banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 19:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1050 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 53  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Apr 2009, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Од следеће сезоне сваки клуб има право да региструје највише 4 страна играча :)
За 5 година можемо направити екстра лигу од домаћег материјала.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 11:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Gocias je napisao:

Po meni je ovo glup potez, ovako cemo izgubiti na kvalitetu sigurno. Bolje da su nasim zabranili da idu prije 23. nego ovo sto su napravili. Od ovog ce najvise profitirati "manji" klubovi, dok ce Partizanu i Zvezdi ovo predstavljati odredjeni hendikep pogotovo kad izadjemo u Evropu.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Maj 2008, 17:38
Ja sam prvi za to da igraju domaći talentovani fudbaleri, ali ovo nije pametno, a i neosnovano je. Pogledajte ovo:http://www.transfermarkt.de/de/wettbewerb/SER1/superliga/uebersicht/startseite.html. Procenat stranih igrača iznosi 18.8%, a očigledno se u strance računaju i Crnogorci i ovi naši (državljanstvo). Ispadoše sad stranci najveći problem. Ionako ih je najviše u Zvezdi, pa u Partizanu. Ne mogu se ta dva kluba posmatrati kao ostatak lige, uz dužno poštovanje svima. Stvar je vjerovatno u sledećem - zbog činjenice da za domaćeg igrača moraš izdvojiti više para nego za stranca istog kvaliteta, pojedini treneri, menadžeri i ostali vrše pritisak da bi mogli prodavati svoju "djecu". Slažem se da treba dovoditi samo kvalitetne strance, ali manje - više i nije bilo toliko promašaja. U Zvezdi čak neki dokazano kvalitetni igrači - Molina, Salas, nisu dobili pravu priliku. Sve zbog guranja menadžerskih igrača (mogli smo čuti i biser da je Blažić u perspektivi mnogo bolji od Moline). E, to je problem. Pogledajte Zvezdinu odbranu ove godine, kad igraju "naša djeca", i onda kad je igrao Ibra Gaj (koji je, ruku na srce, jesenas drastično pao)! Sve će vam biti jasno... I Partizanovi stranci su uvijek nešto pokazivali - pamtim da je onaj Emeghara imao snage za 3 konja, a sad igra u vrlo jakoj rumunskoj ligi, pa i Odita i Boja nisu bili loši... Treba li uopšte spominjati Moreiru i Diaru? S druge strane, oni koji nisu pokazali kvalitet (Edgar, Nikolov...) se i nisu dugo zadržali. Pa kome to oni uzimaju mjesto onda? Da li Englezi imaju slabiju repku zbog mnogo stranaca? Nijemci? Ne, već u jakim utakmicama sa jakim strancima izrastaju i jaki domaći igrači.
Što se omladinske škole tiče, vjerovatno se samo Partizan u ovom trenutku može pohvaliti istom. Da li to možda znači da je ovo priprema terena za dominaciju Partizana narednih 5 godina, recimo? Ne možeš za 2-3 godine izbaciti novog Boška Jankovića...

Inače, još sledeće sezone nema ograničenja. Od 2010/11 je 4 stranca na terenu, kasnije 3, ako sam dobro shvatio.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 16:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
skypostman je napisao:
Gocias je napisao:

Po meni je ovo glup potez, ovako cemo izgubiti na kvalitetu sigurno. Bolje da su nasim zabranili da idu prije 23. nego ovo sto su napravili. Od ovog ce najvise profitirati "manji" klubovi, dok ce Partizanu i Zvezdi ovo predstavljati odredjeni hendikep pogotovo kad izadjemo u Evropu.

Ovo je od sezone 2010/11. i moći će se registrovati neograničen broj stranaca, samo na terenu (ili u timu, nisam siguran) neće smjeti biti više od 4 stranca. Ovo se neće (i ne može) primjenjivati u evropskim utakmicama.
S tim da su svi iz ex-yu stranci (osim ako imaju državljanstvo Srbije).

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 16:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Kako se vode igraci EX YU kao stranci ili ?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Мислим да се Црногорци и Босанци неће третирати као странци, због могућности добијања двојног држављанства.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 17:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
skypostman je napisao:
Bolje da su nasim zabranili da idu prije 23.

A kako bi to izveli?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 18:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:00
Svi su stranci....
Znaci Burazanovic, Ogi Vranjes ako neamju drzavljanstvo Srbije se takodje racunaju kao stranci

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 18:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
skypostman je napisao:

A kako bi to izveli?

U bivsoj nam drzavi cini mi se prije 28. nije se smjelo ici vani, ne znam kako je to uradjeno, ali ocigledno je funkcionisalo jer smo imali bolji fudbal.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 20:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Da, vratimo komunizam :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 20:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Da, vratimo komunizam :roll:

Sto si tice fudbala, ja sam za.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
skypostman je napisao:
Time trek je napisao:
skypostman je napisao:

A kako bi to izveli?

U bivsoj nam drzavi cini mi se prije 28. nije se smjelo ici vani, ne znam kako je to uradjeno, ali ocigledno je funkcionisalo jer smo imali bolji fudbal.

Sve prosla vremena i kljucna rec je bivsoj, da je sve dobro funkcionisalo ne bi se raspalo :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 22:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sta ga ti sad pametujes :lol: :lol:

Sve se da rijesiti potpisivanjem visegodisnjeg ugovora,potpisati ugovor na 3 godine sa nekim ko ima 17 je samoubistvo sa tim klincima potpisivati ugovore na 7/10 godina i problem je nadam se rijesen

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Moram i ja neku mudru reci, sta me odmah prozivas, ako nistat trudio sam se da ono boldujem, daj aplauz za trud :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 23:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

:evil4: =D> =D> =D>

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=356489

Citiraj:
Koroman: ''Želim da idem''

Али најјачи су ови наши смећари:
http://www.glassrpske.com/vijest/11/jet ... iliku.html
Citiraj:
Прво на списку онога што је "Звездин" фудбалер морао да искешира су силикони. Наиме, према писању појединих београдских таблоида, госпођа Короман прошле недјеље је посјетила једну приватну београдску клинику за естетску хирургију одакле је изашла са два броја већим грудима.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ima ovo i dobrih i loših strana, ali mislim da je više loših... Genralno, smanjen broj stranac automatski znači preusmjeravanje kapaciteta i veća ulaganja u rad sa sopstvenim klincima i omladinskim školama, kao i skauting po zemlji. Što će reći da se u perspektivi može očekivati još pokoji Vidić i Stanković, ali ima tu jedan problem. Nijedan klub u fudbalskom šampionatu Srbije nema unaprijed označen cilj afirmaciju mladih talenata, niti ijedan posjeduje recimo neku fudbalsku akademiju, koja bi bila usmjerena isključivo na to, slično FMP-u u košarci. Primarni cilj ovog tima svake sezone, jeste afirmacija što većeg broja talenata, a ne osvajanje titula, ali takvo nešto ne postoji u fudbalu. Partizan, za sada jedini ima kontinuitet rada sa mladima i izbacuje talentovane klince, ali ne stiže pošteno ni da se okoristi tim talentom, a klinci su već na izlaznim vratima (vidi pod Ljajić).
Od klubova, korist dakle može da ima Partizan i eventualno Vojvodina, koja je u skorije vrijeme uspjela da afirmiše štošta omladinaca, poput Aleksića i Tadića, ali to je to. Ostali klubovi, sa izuzetkom Zvezde, koja je poseban slučaj, uglavnom vegetiraju, razvučeni između borbe za opstanak u najvišem rangu takmičenja i pokušaja da najtalentovanije klince utrape Zvezdi i Partizanu za što veće pare.
Druga strana medalje...
Kvazi menadžeri i ostale sive eminencije fudbala, utaboreni na uticajnim pozicijama, još jednom će doći na svoje sa novim zakonom. Evidentno je postalo da postoji ogromno tržište stranaca, na kojem može da se lako pronađe dobrih igrača za relativno male pare, a tim igračima menadžeri nisu domaći mešetari, koji dolaskom tih istih igrača u klubove u Srbiji, gube poziciju za proguravanje svojih pulena, sumnjivog kvaliteta, od čije bi prodaje kasnije uzimali procenat. Ovako će ograničenjem broja stranaca, doći do toga da će se s vramenom pojaviti neki novi Nemanja Vidić, ali postoji realna šansa za dvije stvari...
Prva je stvar da će i taj novi klinja, afirmaciju steći u inostranstvu (vidi pod Sulejmani) i otići odavde prije nego što se pošteno afirmišu, kao najsvježiji primjer Ljajić i tek tamo dostići vrhunski nivo. Pored toga, nivo takmičenja koji je prisutan u Srbiji, ne može omogućiti mladom igraču maksimalno iskorišćenje kapaciteta i razvoj talenta. Tu na scenu stuapju kvalitetni stranci, koji kvalitetom mogu da podignu kvalitet timova i samim tim takmičenja.

Stavka dva... Velika je šansa da u takvoj situaciji, razvoj talenata, ode u smjeru raznoraznih mediokriteta, koje su menadžeri i tatice promovisali u vrhunske igrače, a koji su se po odlasku utapali u sopstvenom nekvalitetu. Jedini koji i u takvoj situaciji profitiraju jesu - menadžeri. Kladim se da i u sadašnjoj situaciji u Zvezdi, ima barem 4-5 igrača, koji imaju menadžerske ugovore, poput kompletne generacije koju je Piksi rasprodao iz Zvezde.

Dakle ograničavanje broja stranaca ne mora nužno da podgine kvalitet timova i takmičenja, a može da proizvede gadan sporedni efekat. Tačnije ne da ga proizvede, već da ga pojača, pošto su pomenuti problemi već prisutni u srpskom fudbalu...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 02:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2008, 20:09
Ima tu dobiti za Srpski fudbal: Moze se odraditi konkretniji skauting u CG, a pogotovo BiH i dati drzavljanstvo onim talentima za koje bi postojala prijetnja da zaigraju u ovu razgoropadjenu reprezentaciju BiH. U svakom slucaju, nace se pokoji igrac vise srpske nacionalnosti iz BiH a da se moze iskoristiti za Srbiju... to automatski znaci i gubitak za BH reprezentaciju, sto ne moze biti lose, kad vec RS nikad nece postati drzava...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=356579

Citiraj:
Sportski direktor Crvene zvezde Ilija Ivić najavio je odlazak iz najtrofejnijeg srpskog kluba.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 20:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Maj 2008, 17:38
У бившој држави је било више јаких клубова, стадиони су били пуни... Данас играчи стагнирају у овим лигама.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1050 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 53  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]