Vulture 72 je napisao:
Citiraj:
Bas sam i sam mislio da je Ibrahimovic iz mjesanog braka, jer Zlatan je Hrvatsko ime a Ibrahimovic moze samo biti Bosnjacki. Ali covjek igra za Svedsku reprezentaciju, znaci nerazumijem zasto ga nazivaju kao Hrvat.
Npr, Bugari imaju jedan napadac, Zoran Jankovic, Srbin, ali igra za Bugarsku, znaci red da ga zovu Bugar, a ne Srbin.
Eno Zidana- iz Alzerije originalno ali zivi u Francuskoj i igra za Francusku, a niko ga ne zovu Alzirac, vec Francuz.

Razocaro si me Grigori.. To uzmes pasos pa si odmah postao PRAVI. Ko ja sad Holandjanin, jel??

Pa Holandjanin je onaj ko igra za Holandiju (ili Nizozemsku, kako bih rekli Hrvati). Mislim kad se dodje do fudbala, vise je to nacionalni sport, ne toliko etnickih.
Niko nebih rekao da je Emile Heskey iz Afrike, samo zato sto je crnac. Youri Djorkaeff kad je igrao je isto bio Alzirac ali sigurno zivio vecina zivota u Francuskoj, ozenjen sa Francuskinjom i ima Francuski pasos.
Tako to ide u fudbalu, Vulture.
A mislim da je tako bolje, jer ako npr pogledamo u Hrvatskoj reprezentaciji, ima par igraca sa Srpskim prezimenima, ali igraju za Hrvatsku i to je najvazniji i oni se smatraju Hrvatima. Tu nema nikakvih problema.
Sjecam se prije par godina Hrvatska je imala jedan Bosnjack, nemogu se sjetiti ime, ali opet igrao za Hrvatsku, znaci da je Hrvat. Kao sto sam napisao, ljudi gledaju na njihovu nacionalnost, ne etnicku grupu. I Hrvatska ima Italijanac, Giovanni Rosso, pa opet igra za Hr.
Etnicko pripadnosti nije toliko vazno u fudbalu i to je sasvim THUMBS-UP