boli srce,boli duša

....ako može nešto biti utjeha,to je da se izgubilo od bolje ekipe...imali su gaučosi dosta više pravih šansi nego njemačka,ali bez obzira,vidi se po igri,po svakoj kretnji,pasu,preuzimanju,presingu,posjedu lopte-da su nijemci jača ekipa...kao što sam i očekivao,nije se argentina ni jednog sekunda prepala onih 11 golova što su švabe dali brazilu i portugalu,odigrali su igrački,hrabro,onako kako se jedino i može odigrati u dresu koga su nosili maradona,kempes i passarela... i onoliko koliko se protiv ovakve mašine može..pokazali su da su velika fudbalska nacija i da se ne boje nikoga,pa ni ovakve mašine....na svaki napad se pokušalo uzvratiti,stvarane su i te šanse,ali jebiga...nije mi toliko ni žao one higuainove u prvom poluvremenu,čak ni one dvije messijeve u prvom i drugom poluvremenu,kad je iskosa izlazio sam pred nojera,jer sam čitavo vrijeme imao utisak da bi nijemci izjednačili,čak i da je neka od tih ušla....ali onu palaciovu u produžetku,neću prežaliti dok sam živ!
nažalost,goetze je mnogo manju šansu od te palaciove pretvorio u gol,i to je ta razlika koja od nekoga čini šampiona,a od nekoga gubitnika... da,gubitnika,jer ni njemačka ni argentina nisu zemlje kojoj bi drugo mjesto značilo išta,vidjelo se to sinoć dobro na svakom igraču argentine poslije poraza,messi je čak rekao da mu ni onaj trofej za najboljeg ne znači ništa...a pitanje je da li ga je i zaslužio....dobro je odigrao ovo prvenstvo,ali nije ovo ni 60% onog messija nekadašnjeg...i kao takav,uspio je povući ovu ekipu do finala,i vjerovatno je za taj završni udarac falio pravi messi i di marija.. šta reći...vjerovatno ovi momci,romero,rojo,perez,biglia,zabaleta,de mikelis,fernandez,bastanta,gago i većina njih,i nisu za svjetskog prvaka,ali igrali su toliko hrabro i pametno,da ne bi bilo nezasluženo ni da su sinoć dobili boljeg od sebe,jer osim one stative u zadnjoj minuti prvog poluvremena,njemčka i nije imala takvih zicera kakve je argentina imala...eh sad,da aguero nije bio rovit,da je tevez normalan,da je igrao di marija,da je babi ona stvar,vjerovatno bi bilo drukčije...ovako ostaje velika žal za propuštenom šansom...sudija bio dobar,na stranu što sam ja navijački nastrojen pa bih dao crveni i za onaj start direktno na koljeno,a i nojeru na iguaina

....njemačkoj niko normalan ne može nać ni najmanju zamjerku na ovu titulu,naprotiv-najbolji su bili....i u to ime čestitam ajkuli i hercogu,istinskim zaljubljenicima u elf,a ovih ostalih 36 folksdojčera iz ankete me ne zanimaju

...btw,sinoćnja utakmica je bila fenomenalna,i ne osvrćite se na ove komentare sporadičnih pratilaca fudbala kojima je utakmica smor čim rezultat nije 6-5...

..volio bih da post mogu završiti sa "dobro je i ovo,uspjeh je.."..ali ne mogu,očekivao sam pobjedu