banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 16:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 54  Sledeća

Sampion F1 za sezonu 2008 ce biti...
Raikkonen 57%  57%  [ 38 ]
Hamilton 36%  36%  [ 24 ]
Alonso 7%  7%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 67
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2008
PostPoslato: 09 Sep 2008, 10:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
V@nja je napisao:
Citiraj:
Iskreno, od kako je Montoya otisao iz F1, nema vise one prave zanimljivosti.

Sta je konkretno bilo toliko zanimljivije u F1 sampionatima dok je on vozio ? Neizvjesnije sezone ? Izjednaceniji timovi ? Vise konkurenata za titulu ? Svaka njemu cast, al' gledajuci unazad ne vidim ja njega kao neku epohalnu figuru .. vozac sa malo vise muda i malo manje mozga od ostalih ..

Konkretno zanimljivije? To sto znas da vozi covjek koji "ima vise muda" i mozes da ocekujes da on prestigne i pukne nekog`, da njega neko zakaci pa da mu on vrati i td.

Sta danas imamo? Imamo F1 u kojoj, ako neko nekoga predje, kazne ga.

Ponavljam opet, Montoya jeste bio slabiji vozac i od Shumija i Raikonena i ostalih, ali je cinio F1 trke interesantnijim. A zar nama to nije najbitnije? Boli mene sto ce pobjediti neki tim :)

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A i ti se uhvatio ove situacije pa ne pustas :lol: :lol: :lol:
Nista se tu sada ne moze promeniti, a sto se tice trka, to svi znamo da je pre bilo daleko zanimljivije, ali tome su krive i staze koje su preradjene pa nema mesta za prestizanje. Uz to nadam se da ce sledeca godina biti zanimljivija, kada promene sasiju, stave slik gume i jos ako se uvede KERS onda bi moglo biti dosta prestizanja. Ali ni to nista ne garantuje, tako je bila prica da ce ukidanje elektronskih pomagala da poveca broj prestizanja pa opet nista, nema u F1 5 vozaca koji imaju muda da ulete u rizicnu situaciju i da prestignu

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 12:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nisam mislio samo na ovu situaciju, vec sve ukupno :)

Pravilima unistavaju interesantnost. I sve pod parolom "cinimo F1 bezbjednijom za vozace". Brate moj, vozis 350 km/h i hoces da budes siguran? Onda se idi bavi manekenstvom :)

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koja ironija, posle 100 godina imamo odlicnu trku i sudije je zaseru da vise i ne mislis na nju nego o dogadjajima nakon nje. :angry3: :angry3: :angry3:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo objasnjenje kazne iz zakonika FIA-e, cisto da znamo zasto +25 sekundi (naravno za one koji nisu znali) al da ne ulazimo ponovo u raspravu oko Hamiltona:

Citiraj:
16.3 The stewards may impose any one of three penalties on any driver involved in an Incident :
a) A drive-through penalty. The driver must enter the pit lane and re-join the race without stopping ;
b) A ten second time penalty. The driver must enter the pit lane, stop at his pit for at least ten seconds
and then re-join the race.
c) a drop of ten grid positions at the driver’s next Event.
However, should either of the penalties under a) and b) above be imposed during the last five laps, or
after the end of a race, Article 16.4b) below will not apply and 25 seconds will be added to the elapsed
race time of the driver concerned.

Cisto nacin odredjivanja kazni, nevezano za Hamiltona

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 17:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo oglasio se i sudija:

Citiraj:
There was no conspiracy against anybody, McLaren included," he told Reuters. "We acted professionally and within the FIA rules. Hamilton took a short cut inside of the corner while off the track.

Citiraj:
I know I am a very unpopular person in the United Kingdom now, but then I was doing my job and I know I acted professionally.

Izvor

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hertzog kopa po pravilima, obisao pola arhive, a McLaren se zali :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Tim F1 Meklaren podneo je žalbu na odluku sudija da njegovom vozaču Luisu Hamiltonu oduzme pobedu u trci za Veliku nagradu Belgije.

"Potvrdjujemo da smo podneli žalbu", rekao je izvršni direktor tima Martin Vitmarš u saopštenju. Lideru šampionata Hamiltonu kažnjen je dodavanjem 25 sekundi posle trke u Belgiji, zbog čega je pao na treće mesto, a njegovo vodjstvo u ukupnom plasmanu smanjeno je na dva boda ispred Felipea Mase iz Ferarija.

Sudije su kaznile Hamiltona jer je u krivini zakačio "šikanu" kada je preticao Kimija Raikonena, koji je u tom trenutku vodio. Hamilton
je potom na stazi dozvolio vozaču Ferarija da ga pretekne, a onda je preuzeo vodjstvo.

"Iz boksa smo pitali kontrolu trke da nam potvrdi da li je u redu to što je Luis dozvolio Kimiju da ga ponovo pretekne i oni su dva puta potvrdili da veruju da je pozicija vraćena na način koji je bio 'okej'", objasnio je Vitmarš.

"Da je kontrola izrazila bilo kakvu nelagodu u vezi sa potezom Luisa, naložili bismo mu da ponovo propusti Kimija", dodao je on.

Hamilton je tada rekao da nije imao izbora osim da izadje sa staze da bi izbegao sudar.

"Pošto sam dozvolio Kimiju da me potpuno prodje, prešao sam sa leve strane na desnu, prošavši iza Kimija tokom toga. Tada sam ga napao sa unutrašnje strane prve krivine i uspešno ga pretekao", rekao je Hamilton.

Izvor: www.b92.net/sport

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 21:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo upucujem neupucene, mislim o sistemu kaznjavanja, kad se koja kazna dodeljuje

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 21:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Uh, ne smjem nista pisati :angry4:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 22:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Samo upucujem neupucene, mislim o sistemu kaznjavanja, kad se koja kazna dodeljuje

Zna i McLaren sigurno pravila, nije problem sto mi ne znamo :)

Znaju, a opet se zale :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 22:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Got a Ferrari?

Not quite good enough at driving?

Are other boys faster than you in the wet?

Then you need:

Ferrari International Assistance (FIA)

This exclusive Ferrari only membership club has many benefits. Including:

● Anti overtaking assurance
o Been overtaken? Feel a bit silly? Don’t worry, we’ll rule out the other party even if it’s embarrassingly obvious that they’re faster than you

● Exclusive access to a secret “second lane” in the pits
o Just to make things a little bit easier we’ve arranged a private second lane just for you

● Guaranteed world championship?
O Had a crash? Need to win the world championship? Don’t worry, just limp across the track and take off your nearest championship title contender – we’ll do the rest.

● A bit strapped? Need extra cash?
o Simply get one of your team to tell someone else how you make your cars.

● Bits falling off your car? Looking a bit dangerous?
O At Ferrari International Assistance we operate a “blind eye” policy just for Ferrari drivers.

● Been a bit silly? Taken off another driver whilst following the safety car?
O It’s ok, as long as you didn’t hurt yourself. I mean, who are Force India anyway? And how dare they be in front of you?

● A bit bored? Want some extra action?
o With FIA plus you can take part in a number of additional membership activities

● Not sure when you might need us next?
o Relax. Check out our track record. We’re confident that we’ll be able to make something up on the spot that will get you out of any pickle that you might find yourself in.

Ferrari International Assistance - Making it up as we go along for over 100 years

:evil3: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gledanje McLarenovih navijaca kako se nerviraju zbog oduzimanja pobede- Neprocenjivo

Neke stvari se ne mogu kupiti novcem, za sve ostalo tu je Master Card :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 08:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Monca ovaj vikend, prognoze?

1. Raikkonen
2. Hamilton
3. Massa

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 09:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Malo tracanja..
Alonso u BMW-u?!

Ovo bi znacilo 3 jaka tima sljedece godine i 4-5 konkurenata za titulu...

I jos nesto...Kimmi NAVODNO izjavio da je Lewis nepravedno kaznjen i da je spreman svjedociti u korist McLarena

Citiraj:
Tekst koji se vrti po stranim i domaćim forumima prenosimo u cjelosti:

In a sensational turnaround, a flash from La Gazzetta dello Sport quotes defending World Champion Kimi Raikkonen as being prepared to testify on behalf of arch rival Lewis Hamilton at the FIA hearing that will result from Vodafone McLaren Mercedes' protest of the penalty imposed on Hamilton after the Belgian Grand Prix.

"I don't care what the stewards said, as far as I was concerned, Hamilton let me by as we passed the pits", said Raikkonen in Geneva today. "I got ahead, I tried to defend the position and the race was on again. My car was for sure very difficult on the prime tyres in the rain and Lewis got by me into the hairpin. That was that."

Raikkonen went on, "For sure, I don't like to lose but I don't like to win through stupid decisions. People say I have lost the love (for F1) but yesterday I showed that second was not what I wanted. There are five races to go and I plan to win them all. I'm not the sort to give up that easily."

Asked if he was prepared to testify to that effect if the McLaren protest goes to the FIA, Raikkonen simply said, "Yes, why not."

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

2Fast2Furious je napisao:

1. Raikkonen
2. Hamilton
3. Massa

1. Massa
2. Hamilton
3. Raikkonen

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Igrajte tiket sa tim vašim ferrari prognozama :lol: :lol: :lol:

Nažalost ima Hamilton da im se naj.be majke obojici i to na domaćoj stazi.

Nadam se i prvoj Heidfeld pobjedi.

A ovo za Alonsa u BMW-u, mislim da su to samo naklapanja.
Ne daj Bože.
Bourdais-a ili Vettel-a da.
Ali malog šonju ne

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Teorija zavjere???

Citiraj:
Navijači McLarena i Lewisa Hamiltona ovih dana sumnjaju u postojanje određenih konstelacija moći unutar FIA-e koje su tako jake da impregniraju sve strukrure i određuju djelovanje spomenute institucije.

Naširoko se piše o konspiracijskim teorijama i FIA-inoj uroti prema McLarenu uz istovremeno tetošenje Ferrarija.

Nakon kazne koju je Lewis Hamilton zaradio u Belgiji, dio strane novinarske kreme i veliki dio McLarenovih navijača okomio se na odluku sudaca s VN Europe o nekažnjavanju Felipea Masse, budući da je to, premda ne povezan ni po kakvoj osnovi, najbliži Ferrarijev prekršaj koji je podvrgnut istrazi.

Evo što o tome kaže FIA-in glavni sudac Alan Donnelly: "Taj smo incident pogledali iz svakog kuta. Ja sam u potpunosti zadovoljan odlukom sudaca. Ne smijemo zaboraviti da Massa nije stekao nikakvu sportsku prednost."

A tko je uopće Alan Donnelly? Trenutno je FIA-in glavni sudac i Mosleyev predstavnik u paddocku. On je nadređen Deschauxu, Thatti ju i Bacquelaineu koji su potpisali kaznu za Hamiltona. Osim što je vrlo utjecajan, veže ga i bliskost s FIA-inim predsjednikom, čije je oko i uho za politička zbivanja u paddocku, ali i s još jednom firmom, čije se ime sasvim sigurno neće svidjeti onima koji vjeruju u teoriju zavjere i Hamiltonovu nevinost.

Naime, upravo je Ferrari S.p.A. bio klijent Donnellyeve firme i koristio je njihove PR usluge. Suradnja je bila plodonosna za Donneleya i pritom je zaradio pozamašne količine novca...

interesantno :(

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Nažalost ima Hamilton da im se naj.be majke obojici i to na domaćoj stazi.

Vrlo moguce

Citiraj:
ili Vettel-a da

Tesko moguce, covek je potpisao za sledecu sezonu za RB, a nakon toga ja ga ocekujem u Ferrariju, sa BMW-om je on zavrsio

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
2Fast2Furious je napisao:

1. Raikkonen
2. Hamilton
3. Massa

nakon dugog vijecanja i pregledavanja svih incidenata u monzi, a ponajvishe zbog hamiltonove voznje u rikverc, koja je trajala 5 umjesto deset sekundi, fia specialni sud je presudio:
1.ferari
2.ferari
3.ko da vishe

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
http://www.f1-hr.com/vijesti.php?id=2612

Vikacemo mi DELLBOYe .. 'vamos nando' sledece sezone .. pazi sta ti kazem .. :oops: :-?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]