Evo da citiram jedan komentar sa drugog foruma koji vrijedi pročitati.
Citiraj:
Evo ja sam zvezdas iz Minska (ali u evropskim takmicenjima naravno navijam za crno-bele a i BATE nam je glavni rival pa cu dodatno navijati protiv njih), zivim u Belorusiji i dosta pratim ovdasnji fudbal pa znatizeljnim grobarima mogu da raportiram. Ovdasnje prvenstvo je u punom jeku, prakticno na polusezoni. Grobari, ne bojte se! Slabo im je prvenstvo (Vyssheyshaya Liga). BATE i Dinamo su kao Partizan i Zvezda. E sad nisam 100% siguran, ali mislim da ce se prvi mec igrati na stadionu Dinama (blizu je Barysaw, manje od sat vremena voznje). Malo je veci od JNA-34.000 kapacitet. BATE je pre bio jaci, sad stvarno nisu nista posebno. Ali nisu naivni, naravno. Stranci su im iskljucivo nasi igraci i Letonac Dubra (rezervni stoper). Tu su Mladenovic, Milunovic i Nikolic od nasih. Mladenovic je cak ponajbolji igrac. Najbolji je Denis Polyakov, stameni defanzivac koji uliva sigurnost celoj odbrani, a Milunovic mu odlicno pomaze. Stamena sredina, 5 dobrih igraca-Volodjko, Stashevich, Gordejchuk, Nikolic, Karnitskiy. U napadu se menjaju prosecni matori Rodionov i Signevich. Obicno igraju 4-5-1 (4-3-2-1) sa 3 povucena veznjaka. Sansa Partizana je u dobroj krilnoj igri posto ta 3 zadnja vezna "zakrce" sredinu. E da i dosta slab golman Chernik koji u ovoj ligi "hvata zjala". Odbrana mlada i brza, ostali matori i spori ali znaju da stanu na loptu i biju ko sveti Ilija a od kontri nema nista, samo da znate. Golove skoro da i ne primaju ali slabo i daju. Prvi mec najverovatnije 0:0. Srecno!