Citiraj:
ali po tvojoj prici (iako si sam rekao da si 350km od Beograda pa da zato retko ides na utakmice) Srbija je u takvom raspadu da joj ni Falkone ne bi pomogao! E tu je onaj deo gde se varas, jer kada je jedan Karic nestao, pa dobar deo zemunskog klana, pa je raspisana poternica za Stankom Suboticem zvanim Cane i mnogim drugim vidjenim mafijasima to je znak da se pravno drzava polako uspostavlja a da ti mafijasi koji su upetljaniu fudbal se ne bi bas toliko tu zadrzali da nisu imali obilatu pomoc Mljanica, Zecevica, Dzajica, Terzica pa i tog tvog omiljenog Pixija...
Veliki si utopista prijatelju, ali ne da mi se raspravljati, jer to nadlazi okvire sporta i prelazi u društveno - političke teme. Samo ću ti reći da ne budeš naivan, pa da misliš da su ljudi koje pominješ sklonjeni zato što je naprasno zavladalo poštenje u državi. Jest do mojega, zato jedan Mišković polako uvodi monopol na sve moguće privredne grane u Srbiji, a i šire... I da, dobro jutro. Mafija koja je u fudbalu jeste tu previše dugo, da bi sad neko došao, pucnuo prstima i rekao "ajmo tutanj, mi odsad radimo pošteno". Ne ide to tako lako, kako se tebi čini i bojim se da previše olako barataš tim izrazima tipa transprantnost u poslovanju, reorganizacija klupskih struktura, smanjenje administracije bla bla bla. Misliš da to nikad nikom dosad nije palo na pamet,
Shvatam ja šta ti pokušavaš da istakneš, ali ti pokušavam reći, u skladu sa tom privatizacijom koju često spominješ, da je u interesu pojedinaca (čitaj Miškovića), da u Zvezdi bude haotično stanje, kako bi se oborila vrijednost kluba i kako bi se ti isti pojedinci jefitno dokopali nove igračke. Kapiraš? Ne. Dobro aj' zdravo, pošto vidim da si u stanju da naglabaš i previše o tome...
O igračkom kadru se slažem da timu fali desni bek, koji će vjerovatno da se spusti sa banovog brda, pošto je Pavle Ninkov na korak od Marakane, iako je ga je Partizan već bio kaparisao, kao zamjenu za Rukavinu. Tutorić, Gaj i Bajalica su sasvim dovoljno na štoperskim pozicijama i pojačanje nisu potrebna, bar za ostatak domaće sezone, ali treba razmotriti status Vladimira Đorđevića, koji je ostavio odličan utisak po dolasku, ali se poslije izgubio. Doduše, prije bi se četvrto uipražnjeno mjesto u štoperskoj rotaciji moglo ostaviti za neko dijete tipa Adamovića ili Tomovića.
Milijaš nije ofanzivni vezista, već klasičan centralni vezni, koji u nekim alternacijama može da igra lijevo. Burzanović mora da ostane, prvo jer je odličan igrač, a drugo jer može da odigra i u napadu, kao back-up napadač. O Molini ne treba trošiti riječi... Polažem nade u povratak Marka Perovića, nakon zimske pauze, a Koromanu ne bi škodilo jedno prevaspitavanje u vidu grijanej klupe, jer previše škodi timu, soliranjem i davljenjem lopte. Nije da nije ponajbolji u ovom sastavu, ali je daleko od nezamjenjivog. U napadu nikavih pojačanja ne treba. Barkosu treba ostaviti prostara, jer i dalje mislim da je u pitanju odličan igrač, koji je malo taktički nepotkovan, ali se dobro kreće i otvara i u ovim ofanzivnijim postavkama, koje forsira Janković siugran sam da bi došao do izražaja. Fasicanacija Betoligarom mi je čudna, jer je protiv Bežanije, uz gol, promašio zicer, napravio tovar prekršaja u napadu i 10-ak puta završio u ofsajdu. Osim gola nije pokazao ništa, ali vjerovatno mu treba malo tesanja, kao i većini igrača, koji dolaze direktno iz Afrike. Salas bi trebao da bude kec iz rukava i da konačno dobije priliku, jer može da odigra i klasično krilo, ali i u napadu. S obzirom na lucidnost i reputaciju sa kojom je stigao, on i Molina, mogli bi da znače tračak kreativnosti i lucidnosti u igri, koja se u Zvezdi davno izgubila... Jestrović u odnosu na pompu i samoproklamovanje, nije pokazao puno...