Citiraj:
Kad je to Ronaldo presao u jermensku ligu i u koji tim tacno?
Ne razumijem baš ovu konstataciju, odnosno pitanje...
Niko nije sporio da je Kristijano Ronaldo sjajan igrač, ali jednostavno njegove igre u važnim utakmicama, ne odgovaraju rejtingu koji ima. Nije tu stvar samo postignutog gola, već činjenice da u tim utakmicama, kao što su susreti za titulu, derbiji i finala, onaj koji se smatra za najboljeg, mora da bude onaj koji će da pravi razliku. To moraju da osjete i saigrači i treneri, a to se za Kristijana Ronalda, teško može reći...
Citiraj:
Prosle godine ga nije bilo ni u ljeljama - istina, ali majka mu stara igrali su protiva Barse. Da je kojim slucajem Mancester dobio da li bi to znacilo da je Messi kurton?
A da je babi ona stvar
Suština je da Mančester nije dobio, i da je to bilo finale, i da je Mesi dao pobjednički gol... Poenta nije u onome što je moglo da se desi, već u onome što se desilo..
Citiraj:
Poenta je da je Ronaldo najmanje kriv za losu sezonu Reala.
Ja to nisam ni tvrdio...
A koliko je sezona loša, zavisi sa kog aspekta se posmatra. Većina nas, kao uostalom i većina navijača, navikla je da fudbal gleda krzo osvajanje trofeja i prikazanu igru na terenu. Možda Perez na fudbal, gleda kao i na svaki drugi biznis, a tu je bitna samo jedna stvar. Profit, profit i profit. Ove sezone, koja još nije završena Kristijano Ronaldo se isplatio samo prodajom dresova. Iduće godine, sa postojećim ugovorom, može dakle samo da donosi grdne pare i to je to.
Ulaganje je dakle bilo opravdano, pogotovo dugoročnije gledano, što znači da je sa poslovnog aspekta, godina bila uspješna za Real... Uostalom Forbs ih je svrstao na četvrto mjesto najvrijednijih sportskih kolektiva. S te strane, osvajanje nekog od trofeja, Perezu ne predstavlja dakle cilj, već prije reklamno sredstvo, kako bi se prodaja dresova još pospješila. Nije isto prodavati dres Kristijana Ronalda kao šampiona Španije ili Evrope, i Kristijana Ronalda, samo kao igrača Real Madrida... Mada im i ovako ide prilično dobro.
Inače sam nekad bio simpatizer tog kluba, ali mi se posljednjih par sezona jednostavno gade.
Valjda zato što ja više posmatram fudbal kao fudbal i neke tradicionalne vrijednosti te igre, pa mi više leži Vengerova filozofija fudbala ili Barselonin stil igre i klupska politika. Stvar ukusa...