A veceras pred nama je sjajna utakmica...u to nema sumnje, mada ko god da se od 4 reprezentacije koje su igrale polufinale nasao u finalu to ne bi bilo nezasluzeno jer je zaista rijec o sjajnim reprezentacijama koje trenutno vedre i oblace u svjetskom vaterpolu...Kljuc uspjeha veceras ce zasigurno biti dobra odbrana i to je vise puta za srpske medije tokom dana potencirao selektor delfina Dejan Udovicic:
"Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Videli ste kakvo je bilo polufinale protiv Mađara. Tako nešto otprilike očekujemo i u nedelju. Ono što je sigurno je da su ove dve ekipe, s obzirom da smo do pre dve godine igrali zajedno. Sigurno je da neće biti nikakvih iznenađenja. Ipak, ovaj meč biće specifičan, i sigurno će obe ekipe pokušati da iskoriste svoje adute na najbolji mogući način. Sve četiri ekipe koje su se našle u polufinalu su izjednačene. Videli ste da je jedna lopta odlučila obe polufinalne utakmice. Jedno je ipak sigurno pred finale – biće to vrhunski vaterpolo. Biće sigurno napeto, i ono što je za nas najbitnije je da odigramo odbranu na našem nivou. Videli ste da u prvom delu utakmice, kao i u zadnjih deset minuta protiv Mađara mi nismo primili gol. Nama je ključ svake utakmice u kojoj se borimo za medalju odbrana, i to će nam i u finalu biti najveći adut"
Iako je stvorena euforija medju navijacima plavih i najbolji strijelac dosadasnjeg toka EP, kojem se smijesi i titula najboljeg strijelca Evrope svih vremena, Aleksandar Sapic je poprilicno oprezan navodeci kako za istu nema mjesta jer su Crnogorci pokazali da su veoma kvalitetna i uigrana ekipa:
"Finale kao svako finale. U svakom slučaju će se sastati dve ekipe koje su najviše pokazale na ovom šampionatu. Biće sigurno neizvesno, pretpostavljam kao i polufinale protiv Mađara. Mi ćemo pokušati da odigramo što bolje, i pokušaćemo da osvojimo Evropsko prvenstvo, ali mislim da svako drugo obećanje ne bi bilo realno jer je Crna Gora ovde prikazala zaista dobru igru. Oni su ekipa koja je u stanju da osvoji medalju, ali i da bude prvak Evrope".
Kap sto rekoh na pocetku, pred nama je sigurno sjajan mec u kojem ce svi ljubitelji vaterpola zasigurno uzivati...i naravno...navijati...