Навијач Црвене звезде, Иван Богданов био је неурачунљив приликом напада на полицију уочи кошаршкашке утакмице Црвена звезда -Партизан 2006. године, проценио је Институт за судску медицину, а саопштено је на данашњем суђењу у Првом основном суду.

На основу Кривичног законика, одбрана је затражила пуштање Богданова из притвора, али је тај захтев одбијен пошто је заменик тужиоца затражио допунски извештај, с обзиром на то да се не наводи временски период неурачунљивости.
Судија Ивана Рамић заказала је наставак главног претреса за 25. октобар и позвала на суђење чланове комисије која је донела процену о неурачунљивости.
Иван Богданов се налази у притвору од 24. маја, након депортације из Италије, где му је затворска казна од три године и три месеца затвора због изазивања нереда на утакмици Србија – Италија октобру прошле године у Ђенови замењена протеривањем и забраном уласка у земље ЕУ у наредних пет година.
Притвор му је одређен због опасности да би могао да понови кривично дело. Богданову се суди за кривично дело спречавање службеног лица у обављању дужности у стицају са насилничким понашањем.
На почетку суђења, крајем јуна, Богданов је негирао кривицу и изјавио да се уопште не сећа догађаја.
„Једино чега се сећам јесте тренутак када сам, заједно са неколико мојих другара, ушао у аутобус и кренуо на утакмицу. У том тренутку, осетио сам како ме неко са леђа удара по глави и следеће чега се сећам јесте тренутак када ме лекари скидају у Ургентном центру и затим буђење код куће, када ме мајка тера да једем. Тада сам приметио да на руци имам гипс“, испричао је тада Богданов.