Holandija jeste imala sreće, ali ne treba zaboraviti ni da je na 2:0, Van Nistelroj promašio (odnosno Bufon odbranio) iz situacije jedan na jedan, što dotični Holanđanin obično daje u 90 odsto slučajeva. Kad malo bolje razmislim, ipak Holandija ima puno rezerve, a Van Basten dosta kalkuliše i mogao bih da se kladim da će mu se to obiti o glavu. Kad je imao Italijane na tacni, dopustio im je da se vrate u utakmicu i nametnu ritam, samo zato što je pokušao da odbranom sačuva prednost, tj. da je eventualno iz kontre uveća.
Citiraj:
Ne znam, previše je šuplja odbrana Italije na ovom prvenstvu da bi se moglo nešto puno mudrovati, ali ono od juče je ogroman promašaj, što se vidjelo još na početku utakmice.
Prije svega stara, ja bih rekao. Materaci 35, Groso 31, Zambrota 31 godinu. Kjelini bi bio pravo osvježenje, ali čini mi se da u sudaru sa pokretljvim i brzim napadačima i ofanzivnim vezistima, teško mogu da izađu na kraj. Problem je što su došli sa svojim klasičnim pristupom igri, ali bez realne podloge na kojoj bi mogli forsirati takvu igru. Bez Kanavara, to jednostavno nije prava italijanska odbrana, iako i njemu manjka brzina, jer ima već 35 godina, ali se on, kao rijetko ko fantastično postavlja i odlično čita protivničku igru. Malo drugačiji pristup, svakako bi im bolje stajao. Kasano jeste ekscentrik i pomao ćaknut, ali vidjelo se kod one šanse kad je izbacio Tonija dubinskom loptom, da Italiji fali ta kreativnost u napadu. O Del Pjeru da ne pričam...