Citiraj:
21.06.2007.
Izvor: PRESS
Naši fudbaleri posle pobede nad Belgijom napravili žurku u hotelu i uz narodnjake proslavili plasman u finale Evropskog prvenstva
SRBOVANJE!
Mladi srpski fudbaleri plasman u finale EP proslavili su mini-žurkom u hotelu, naravno uz srpske narodnjake! Svi kao jedan, baš kao i na terenu, "orlići" su veliki uspeh obeležili uz dobro poznate zvukove, a apsolutni hit večeri bila je pesma Nikole Rokvića "S kim se noćas varala..."
Proslava za plasman u finale...
Naravno, bilo je tu još mnogo poznatih pesama, ali uglavnom onih "starijih" u izvedbi Šabana Šaulića, Ljube Aličića, a bogami i Sinana Sakića i Muharema Serbezovskog. Momci su sebi dali malo oduška (i zašlužili su) uz pivo -dva, a zatim su oko jedan sat posle ponoći, na "komandu" kapitena Branislava Ivanovića, svi otišli na spavanje. Juče ujutro odmah su odradili jedan duži trening, a zatim prvo otišli do Hertogenboša da pozdrave naše tenisere Janka Tipsarevića, Jelenu Janković i Anu Ivanović, a potom u Groningen.
Osim igrača, stručnog štaba, čelnika FSS i beogradskih novinara, u hotel su stigli i neki od navijača, ali i neki od bivših reprezentativaca kao što su Slaviša Jokanović i Miki Stević.
- Momci su me oduševili. Oni su doneli nešto novo u srpski fudbal, jer smo do sada uglavnom bili poznati kao selekcija sa izuzetnim pojedincima, a njihov najveći adut je kolektiv. Bilo bi zaista predivno da osvoje titulu - izjavio je Slaviša Jokanović.
Samo hiljadu ulaznica za naše
Predsednik FSS Zvezdan Terzić potvrdio je da će naš savez dobiti samo hiljadu ulaznica za finalni meč protiv Holandije u Groningenu.
- Sve ulaznice odavno su rasprodate i našim ljudima biće jako teško da uđu na stadion. Mi kao savez dobićemo standardnih 250 ulaznica i još, kako nam je rečeno, 750 za prodaju našim navijačima. Dakle, neće nas biti više od 1.000, ali ubeđen sam da nam to neće biti problem da dođemo do titule.
Na pitanje da li je Milan Smiljanić i definitivno njegov naslednik kako u Partizanu, tako i u A timu, Jokan je rekao:
- Slušajte, kada sam bio igrač, nisam voleo da me sa bilo kim porede jer sam se trudio da izgradim svoj stil. Isto tako mislim da ni malog Lolu ne treba upoređivati sa prethodnicima. Sjajno je počeo, gradi ime u svetu fudbala i želim mu sve najbolje.
Inače, selektor Miroslav Đukić posle (ne)prospavane noći polako ali sigurno postaje svestan uspeha koji je ova generacija srpskih fudbalera napravila, ali tvrdi da se ekipa sigurno neće zadovoljiti igranjem u finalu.
- Pred nama je najteži mogući protivnik, aktuelni evropski šampion i domaćin. Ali mi se ne obaziremo previše na to, nama je važno samo da budemo skromni, da se koncentrišemo na našu igru i probamo da uradimo sve isto kao protiv Italije, Češke ili sada protiv Belgije. Ponavljam, samo iz skromnosti možemo do titule.