SAD SMO PRAVA REPREZENTACIJA
Evo da vam se javim poslije utakmice sa Japanom u njemackom gradu Dortmundu gdje smo kao znate igrali nerijeseno 2:2 protiv ekipe Japana koji se nalazi na 18-tom mjestu svjetske liste reprezentacija i jednim od ucesnika svjetskog prvenstva 2006 u Njemackoj. Najprije zelim da vam se svima zahvalim sto ste dosli u velikom broju u Dortmund da nam pruzite veliku podrsku. Nisam od vas nista drugo ni ocekivao nego onako navijanje koje nam je bilo potrebno, a mi smo vam se oduzili dobrom igrom i dobrim rezultatom.
Trener ekipe Japana je rekao poslije utakmice da takve navijace kao sto ste vi nema njegova ekipa.Poslije vodjstva Japana u prvom poluvremenu drugo poluvrijeme igrali smo onako kako ja zamisljam igru nase reprezentacije, pa smo rezultat okrenuli u nasu korist i da bi skoro u 94 min.
primili izjednacujuci pogodak. To nam se u buduce ne bi smjelo ponoviti jer sjetimo se utakmice u Spaniji kad smo na isti nacin primili gol u 97 min. i koji nas je kostao ucestvovanja na svjetskom prvenstvu. Mislim da poslije ovakve igre protiv Japana mozemo da se nosimo sa bilo kojom reprezentacijom na svijetu jer sad se ne bi trebali bojati "velikih reprezentacija" jer smo sad i mi jedna od njih. Zato sa velikim optimizmom ulazimo u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.
Neka oni i dalje nas smatraju za "male", a mi treba to da iskoristimo i da se plasiramo vec jednom na to veliko takmicenje. Jos jedamput se zahvaljujem svim navijackim grupama koje su dosle iz raznih krajeva svijeta da bi nam dali podrsku kao sto nema ni jedna reprezentacija na svijetu.
Pozdrav iz Hamburga od Vaseg kapitena Sergeja!!!!!!!!!!!!!!!!.
http://www.sergej-barbarez.com