovičić."
http://www.blic.co.yu/sport.php?id=49260