banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 20:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2009
PostPoslato: 16 Sep 2009, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
F1-HR.com je napisao:
Renault F1 tim je danas potvrdio da su upravitelj momčadi, Flavio Briatore, i glavni direktor inženjeringa, Pat Symonds, napustili momčad.

Spomenuti dvojac se posljednjih dana nalazi pod FIA-inom istragom o mogućem namještavanju prošlogodišnje V.N. Singapura, na kojoj su, navodno, od svojeg vozača Nelsona Piqueta Juniora zatražili da namjerno izazove nesreću kako bi Fernando Alonso izlazak sigurnosnog automobila na stazu iskoristio za probijanje na vrh poretka, a potom i pobjedu.

"ING Renault F1 tim ne želi raspravljati o nedavnim FIA-inim optužbama u vezi prošlogodišnjeg singapurskog Grand Prixa," objavila je francuska momčad u pismenoj izjavi. "Renault također želi objaviti da su glavni direktor, Flavio Briatore, i izvršni direktor inženjeringa, Pat Symonds, napustili momčad.

Prije saslušanja FIA-inog motorsportskog vijeća u Parizu 21. rujna ove godine, momčad neće davati nikakve daljnje komentare."

Od proslogodisnjeg zezanja na racun namjestene trke VN Singapura .. ovo ispade ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zadnjih par sezona je mogao i PINK TV preuzeti sa prenosom, jer ima vise traceva nego sporta, logicno je bilo da se povuku, ako nista dok ne zavrse saslusanje

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
šta sam ja napisao u prošloj sezoni???

DELLBOY je napisao:
2Fast2Furious je napisao:
A jel ko razmisljao o "uroti renoa" :D Alonso odlazi u box, Pique udara u zid, Alonsu se sve poslozi :P Provokacija ... Pravda za Urosa :lol: :lol:

Vidiš!!!

I meni je to ličilo na ono:

Flavio:- Alonso, idi u Box na dolijevanje goriva i promjenu guma.

Alonso ode u box i odradi sve kako mu je naloženo.

Flavio: Piquet, sad se ti zabij u zid.
Piquet: Zašto?
Flavio: Da bi Alonso pobjedio.
Piquet: Ali zašto ja? Zašto ne Alonso? A da pitamo Adriana Sutila?
Flavio: Piquet, ne zajebavaj već udaraj u zid.

Piquet postupi prema naređenju.

Flavio: Alonso sad si prvi i tako završi utrku.
Nemoj šta da zajebeš jer nemamo više Piqueta.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=9&t=34708&start=860

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Show u Oviedu, intervju sa Alonsom:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6KNtQGH2_zg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Max našao nove dokaze protiv renoa: :lol: :lol: :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Postoji mogućnost da ipak BMW vozi sledeće sezone!!!

Citiraj:
Reno je priznao da je namestio prošlogodišnju trku za Veliku nagradu Singapura, a pored direktora tima Flavija Brijatrorea, ostavku je podneo i tehnički direktor Pet Simonds.

Saslušanje čelnika Renoa zakazano je za 21. septembar i prema prvim reakcijama malo je verovatno da bi sve moglo da završi na ostavkama čelnih ljudi francuskog tima.

Flavio Brijatore je izjavio da je ostavku na mesto direktora Renoa podneo da bi spasio ekipu od izbacivanja iz šampionata Formule 1.

"Pokušao sam da spasim ekipu od najgoreg. To je bila moja dužnost i zbog toga sam podneo ostavku", rekao je Brijatore.

Trostruki prvak sveta Austrijanac Niki Lauda smatra da bi ovo morala da bude prekretnica u da je poslednji čas da Međunarodna automobilistička federacija konačo zauzme čvrst stav.

"Špijunski skandal od pre dve godine je bio veoma ozbiljna stvar, ali je istina da mehaničari iz svih ekipa uvek međusobno razgovaraju o tehničkim rešenjima. Ovo što se sada desilo je presedan i reč je o najvećoj šteti koju je pretrpela F1 otkako postoji. Ukoliko želi da sačuva kredibilitet tog sporta, FIA konačno mora zauzeti čvrst stav i drakonski kazniti Reno", rekao je Lauda.

Sa njim se složio još jedan trostruki šampion Britanac Džeki Stjuart.

"Nešto je temeljno pogrešno i trulo u srcu Formule 1. Nikada ovaj sport nije u ovoj meri bio autodestruktivan. Milioni poklonika F1 su zgađeni svime što se dešava u našem sportu koji srlja iz krize u krizu, pri čemu svako optužuje svakoga", kaže Stjuart.

Prvi čovek Formule 1 Berni Ekleston, koji je sa Brijatoreom suvlasnik engleskog fudbalskog kluba Kvins Park Rendžes, nije mogao da nađe reči opravdanja za svog partnera.

"Velika je šteta što je Flavio karijeru u Formuli 1 završio na ovako ružan način. Nemoguće je naći opravdanje za to. To što je uradio bilo je potpuno nepotrebno i velika je šteta što se sve to desilo", rekao je Ekleston.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:

Molim?! Kako?! Kao BMW ili kao neka druga ekipa?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:

Molim?! Kako?! Kao BMW ili kao neka druga ekipa?

Ma mislim ovi švicarci što su kupili BMW SAUBER

Ako izbace Renault sledeće sezone zbog ove afere

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pavlovic zavrsio kao 6. na prvoj trci u Imoli. Trenutno je 9. sa 23 boda, Eng koji je na 8. mestu ima 35 bodova, a 10. Piscopo 19

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Raikkonen and McLaren

Kimi Raikkonen has signed an "outline agreement" to kick off a second tenure with the McLaren team beginning next season, the Mirror newspaper reported on Sunday.

The British newspaper said the 29-year-old Finn, who raced with the Woking based outfit between 2002 and 2006, must first reach an agreement with Ferrari, with whom he is under contract for one more season.

The Mirror cited "paddock sources" in claiming that Raikkonen is prepared to vacate his contracted Ferrari seat in 2010, but only if the famous Italian outfit pays his salary. The

newspaper estimated Raikkonen's 2010 Ferrari contract at nearly US $49m.

The report also said the news ties in with Nico Rosberg's link with Brawn and the Brackley team's burgeoning relationship with Mercedes-Benz.

The German manufacturer Mercedes was said to be pushing for Rosberg to replace Heikki Kovalainen at McLaren, but may now have resolved to push the German driver to Brawn and increase its involvement with the Ross Brawn-led outfit.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uz to Pavlovic posle 6. mesta na prvoj trci u Imoli, danas osvojio 3. mesto na istoj stazi 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nisam pratio, kako je Renou dokazano da su namjestili onu trku zbog koje je Flaviju Briatoreu zabranjen rad u Formuli 1?

Reno kažnjen uslovnom suspenzijom
Ekipa Renoa kažnjena je uslovnom diskvalifikacijom iz šampionata Formule 1 zbog nameštanja trke, odlučeno je posle saslušanja u Parizu.

Vladajuće telo Formule 1 Svetska automobilska federacija (FIA) objasnila je da će kazna biti uslovna do kraja sezone 2011. godine i da će biti aktivirana ako francuska ekipa napravi sličan prekršaj do tada. Bivšem šefu Renoa Flaviju Briatoreu je, takođe, zabranjen rad u Formuli 1, i više neće moći da bude ni menadžer vozača, dok je Pet Simonds suspendovan na pet godina.

Reno je kažnjen zbog skandala na trci za veliku nagradu Singapura prošle godine koji je izašao na videlo tek u avgustu kada je francuska ekipa otpustila Nelsona Pikea juniora. Mladi Brazilac je potom vladajućem telu Formule 1 dao informacije po kojima su mu sada već bivši čelnici ekipe Briatore i Pet Simonds naložili da udari u zid u 17. krivini staze u Singapuru i tako pomogne Fernandu Alonsu, koji je potom došao do trijumfa, da bi obezbedio mesto u timu.

Francuska ekipa je provbitno demantovala navode Pikea, ali je potom prošle nedelje da ne osporava optužbe FIA, kao i da su Briatore i Simonds napustili ekipu. Posle odlaska Britanorea sa mesta prvog čoveka Renoa kao glavni kandidat da ga zameni pominje se legenda Formule 1, četvorostruki šampion, Alan Prost.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 14:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa dokazali su zato sto su ovi navodno priznali, a i telemetrija je pokazala da mali smrad nije pravilno usao u krivinu, tako da je pokazalo da je "namerno" udario u zid...
Prejaka mi je ova kazna, cuj uslovna na godinu dana, kao pasce im na pamet da to ponove :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eddie Irvine o ovoj Renault aferi ..

Citiraj:
Eddie Irvine tvrdi da je varanje u Formuli 1 bilo sasvim normanlna stvar u vreme kada je on vozio. Irvine je u karijeri vozio za Jordan, Ferrari i Jaguar.

"U Formuli 1 se oduvek vodi rat, a u ratu je sve dozvoljeno," izjavio je Eddie Irvine.

"Dok sam ja vozio za nekoliko timova, svi su bili spremni da urade sve za pobedu. Tada je to bilo normalno."

"Ovo je verovatno ipak malo gore, ali nekada su timovi radili sve što je trebalo samo da dođu do pobede. Varali su, kršili pravila ili sabotirali ostale timove. Ovog puta je FIA rešila da kazni one koji varaju."

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Broj iskoristenih motora u dosadasnjem delu sezone... 8 ih je ukupno pa evo ko je u kakvom stanju:
McLaren-Mercedes
Lewis Hamilton - 7
Heikki Kovalainen - 7

Ferrari
Giancarlo Fisichella - 6
Kimi Raikkonen - 6

BMW Sauber
Robert Kubica - 7
Nick Heidfeld - 7

Renault
Fernando Alonso - 6
Romain Grosjean - 6

Toyota
Jarno Trulli - 7
Timo Glock - 7

STR-Ferrari
Jaime Alguersuari - 6
Sebastien Buemi - 6

RBR-Renault
Mark Webber - 7
Sebastian Vettel - 8

Williams-Toyota
Nico Rosberg - 7
Kazuki Nakajima - 7

Force India-Mercedes
Adrian Sutil - 7
Vitantonio Liuzzi - 7

Brawn-Mercedes
Jenson Button - 7
Rubens Barrichello - 7

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što će reći da Vettel mora da vozi do kraja na ovom motoru.
I bye bye F1 naslov.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vec mu je baj baj :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mada je bila neka prica da ce biti 20 trka ni ovo nije lose...
Citiraj:
F1: Sledeće sezone 19 trka

Svetska automobiliska asocijacija (FIA) potvrdila je u ponedeljak kalendar Formule 1 za 2010. godinu, koji će brojati 19 trka.

U kalendaru se ponovo nalazi i Velika nagrada Kanade u Montrealu, ali pod uslovom da pregovori između organizatora i F1 budu uspešno okončani.

Kanadska trka predviđena je za 13. jun, a ako do dogovora ne dođe, Velika nagrada Turske će biti prebačena sa 30. maja na 6. jun.

Premijeru u novoj sezoni imaće i Velika nagrada Južne Koreje koj je na rasporedu u oktobru, a sezona završava 14. novembra na stazi Interlagos u Brazilu.

KALENDAR F1 za 2010.

14. mart - Bahrein
28. mart - Australija
4. april - Malezija
18. april - Kina
9. maj - Španija
23. maj - Monako
30. maj - Turska
13. jun - Kanada
27. jun - Evropa (Valensija)
11. jul - Velika Britanija
25. jul - Nemačka
1. avgust - Mađarska
29. avgust - Belgija
12. septembar - Italija
26. septembar - Singapur
3. oktobar - Japan
17. oktobar - Južna Koreja
31. oktobar - Abu Dabi
14. novembar - Brazil

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sad ce ga izbaciti i iz fudbala :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
Football League reviewing Briatore QPR role
22 September 2009

Flavio Briatore's position as joint owner of the Queens Park Rangers (QPR) football club is being investigated by the Football League in the wake of his lifetime ban from Formula One. The Italian is currently one of three owners of the Loftus Road club, with F1 supremo Bernie Ecclestone being another.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bivši četvorostruki šampion u Formuli 1 Alan Prost glavni je kandidat za novog šefa francuskog Renoa.

Iz Renoa su priznali da je Prost jedan od glavnih kandidata za novog šefa.

"Trenutno mi je teško da pričam o toj temi, jer je situacija komplikovana. Moramo malo da sačekamo", izjavio je francuskim medijima nekadašnji vozač Meklarena, Renoa, Ferarija i Vilijamsa.

Prema njegovim rečima, Renou je neophodno da povrati kredibilitet u "najbržem cirkusu".

"Kompletnu karijeru sam gradio pošteno i verujem da je vraćanje intergriteta Renou, ali i takmičenju u Formuli 1 u ovom trenutku najpotrebnije", naglasio je popularni "profesor".

Prost je titule svetskog prvaka osvajao 1985, 1986, 1989 i 1993. godine, a u karijeri je zabeležio 51 pobedu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]