Evo za pocetak vi govorite da je Lampard dao vise golova, jeste, ali njih dvojica nisu ista pozicija, Pirlo je uvijek igrao dosta povucenije, bukavalno ispred odbrane, logicno da sa te pozicije ne moze dati puno golova (iako je i on dao solidan broj), osim iz prekida, sto je i radio i to vrhunski. Onda, Lampard je konstantan igrac, odigrace on uvijek dobro ali to je to, ne mozes od njega ocekivati neki jebeno spektakularan potez, a Pirlo to uvijek moze uraditi i uradio je milijardu puta, ok, mozda je i Lampard uradio to par puta (a i to je spucao neki gol sa 30 metara, sjela mu sto se kaze

), ali to je Pirlo radio za dobro jutro bukvalno. I onda najvaznija stvar, on je tip igraca koji cini ekipu puno boljom nego sto jeste, on kad je presao u Juventus, oni su sezonu prije bili 7-8, a odmah te sezone kad je on dosao oni su osvojili titulu, a on je izdominirao. On kad je igrao, cak su razni panjevi poput Matrija izgledali kao vruhnuski igraci, a to ne mozes reci za Lamparda.. Eto, ja se stvarno ne mogu sjetiti nekih vaznijih utakmica da je Lampard rijesio (aj, mozda bi onu protiv Njemacke i rijesio, da je sudija priznao onaj gol), a za Pirla mogu i to dosta njih. Jbg, kao sto rekoh Lampard je veoma dobar igrac, ali po meni jednostavno nije u klasi Pirla, ovaj je bolji i to je to.. Mislim da bi 99% trenera izabrala Pirla u svojoj ekipi (da im neko ponudi nekog od njih dvojice) u svom vrhuncu.
A da cujem onda, sto ti mislis da je Lampard bolji od Pirla.