hrvati su obicna kita od tima. to sto su oni sami sebe proglasili za jedne od favorita, to od njih ne cudi. realno, od top evropskih klubova, jedino imaju igraca u real madridu. ostali im igraju po fenerbahceu, cedeviti (!?), zagrebu (!?!) i ruskim ne-cska klubovima. ah da, tu je barac is kahe laboral, koja je ove sezone igrala ocajno, otkako je on zamijenio splitera. prema tome, to je reprezentacija bukvalno u rangu jedne makedonije ili crne gore.
inace je to rangiranje reprezentacija po sesirima bilo potpuno suludo. recimo, hrvatska u drugom sesiru, a litvanija u trecem (!). plus smo mi izvukli otprilike najjace reprezentacije iz svih sesira, plus sto su sve ekipe iz druge polovine zrijeba bitno oslabljene, pa kad se to sve spoji, imamo zrijeb gdje je od 8 trenutno najboljih reprezentacija evrope 7 u jednoj polovini zrijeba, a rusija u drugoj. takodje, recimo, srbija, litvanija, spanija, njemacka ili francuska nece u cetvrtfinale, a makedonija vjerovatno hoce (!).
dalje me nerviraju price iz nekih medija. kad francuzi ili spanci jedva pobjedjuju, to je zato sto oni "formu tempiraju za kasnije faze". kad letonci citavu utakmicu vode protiv francuza, to je zato sto "francuzi cuvaju snagu". kad isti ti letonci malo zaprijete nama (sjetimo se, ni jednom u citavoj utakmici nisu vodili), to je zato sto "mi igramo sa previse oscilacija, sto ce jace ekipe da kazne". a spanci jedva pobijede desetkovane poljake, kojima ne igraju gortat i lampe (sto bi otprilike bilo kao da spancima ne igraju gasol i navaro), to je onda "dokaz njihove snage". prema tome, ukratko receno, seru...
sutra protiv nijemaca, koji su odmarali novickog i najboljeg-centra-svih-vremena kamana skoro pola utakmice sa francuzima za utakmicu sa nama. kanda da misle da protiv nas imaju vise sansi nego protiv francuza. ala ce da se razocaraju! to sto su nas pobijedili na SP i u pripremama je zato sto onaj jagla uvijek odigra ko manijak protiv nas. iz nekog razloga nas on uvijek jebe. sad taj isti jagla grije klupu, dok im je u prvoj petorci "superzvijezda" kaman (covjek daje 10 poena u prosjeku u klipersima. wow. padam nicice na takvu velicanstvenu statistiku). njega ce krstic da pospremi bez problema. ocekujem rutinsku pobjedu nas od 6 razlike.
sutra krecem sa talicnim kukanjem.
_________________ Zec: NEEEEEEE, RISE! Ris: Ma ne remse!
|