Sondri je napisao:
Da imamo normalnog trenera u vaterpolu i dalje bi bili dominantni!!!
Удовичић је одличан тренер али Србима ће коначно морати постати јасно да су прошла хајдучка времена, кад се могло на срце и храброст супроставити осталима.Данас се рачуна само кинта.Нема пара нема ни резултата.
Једини спорт у који се у Србији колико толико улаже је фудбал.А шта смо добили од фудбала до сада?На репрезетативном нивоу најбољи резултат нам је 9. местио на СП 1998. године.На клупском пласман Партизана у ЛШ 2003. и пролаз у 1/16 финала Купа Уефа 2004/05.
То је све од српског фудбала што смо ми добили од када су пале санкције.
Кошарку смо већ посрнули начисто али мени наду улива Ивковићева изјава када су га потали да ли очекује да се ове долазеће квалификацје прођу успешно, човек је рекао да, али ја не спремам екипу за квалификације већ за ОИ 2012. године.У Србији и даље има талената као и пре али нема више пара као и пре.Партизан како највећи кошаркашки колектив има годишњи буџет 2 милионе евра.Олимпијакос се озбиљно размишља да понуди Џејмсу 60 милиона долара за сезону.Све вам је јасно.
Ватерполо је у Србији скоро изумро.Функционише још само ВК Партизан и то пре свега захваљујући јаком спонзорском пулу али и ти спонзори захтевају резултате( освајање Евролиге) и ако ти резултати не дођу за 2-3 године нестаће и спонзора.Не знам како преживљавају остали клубови у Србији и под којим условима раде али јасно је да ако хоћемо јаку репрезентацију морамо да имамо и какву такву јако лигу.Ми то данас немамо и Партизан да би наставио даље добро да функционише мора да игра ту регионалну јер му је она једина нада,а пошто комшије Хрвати то јако добро знају, намерно онемогићавају улазак ВКП у ту регионалну легу јер ако се распадне у Партизан угасио се и српски ватерполо.Жалосно.
Па онда одбојка.Знам да су одређене паре улажу у Бојводину и Раднички,бори се и Звезда али све је то танко.У осталим клубовима је катастрофа,па примера ради одбојкаши Партизана не добијају плату па преко лета током паузе раде на бауштели.
Рукомет нам је свеједно прсо ту је још горе стање него у одбојци.
Сад нам кренуло у тенису.Супер али какве заслуге има држава Србија за то?Никакве.
Па не тако давно Ђоковићи су обијали прагове министарства, савеза и осталих институција да нађу средства за новаково усавршавање.Јесу их добили?Нису.Помогли су људи добре воље,а да ти људи нису били добре воље не би ни Ђоковић данас играо на ОИ.
Атлетика краљица спортова код нас одавно не функционише.
За гимнастику кажу да је основа сваког спорта и најбоља за децу у младом узрасту.Код нас гимнастика и не постоји.
Остале спортове попут пливања, стрељаштва, бициклизма не вреди ни коментарисати а о зимским и да не причамо.
Пре 4 године након Атине дигла се фрка због резултата и тада је на чело ОКС дошао Зептер.Моћан и утицајан човек и стварно сам мислио нешто ће да крене на боље али не лези враже чим је човек најавио финансијску контролу пријашњих пословање реактивирала се стара екипа и онде један од најмоћних Срба као да га није ни било.
Данас је та екипа на чело ОКС поставила свог човека које је успут и Хрват.Ајде што је Хрват али што човек као спортски радник нема никакве резултате али има неколико афера иза себе.И кад се све ово сабере какве ми медаље да очекујемо?
Иначе за јутрошње догађаје.Нисам никада претерано пратио пливање али оно јутрос лудница.Свака част.