Šta da se radi.. Decenija i po dominacije na košarkaškim terenima i van njih. Decenija i po konstantnog igranja Evrolige, monopola na dovođenje najboljih igrača i najvećih talenata u Srbiji i onda za sezonu spadneš na prosjački štap i činjenicu da te sudije kolju i zakidaju kako stignu. Organizaciono te davi premijer države i aktuelna vlast, logistički više ne možeš da obezbjediš ni ravnopravno suđenje, a na ljubavnom planu spadneš na Vesnu Čović. Onda je takvo rukovodstvo izgleda krajnje nesposobno, kad je takav jedan gigant za godinu dana, spao na tako niske grane.
Ovo pišem bez ironije, jer mi stvarno nije jasno.
Ili ste vi stvarno ubijeđeni da je Vujošević mađioničar i čarobnjak, koji je za ovih 15 godina, suvom alhemijom od ničega pravio vrhunske igrače, od panjeva pravio ekipe konkurentne u EL, boreći se pritom i protiv sudijske organizacije, košarkaškog saveza, sila prirode, vjetrenjača, ciona, masona, države, Vatikana i bog te pita, ko sve nije bio ili će tek biti protiv Partizana.
Ili je jednostavnije mantrati "FMP, FMP, FMP, državni projekat, sami smo protiv svih, Vučiću pederu i tako dalje"... Ne bih nikoga da vrijeđam, trudim se stvarno da objektivno gledam na stvari, ali ta kolektivna histerija mi ne ide u glavu. U onoj drugoj utakmici, poslije tog čuvenog faula nad Cirbesom, i famozne krađe, kompletnom navijačkom tijelu, trebalo je cca. 3 sekunde da orktestrirano počne sa skandiranjem "Vučiću pederu". Meni je to za brigu majke mi, da neko ima takav mentalni sklop, da sebi utuvi u glavu, da je premijeru Srbije, suština i cilj bivstvovanja na tom mjestu, kompletno uništavanje i useravanje svih sekcija SD Partizan, a oni kao mučenici, bore se protiv sistema, protiv propadanja srpske košarke, protiv lažne dominacije hibridnog kluba, a ovamo pet stranaca u ekipi koja nema prebijene pare i bezmalo je pred gašenjem.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|