Гледао сам цијелу ноћ готово све оне битне утакмице. Наравно централно мјесто је заузела утакмица Словенија - Србија (анти пропаганда фудбала),па сам поглед бацао ка истинском спектаклу Шведска - Холандија.
Кренимо редом: Хрватска - Летонија 2-0
Потпуно заслужен тријумф Хрвата,доминирали су. За промјену играли су у Ријеци, оно што чуди,поприлично слаба посјета у одлучујућој утакмици (нек ме исправе ако гријешим у вези капацитета), на стадиону од 13 000,тек нешто око 10 000 људи,можда и мање. Хрвати доста боље одиграли друго полувријеме,у првом се Летонци добро бранили,Хрвати до краја лагано побједили,побједа која им ништа не значи.
Упоредо са овим мечом гледао сам путем стрима и меч Грка,морам рећи незаслужена побједа Грчке,али што се каже срцем су одиграли и Бог их је погледао. Грузија је неугодан домаћин и то у Европи полако сви схватају,али ето ваљда у ситуацији гдје им ништа не значи резултат из опуштености су повели,каснији ток меча, Грци свјесни ситуације кренули како треба и заслужено отишли на ЕП.
Меч који сам одгледао у снимку Француска и БиХ 1-1. Стварно добра утакмица. Босна била боља прво полувријеме,Французи друго,резултат тотално реалан. У суштини Франце изненадила офанзива босанаца и да је као што није Босна дала други отишл.а би на ЕП,овако на крају и добар резултат по БиХ,имајући у виду три оквира гола француза и још двије супер шансе Менеза и Ремија,те полушанса Гамеира. Босна да је физички могла парират боље од 70-те била би још ближа побједи. Пенал по мени чист,што се осталог тиче,морамо сви бит свјесни да се великим силама увијек навлачи,тако и овај пут,невезано за пенал,који је постојао,било је пар жутих без потребе,симулирање Менеза.....
Добар дио супер утакмице између Шведа и Холанђана сам одгледао.Укратко,фантастична игра домаћина против овога пута опуштеног госта.Прелијепи голови,одличан темпо,фасцинантна борбеност домаћина и пласман на ЕП као најбоља друга екипа.
Данска - Португал сам одгледао у снимку такође,оно најзанимљивије. Поништени гол Данаца,што је доста дискутабилно,јер наовдно је голман ударен у руку па је лопта испала и прешла линију,након прекида. Домаћине ова одлука није спутала па су голом Крон Делија дошли до вођства,Португал одиграо очајно прво полувријеме,у наставку Никлас мен доноси недостижних 2-0,гости као да су тек тад схватили важност меча,крећу али Меирелеш фула одличну шансу и потписује капитулацију. До краја у 92. Роналдо из слободног даје страшан гол, Данска слави.
Још један меч који сам гледао је сусрет између Норвешке и Кипра, доста занимљив меч у коме су норвежани заслужено славили,захваљујући гостујућем голману Кисасу, гости су голом Окаса ублажили пораз. За Норвежане погађали Руд,Керју,Гломски.
|