bas bih volio nesto prokomentarisat sa vama,jer nemam s kim drugim...
znaci,ova JSL mi je uvijek bila drugi izbor za gledanje!!....odmah iza PL BIH u kojoj je borac igrao....i to ubjedljivo drugi izbor,nikad me nisu pretjerano zanimale ni bundeslige,serie a,engleska premier liga,spanska primera....samo kad odigram tiket su me zanimale...
bas mi bio adrenalin ono,ne smije ni zvezda ni partizan remizirat,ako izgubis 2 boda,odmah si u zaostatku...tesko se stize...svaka utakmica bukvalno bila zanimljiva do daske....
od lani,i ovog sugavog polovljenja bodova...uz to liga 16

....bukvalno sam izgubio svaku inspiraciju da gledam...sad mi je mozda na sedmom mjestu

....kao sto su mi dusmani ubili ljetosnji evro gdje tri idu dalje iz grupe,ili evroligu u kosarci,po kojoj sam tempirao obaveze da stignem na utakmicu,a sad se 450 utakmica igra bezveze,tako su mi i JSL oteli

...dok jebeni hrvati imaju savrsen sistem,10 klubova,svaki bod zlata vrijedan,po 4 derbija hajduk-dinamo,hajduk-rijeka,dinamo-rijeka...sad i osijek...i bosanci se dozvali i smanjili na 12...samo u srbiji 16,i jos polovljenje
vidim da nije samo meni to ubilo draz,vec da se i posjeta na marakani smanjila za dve trecine (drugi posjetu nikad nisu ni imali)

...i sinoc,gledam onaj prenos iz cacka,istocna tribina prazna

...pa bar se na takvim utakmicama trazila karta vise!
al povod zasto pisem ovo....danas mi buraz donio sportski zurnal....u subotici,mladost lucani htjeli napustiti teren...trener nesko milovanovic kovertirao ostavku,jer nece da trpi otimanje iz ociju...iako mu klub igra sjajno,i sesti je na tabeli....
na banjici,u utakmici rad-metalac,milanovcani na tri minuta napustili teren zbog ciganluka...pa se vratili
a sto je najzanimljivije,na prvoj utakmici 400 gledalaca,a na drugoj 600
kako tumacite to,da se i u ovako razvodnjenoj ligi,koju ne gleda niko, desavaju takve stvari?
-da li je smjena radomana sa cela sudijske organizacije bila smisljena da se prvenstvo rezira lakse?
-da li kokezin dolazak umjesto toleta nije nista pomjerio,vec naprotiv?
-cemu sluzi ova liga 16 koja ne zanima nikoga,ako se vidi kako perjanice te lige prolaze sa zaglebjem i sasuolom?
-zasto se ne moze kao u hnl uvesti 10 klubova i cetverokruzno,kad je ocito da hrvatski klubovi napreduju u zaradjuju po 20 miliona evra godisnje vise od srpskih?
-zar ne bi tada JSL eksplodirala i svaka utakmica bila ultravazna! (za titulu...evropu....opstanak?
-ili mozda cak vidite i nesto pozitivno u ovakvoj strasti,iako meni liga djeluje debilno...recimo trener ferencvarosa je proslu sedmicu bio u zemunelu,i na odlasku rekao da je razlika izmedju madjarskih neuspjeha i nasih uspjeha,upravo ta glad za pobjedom koju madjarski igraci nemaju?
-dal su navijaci,recimo,sad zvezde,zadovoljni ovakvom dominacijom u ovakvoj ligi,a onakvom inferiornoscu u evropi?
meni je lakse ovo napisati jer nisam navijacki ostrascen,samo su mi oteli jedno takmicenje koje sam bas volio......zanima me vase misljenje i bas bih volio da prokomentarisemo malo.....neostrasceno....