Ajde, sad cu da ispadnem glupav, ja koji fudbal ne pratim vec duze od godinu dana, tacnije od debakla u Africi i posle dugo vremena da dam par laickih, subjektivnih tvrdnji:
1) Tole i najbliza ekipa oko njega, jasno je, nece otici, sem u slucaju da masa ne organizuje jedan novi, sportski '5 oktobar' i zbace ga i to samo pod uslovom da Brankica Stankovic bude predvodnik i na ulici..
2) trebalo bi da bude jasno da smo mi i sa Rasom Anticem bili sasvim osrednja ekipa cije su sve mane, hronicni nedostaci naprosto ispilivali i ogoljeni u najgorem mogucem trenutku. Problemi su i onda gurani pod tepih. Radomir prosto nije imao vjestinu da spremi i kohezuje ekipu, osim sto je umio svojom bagorjecivoscu i ocinsko-patronskim odnosom i podsticajem da podigne samosvijest odredjenih pojedinaca. Trebali bismo samo da mu budemo zahvalni na tome!
Sa druge strane, dovodjenje analfabeta poput Radje ne mogu da mu oprostim..
Par tih svijetlih momenata i odigranih utakmica u toku kvala, dakle, bile su samo plod fantasticnog bljeska istih: Krasa, Bane, lane.. Jasno mi je da ce me sad mnogi od vas strahovito opljuvati ali ja sam nepokolebljivo ubijedjen da je Antarino shvatanje fudbala postalo anahrono, covjek je prosto ostario i vise nema tu energiju da prenese na igrace, osim da im probudi duh. Njegova smjena poslije debakla na WC2010 bila je potpuno opravdana, druga stvar je sto je to izvedeno na krajnje ljigav i perfidan nacin i sto banditska klika sa Toletom-prvakom apsolutno nije imala spremljenu ideju i viziju (smijesno za upotrijebiti ove 2 posljednje rijeci u ovom kontekstu, zar ne!?) kako i sa kim dalje poslije Antica?!
A zasto bi imala?

3) Generacija '98 bila je najvise obecavajuca, ali i tu moze ladno i beskompromisno da se zakljuci kako je jedan covjek ustvari vazio za pola tima, bez obzira na ukupnu sumu svih ostalih vedeta, selektorska (Santraceva) uloga i u tom slucaju bila je samo 'salonska'-potreban, ali ne i stvarno neophodan inventar u FSS, selektor bez koga se moglo ladno igrati i dospjeti na pozornicu u Francuskoj '98. Pricamo o jednom Piksiju, produzenoj Santracevoj ruci ili u jedinoj ispravnoj tvrdnji:-jedinom
pravom selektoru!- i to onom koji je djelovao sa terena. Uz to, imao je i jednu vrlo pristojnu zamjenu u trenucima umora, u vidu Jugovica. Nakon njegovog povlacenja nastao je nas prepoznatljivi, rovovski, jednodimenz. 'Gun'-fudbal sa Mihinim balonima i ponekom granatom ispaljenom u vrijeme fudb. zatisja, odn. prekida..
4) Ono sto je nacion. timu potrebno u ovom trenutku to je svjeza krv, u krajnjem, a vjerovatno i jedinom mogucem slucaju i
uvozna: Auslender koji bi sa sobom u selekciju doveo i jednu dokazanu vedetu,
10-ku i oko nje gradio iznova sistem, fudbal koji smo zaboravili da igramo jos od prije 15 god., uz nj. pronasao i jednu mladu pristoju zamjenu od domace krvi. Dakle, dao bih mozda i sansu nekom mladom, jos neafirmisanom strancu, koji je mozda u mladosti igrao na centralnoj poziciji i iz te perspektive posmatra sve druge aspekte igre. Hronican nedostatak napadaca ne bi se pokazao odmah kao neizljeciva boljka, vjerujem cak i nedostatak jednog Vidica u defanzivi.
Mozda bih se prvo za pomoc obratio Rambu Petkovicu, iskoristio njegov njuh, veze i ugled koji uziva medju kariokama i najzad angazovao nekog validnog 'sambolerosa' koji ne moze da pronadje svoje mjesto u prvih 22 zuto-zelene selekcije.
Inace, ostane li na istoj praksi, mogu ladno konstatovati da u sledecih 5+ godina nema nikakve sanse da bolesnika skinu sa aparata. Njagore od svega sto ce to ubiti potencijalnu zelju mladih za fudbalom, sto dalje znaci samo manji izvor prihoda za sav olos po savezima (klupskim i nacionalnom) koji zivi od tih jasala. Valjda ne moze drugacije sem da crv ugine kad pojede samog sebe..