zerocool je napisao:
Najmanje je para otislo na to, izmedju ostalog u budzet SP je uracunat i fudbalski stadion u Krupi (nisam siguran za cifru sad, ali recimo oko 600-700 hiljada je otislo na to).
Stadion Krupa - prema mojim izvorima - za izgradnju stadiona u Krupi uloženo je milion i 200 hiljada konvertibilnih maraka.
Ташко je napisao:
Ama čovječe lupaš gluposti. Nije bitan samo fudbal. Mrtvi su svi veci sportski kolektivi.
I od tih sedam-osam miliona maraka, najmanje je otišlo na raftere. Skoro pa ništa.
Ako je ovo prvenstvo koja stotina hiljada, podržavam.
Ako su milioni, ne.
Bilo je na televiziji da Evropsko prvenstvo u raftingu košta cijelih 45 000 KM. M:tel čini se najviše pogurao. Plus, takmičari plaćaju kotizaciju. Tv prenosa i raskošnih marketinških kampanja, skupih ceremonija otvaranja, basnoslovno skupih koncerata, izgradnje raznoraznih platformi i rasvjete, besplatnog prevoza za građanstvo i ostalih skupih zaje*ancija - nema!
zerocool je napisao:
Dobro, za onaj nocni rafting na SP je bio ogroman broj ljudi. Ako bude fino vrijeme sad za nocni, bice opet dosta (ne bas kao onda), to stvarno treba vidjeti, bas je prelijep prizor.
Tako je! To je zaista prelijep prizor, ja sam bio na kajak prvenstvu 2011. Nisam, na žalost, bio tada na raftingu, ali su mi pričali da je to bio spektakl koji se ne zaboravlja.
I nismo li malo prebrzo zaboravili te ljude koji su spašavali tokom poplava dok su neki ko posljednje jajare sjedili kod kuće i tvitale po mrežama. Ja sam i sam pomagao ugroženima u poplavama, na tu sam činjenicu i danas ponosan, i jedino koga sam tada vidio da spašava ljude bili su rafteri, kajakaši i ronioci.