banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 19 Jun 2026, 01:05 Danas je 19 Jun 2026, 01:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 764 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Okt 2013, 22:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 11:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2012, 09:20
Island ima dobru ekipu tako da se nemojte iznenaditi ako ih izbace, plus još što Hrvati igraju veoma loše...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
kaco je napisao:
Uz sve postovanje forumasima pa i onima sto su zakljucali temu , ipak je Banja Luka drugi grad po velicini u toj istoj BIH... Nije mi jasno da neki forumasi po politickoj duznosti manipuliraju forumom...

не знам за БиХ, али знам да је прва по величини у Републици Српској.
срам вас било што манипулирате (?! тај израз никад нисам чуо да каже неко из Бањалуке?!) форумом :D

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 13:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
To su ovi novi izrazi,nogomet,opcina,perilica,spanjolska...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 13:28 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
na koncu

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Svedska moze proci Portugal. To je skoro pa egal mec.
A Islandjani nisu lakse mogli dobiti :D Jesu Hrvati favoriti, ali opet...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne znam, na stranu što su moje simpatije na strani Islanđana, ipak mislim da će ih Hrvati pregaziti ko plitak potok. I pred prošli baraž s Turskom su bili očajni, pa su se digli. Ipak je Island, bez obzira na sve, lijep poklon, i ne dajem im ni promil šanse u tom dvomeču. Ako su za grupu odakle se BiH plasirala govorili da je lagan, šta reći tek za "grupu smrti" u kojoj je Island jedva bio drugi, u konkurenciji velesila Slovenije, Norveške i Albanije.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 16:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Ne znam, na stranu što su moje simpatije na strani Islanđana, ipak mislim da će ih Hrvati pregaziti ko plitak potok. I pred prošli baraž s Turskom su bili očajni, pa su se digli. Ipak je Island, bez obzira na sve, lijep poklon, i ne dajem im ni promil šanse u tom dvomeču. Ako su za grupu odakle se BiH plasirala govorili da je lagan, šta reći tek za "grupu smrti" u kojoj je Island jedva bio drugi, u konkurenciji velesila Slovenije, Norveške i Albanije.

Island je iznanađenje kao što je i Slovenija bila prošlo svijetsko prvenstvo kada su u istom tom baražu izbacili favorizovane Ruse. Tako da ništa nije isključeno da ih Island izbaci jer je ekipa o kojoj se malo zna a takve su najgore. Turski fudbal je po meni go kurac, čim nalete na neku malo iskusniju ekipu, kao što je u tom slučaju bila Hrvatska, gube velikom razlikom. A i ono što su ostvarili u fudbalu kao reprezentacija je slučajnost, slično je i sa Grcima...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo naivni ljudi vjeruju u slučajnosti, to ne postoji u fudbalu a ni drugdje. Ako se i desi, kao Van Bastenov volej ili Ronaldinjov slobodnjak Simenu, iza te slučajnosti se kriju godine rada. Ono što su Turci i Grci napravili u fudbalu (a o čemu ove naše zemlje koje su kao silno talentovane za fudbal mogu samo da sanjaju) je posljedica višegodišnjeg upumpavanja para u lige, dovođenja dobrih stranaca, dobrog rada sa mladima, sve je to rezultovalo sjajnim uspjesima reprezentacija. Pa i u devedesetim, dakle prije nepunih dvadeset godina, to su bile dvije ekipe u rangu Litvanije i Estonije - mogle su iznenaditi, ali su uglavnom služile za popunjavanje mjesta u kvalifikacijama. Dakle, ako bismo nešto već mogli okarakterisati kao slučajnost, to je onda činjenica da je BiH na SP, da je Srbija uopšte neki faktor da očekuje plasman na SP, pa i to da je Hrvatska u baražu i na korak do SP.

Sad, koliko je Island iznenađenje, teško je reći. U grupi u kojoj je Švicarska, solidna, ali, ruku na srce ne baš neka vrhunska ekipa, bila suvereno i nadmoćno prva, a za drugo mjesto se borila i moćna Albanija, drugo mjesto Islanda je više pobjeda za titulu "najmanje očajne od preostalih ekipa u grupi osim Švajcarske", nego neko epohalno dostignuće. U zadnjih desetak godina pamtimo već nekoliko učešća tih simpatičnih ekipa u baražu (Vels, Izrael, Letonija, Estonija), i sve su se, sa izuzetkom Letonije, završavale surovim otrežnjenjima.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 19:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Samo naivni ljudi vjeruju u slučajnosti, to ne postoji u fudbalu a ni drugdje. Ako se i desi, kao Van Bastenov volej ili Ronaldinjov slobodnjak Simenu, iza te slučajnosti se kriju godine rada. Ono što su Turci i Grci napravili u fudbalu (a o čemu ove naše zemlje koje su kao silno talentovane za fudbal mogu samo da sanjaju) je posljedica višegodišnjeg upumpavanja para u lige, dovođenja dobrih stranaca, dobrog rada sa mladima, sve je to rezultovalo sjajnim uspjesima reprezentacija. Pa i u devedesetim, dakle prije nepunih dvadeset godina, to su bile dvije ekipe u rangu Litvanije i Estonije - mogle su iznenaditi, ali su uglavnom služile za popunjavanje mjesta u kvalifikacijama. Dakle, ako bismo nešto već mogli okarakterisati kao slučajnost, to je onda činjenica da je BiH na SP, da je Srbija uopšte neki faktor da očekuje plasman na SP, pa i to da je Hrvatska u baražu i na korak do SP.

To bi se više moglo reći za Belgijance koji su zadnjih deset godina radili baš ovo što si ti rekao - više upumpavanja para u ligu, dobar rad sa mladim igračima i dovođenje kvalitetnih stranaca. 10 godina su čamili bez ikakve šanse da učestvuju na nekom većem takmičenju ali se to na kraju ipak isplatilo. Stvorili su jednu perfektnu ekipu koja ide na svjetsko prvenstvo puna ambicija, samo im pogledaj ekipu, gotovo da svaki igrač igra u fantastičnoj formi i da su svi mladi i perspektivni.

A ovo za Tursku u Grke, ja bi prije rekao da se potrefila jedna generacija igrača koji su individualno bili dobri i stvorili jednu jako dobru ekipu, kao recimo ona reprezentacija Turske koja je osvojila srebro na svjetskom prvenstvu 2002. godine, ili recimo reprezentacija Grčke koja je osvojila evropsko prvenstvo 2004. godine. Prije toga ni jedna ni druga nisu mogli primirisati niti jednom od ova dva takmičenja, a kamol pomišljati na osvajanje...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U suštini si samo ponovio ono što sam rekao :D

Dobro, isto bi se moglo reći i za Belgiju, da im se potrefila dobra generacija igrača. Mada, malo su ljudi previše euforični oko njih, ne mislim da još imaju igru vrhunske ekipe, i ne predviđam im blistavo SP. S tim da Belgija, za razliku od Grčke i Turske, ima slavnu fudbalsku prošlost. No, ne mogu se grčki i turski uspjesi (na SP 2002. su uzeli bronzu, ne srebro) tek tako pojednostaviti pojavom jedne dobre generacije. Nekad je, istina, potrebno da se poklopi nekoliko faktora da bi došao rezultat, ali ostaje činjenica da je i za postizanje solidnih, a kamoli vrhunskih rezultata u kontinuitetu, potrebno mnogo više od pukog talenta i slučaja.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 09:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Ima nesto u bazi ,ali matematika odnosno statistika i pored ulaganja zna biti jako surova, dakle te male zemlje ono sto su napravile nekad ili sad , to ce napraviti mozda jos jednom u slijedecih 50 ili 150 godina , a mozda (sto je vjerovatnije) vise nikad . Belgija iz osamdesetih godina sa Pfafom, Gerecom, Verkauterenom, Sifom( dosao malo kasnije) je bila finalista PE 1980, polufinale PE 1984 ( cini mi se), polufinale SP 1986, ta je Belgija za ovu danas Brazil, zatim Danska prvak Evrope 1992 je pocela uspon jos 1986 ( generacija Elkjera i Laudrupa starijeg ), to je bilo tad i nikad vise, Hrvatska 1998 ( proslo je vec 15 godina !? )......jedino ako pokupuju jos neke Brazilce sa plaza..

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
И ја нешто контам да ће сусједи отрести Исланд рутинирано. Имали су среће ове квалификације и ред је да оду.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 16:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Ima nesto u bazi ,ali matematika odnosno statistika i pored ulaganja zna biti jako surova, dakle te male zemlje ono sto su napravile nekad ili sad , to ce napraviti mozda jos jednom u slijedecih 50 ili 150 godina , a mozda (sto je vjerovatnije) vise nikad . Belgija iz osamdesetih godina sa Pfafom, Gerecom, Verkauterenom, Sifom( dosao malo kasnije) je bila finalista PE 1980, polufinale PE 1984 ( cini mi se), polufinale SP 1986, ta je Belgija za ovu danas Brazil, zatim Danska prvak Evrope 1992 je pocela uspon jos 1986 ( generacija Elkjera i Laudrupa starijeg ), to je bilo tad i nikad vise, Hrvatska 1998 ( proslo je vec 15 godina !? )......jedino ako pokupuju jos neke Brazilce sa plaza..

Belgija je individualno uvijek imala odlične igrače, samo se rijetko kad desilo da su našli dovoljno dobrog trenera da taj individualni talenat pretvori u timski rad, zato su tako znali da se pojave ni od kuda i naprave dar mar na fudbalskoj sceni. Primjerice ne vidiš ih 7-8 godina na nekom velikom takmičenju i onda se pojave na nekom od dva takmičenja i ostvare prilično dobar rezultat. Ujedino su jedna od najstarijih reprezentacija svijeta, osnovana čak 1895. godine. Stavljati njih u koš sa nekom tamo Turskom ili Grčkom je besmisleno jer je Beligija sama po sebi u svakoj deceniji imala nekoliko odličnih igrača. Paul Van Himst je svojevremeno očaravao evropski fudbal a i kao trener se dosta pokazao...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Sve su to poneki pojedinci, Belgija je jedna jedini period bila izuzetno jaka od 1980 do 1988, sve prije toga , a narocito nakon toga je limunada.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2013, 08:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Sve su to poneki pojedinci, Belgija je jedna jedini period bila izuzetno jaka od 1980 do 1988, sve prije toga , a narocito nakon toga je limunada.

Opet, svrstavati Belgiju sa recimo nekom Turskom ili nekom Grčkom u kojima je fudbal ne tako davno bio strana riječ je besmisleno...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2013, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zašto da ne, gledajući sa aspekta uspjeha u odnosu na napredak fudbala, Grčka i Turska šiju Belgiju. Ono, i Mađarska je nekad bila silna ekipa, kad se fudbal igrao sa sedmoricom napadača i igrači prodavali za deset kila mesa. Smiješno je to, ali nam je izgleda navika, gledanje sa visine tih ekipa kojima je "fudbal ne tako davno bio strana riječ", nekako smo navikli da živimo u prošlosti iako je sve ostalo nastavilo da se kreće i u tom procesu nas prešišalo, dobrano.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2013, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Zašto da ne, gledajući sa aspekta uspjeha u odnosu na napredak fudbala, Grčka i Turska šiju Belgiju. Ono, i Mađarska je nekad bila silna ekipa, kad se fudbal igrao sa sedmoricom napadača i igrači prodavali za deset kila mesa. Smiješno je to, ali nam je izgleda navika, gledanje sa visine tih ekipa kojima je "fudbal ne tako davno bio strana riječ", nekako smo navikli da živimo u prošlosti iako je sve ostalo nastavilo da se kreće i u tom procesu nas prešišalo, dobrano.

Pa vidi jednu stvar, Mađarska je bila jaka dok je i sama država bila jaka, čim su krenuli da propadaju (poslije revolucije) tako je i fudbal krenuo da propada, vjerovatno zato što više nisu obraćali pažnju na fudbal. Sad kad čovjek gleda, ko bi rekao da je nekoć Mađarska bila vele sila što se tiče fudbala, ali danas, evropski fudbal je takav da su samo velike zemlje u stanju da osvjaju i postižu uspjehe. Jer da se pita neke ljude iz FIFA-e ili UEFA-e, jedino bi te i zemlje igrale na tim takmičenjima. Odličan primjer je Francuska koja je na zadnja dva velika takmičenja došla zahvaljujući Platiniu, a nijedno takmičenje nisu zaslužili...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Áfram Ísland !

Novinar: "Ko će pobediti u baražu?"

Ibra: "To samo Bog zna..."

Novinar: "Teško da njega možemo da pitamo!"

Ibra: "Upravo pričate s njim", rekao je sa osmehom.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 15:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Meni je Svecka favori't.
Svega mi. Kontam da ce goriti na oba meca. Super par.
Ko ih ebe sto nisu izborili prvo mjesto.
Aj Svedjani su imali Svabe, ali Portugal je imao Ruse u grupi. Pa Portugal se 2 puta izvukao u zadnjim minutama, nekim cudnim spletom okolnosti. Nije puno ni nedostajalo da ne odu u baraz.

Vrh

[ 764 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]