banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 12:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1076 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 54  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Hm...
PostPoslato: 14 Sep 2007, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Što se ofsajda tiče, ni ja ne znam pravila pa nemam konkretno mišljenje. Vjerovatno bi trebalo vjerovati Radomanu, mada bih se mogao zakleti u ono što sam rekao za Gorana Marića i onu situaciju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 03:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Nitro je napisao:
Citiraj:
Ma taj naziv evropski Brazilci je nosilo mnogo reprezentacija.

Jok... Možda su sebe drugi tako zvali, ali je stara Jugoslavija bila apsolutno prepoznatljiva po tom nadimku i među drugima...

Da to kažeš Rumunima, sigurno bi rekli isto kao i ti. Vjerovatno je to samo glupa novinarska kovanica kao npr. sinovi pustinje ili galski pjetlovi i slično.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 08:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
LoL! Pa tačno se zna koja reprezentacija i zašto nosi nadimak Galski petlovi i ni jedna druga na svetu ne može imati taj nadimak..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 10:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Upravo! Čak im je pjetao na grbu fudbalskog saveza!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 11:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sondri je napisao:
Upravo! Čak im je pjetao na grbu fudbalskog saveza!!!

Zato se i zovu galski petlovi, ne zbog poznatih farmi pilica hehe :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 13:18 
Veteran
Veteran

Evropski Brazilci je samo glupa izmišljotina i siguran sam da niko ne zna reprezentaciju Jugoslavije ili Srbije pod tim nadimkom. To je čisto neko želio da laska sam sebi, dokaz je što ima još ekipa koje se isto nazivaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Evropski Brazilci je samo glupa izmišljotina i siguran sam da niko ne zna reprezentaciju Jugoslavije ili Srbije pod tim nadimkom. To je čisto neko želio da laska sam sebi, dokaz je što ima još ekipa koje se isto nazivaju.

http://www.mtsmondo.com/sport/football/story.php?vest=55944

Pratim fudbal jedno 18-19 godina, po nekoj slobodnoj procjeni i otkad pamtim reprezentciju bivše Jugoslavije, novinari (da oni), ali i svjetska fudbalska javnost, naše fudbalere zvala je "evropski Brazilci", zbog...

Rajka Mitića i Stjepana Bobeka, Miloša Milutinovića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića, Safeta Sušića, Dragana Stojkovića, Dejana Savićevića i ostalih. Zbog smisla za improvizaciju, zbog vica u igri, lepršavosti i sličnih stvari. Dakle nikakve Rumunije i Bugarske nisu nikad nazivane tim nadimkom... Najbliže tome bio je nadimak Georga Hadžija, koji je nazivan "Maradonom sa Karpata".

I nema previše ekipa, koje se zovu tim nadimkom. Portugal je trenutno poznat po tome, najviše zbog velikog broja njihovih reprezentativaca koji vuku brazilsko porijeklo, dok je Jugoslavija tako nazivana iz gore opisanih razloga. Ukoliko ne znaš za taj podatak, onda ne pratiš fudbal dovoljno dugo i dovoljno dobro ili si previše mlad da bi se toga sjećao. Uglvanom Srbiju niko trenutno ne zove tako, ali da je Jugoslavija bila poznata po tome - jeste. Uostalom proguglaj malo, pa ćeš vidjeti ili otiđi na youtube, pa pronađi Piksijeve golove protiv Španije na SP 1990. Možda ti onda bude jasnije, zašto je stara Jugoslavija nosila taj nadimak.

Citiraj:
Vjerovatno je to samo glupa novinarska kovanica kao npr. sinovi pustinje ili galski pjetlovi i slično.

Galski pijetlovi je zvaničan nadimak Francuza, kao što je nadimak Engleske reprezentacije Gordi Albion, Španaca Crvena Furija itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 16:44 
Veteran
Veteran

Možemo ovako do sutra, ali potpuno sam siguran da je taj nadimak potekao negdje iz domaće javnosti radi laskanja samima sebi, kao da se i za Rumune vezuje. Hajde izguglaj negdje na nekom stranom sajtu da se spominje.
Vremena kada je igrao Dzajić ili Safet Sušić su daleko, a golove Piksija sam gledao u realnom vremenu. Tada je bukvalno on nosio reprezentaciju na svojim leđima, a ostatak je bio samo logistika. I tada igra nije bila blizu nikakvih Brazilaca, osim naravno Piksijeva.
Mada je za ove sada to nivo Brazilaca.

Citiraj:
@Kalimero(br.11) To su komunisticki srpski novinari krajem 60-tih izmislili za igrace SFRJ da su evropski Brazilci,iako je cela Evropa taj termin upotrebljavala za Porugalce(jezik,Euzebio,Engleska 1966 itd.)Bilo je vise od STO puta kad je od 1966 do 1990 bilo samo po CETIRI Srba u prvih 11,zato neznam ko je prevario Stankovica(ili ima toliki IQ)da su BILI Brazilci na terenu.Mozda protiv Holandije 2000 ili Argentine 2006.P.S. Postujem srpski narod,ali spustite se na zemlju sami da vam to opet ne cine drugi .
(Makedonec&T*ga za jug, 22. avgust 2007 01:13)

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=260113

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 11:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pantelić dao dva gola za Herthu za vikend, bojim se da će opet igrati u prvih 11!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2007, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
FIFA: Srbija četiri mesta niže
Sreda, 19. septembar 2007. 13:08

Fudbalska reprezentacija Srbije pala je za četiri mesta na svetskoj rang listi FIFA i sada se nalazi na 22. mestu.

"Orlovi" su na prošloj listi bili na 18. poziciji, ali su posle serije slabijih rezultata izgubili 88 bodova i sada imaju 877, šest manje od Turske.

Na vrhu liste došlo je do smene, pošto se svetski prvak Italija vratila na čelo, preskočivši Argentinu i bivšeg lidera Brazil.

Iznenadjujući rezultat iz Pariza doneo je osetnije promene medju prvih 20. Škotska je pobedom u gostima nad svetskim vicešampionom Francuskom skočila za devet mesta i sada je na 14. poziciji.

"Trikolori" su pali za dva mesta i sada su šesti. Medju prvih 10 vratila se Engleska.

Prvih 20 na svetskoj rang listi FIFA

1. (3) Italija
2. (2) Argentina
3. (1) Brazil
4. (5) Nemačka
5. (7) Holandija
6. (4) Francuska
7. (8) Španija
8. (10) Portugal
9. (12) Engleska
10. (6) Hrvatska
11. (8) Češka
12. (13) Rumunija
13. (11) Meksiko
14. (23) Škotska
15. (14) Grčka
16. (20) Poljska
17. (15) Ukrajina
18. (17) SAD
19. (21) Urugvaj
20. (19) Švedska
22. (18) Srbija

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2007, 23:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Opet go Pantelića, igra 100% u prvih 11!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 01:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2006, 13:15
neka dobar je on i zigic i bit ce dobro :) nego sada ako se ne pobjede ove 4 tekme gotovo je sa vasim prolazom :) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 09:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Avg 2003, 10:10
DenisM je napisao:
neka dobar je on i zigic i bit ce dobro :) nego sada ako se ne pobjede ove 4 tekme gotovo je sa vasim prolazom :) 8)

Hahahha on dobar? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 09:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Tehnicar je napisao:
DenisM je napisao:

Hahahha on dobar? :lol:

kezman je bolji :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente saopštio je spisak igrača za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. protiv Jermenije i Azerbejdžana.

Klemente je na mini pripreme koje u ponedeljak počinju u Kovilovu pozvao sledeće igrače:

Golmani: Vladimir Stojković (Sporting), Vlada Avramov (Fiorentina).

Odbrana: Antonio Rukavina (Partizan), Duško Tošić (Verder), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva), Milan Stepanov (Porto).

Srednji red: Nenad Kovačević (Lans), Igor Duljaj (Šahtjor), Milan Smiljanić (Espanjol), Dejan Stanković (Inter), Boško Janković (Palermo), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Partizan).

Napad: Marko Pantelić (Herta), Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV), Milan Jovanović (Standard).

Srbija će utakmicu sa Jermenijom odigrati 13. oktobra u Jerevanu, sa početkom u 17.00 časova, a duel sa Azerbejdžanom na programu je 17. oktobra od 18.00 časova u Bakuu.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 22:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2002, 00:11
srecom pa se zigic oporavio... repka o5 bez kreativca .... znaci ne znam .... tj znam neverujem ... ispravka NECU DA VERUJEM
koliko god ja mrzio sasu ilica .... igrac njegovog profila (kako to smesno zvuci) je u ovom trenutku neophodan ovoj reprezentaciji ... ipak su to jermenija i jos neki indijanci (azerbejdzan) i protiv njih jednostavno nema potrebe da igraju 2 zadnja vezna ..... (kovacevic, kuzmanovic)
Stankovica na klupu 2-3 utakmice .... mozda i shvati da nije nezamjenjiv, ili jos bolje ... ne zvati ga vise nikad

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 07 Okt 2007, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Dokle više sa ovim besmislenim napadima na Dejana Stankovića i sl.? I ja bih vrlo rado vidio Sašu Ilića u timu, ali ajde da za trenutak priznamo Klementeu da je malo stručniji od nas i da vidimo gdje će da nas dovede. Mislim da bi svako od nas prije početka kvalifikacija potpisao da odlučujuću utakmicu igramo na Marakani sa Poljskom, a to će i da se desi ako rutinski pobijedimo one bivše Sovjete. Klemente za predsjednika!

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 07 Okt 2007, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Klemente za predsjednika!

Vodi ga kuci

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 08:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Имам неки осјећај да ће Смиљанић бити стартер овај пут. Жигић и Пантелић су најбољи тандем нападача у посљедњих неколико година, о Жиги нема потребе да се прича, али овај други је критичан. Разлог томе је то што момак има проблема са главом, није у стању да одржи форму, да се коригује, искулира. Сад је промашио одлучујући пенал за Херту, и питање је како ће се носити с тим. АЛИ да момак зна играти фудбал, то свако ко иола прати овај спорт зна, и треба да зна. Кад би се у фудбал гледало само тахничка поткованост, брзина, шут, а не још и глава и размишљање тај момак би могао то исто да предаје Кежманима, Лазовићима, Ђокићима, Пуровићима...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
vidic ne igra !
stigao fax iz mancestera da zbog potresa mozga ne smije da trenira 7 dana :( jbg...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1076 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]